Concursul Valea Bucătarilor, la Valea cu Pești

Concursul Valea Bucătarilor, la Valea cu Pești

Anul acesta, pe 4 aprilie, la elegantul hotel de 4 stele Valea cu Pești, a avut loc concursul gastronomic Valea Bucătarilor. După cum știți, Hotelul Valea cu Pești se află pe malul lacului Vidraru, pe celebrul Transfăgărășan. Situat la circa 38 km de Curtea de Argeș și 190 km de București, acest hotel oferă turiștilor posibilitatea de a petrece clipe minunate, înconjurați de peisaje montane, pe malul unui lac uriaș, pe care se pot face plimbări cu vaporașul.

 

 

Dar în sâmbăta dinaintea Floriilor, lumea s-a adunat în uriașul restaurant, ce oferă panoramă asupra lacului Vidraru și munților pentru un concurs gastronomic. Aflându-ne pe malul unui lac și într-un hotel numit Valea cu Pești, tematica nu a fost greu de ghicit: rețete cu pește și fructe de mare, oferite cu generozitate de Mose Business.

 

Special invitate la acest eveniment au fost două vedete, două voci extraordinare ale muzicii românești: Luminița Anghel și Monica Anghel! Pe tot parcursul concursului, și-au spus una alteia “surioară”, glumind datorită numelui de familie comun ce le-a consacrat! Ceilalți concurenți au fost oameni de presă și din domeniul turismului, care au ales să intre în joc, să își arate priceperea în ale bucătăriei pentru a câștiga trofeul de chef al concursului Valea Bucătarilor, ediția 2015.

Dar, surpriză! Deși audiența se aștepta la o concurență acerbă, ce să vezi? Concurenții au făcut echipă! Cu toții! Sfaturi, câte o mână de ajutor la amestecatul în sos, ingrediente împrumutate, zâmbete și voie bună! Iar în final, așa cum vedeți și în imagini, juriul, format din domnul Dan Grecu, proprietarul Hotelului Valea cu Pești, și Răzvan Dan Savu, bucătarul șef al hotelului, au fost puși în fața unor platouri pline de arome și gusturi îmbietoare, alături de bucătarii ad-hoc încântați de reușita lor, felicitându-se reciproc pentru creațiile culinare. Cum să jurizezi în astfel de condiții? Mai ales că toți concurenții au depus eforturi serioase pentru a respecta rețetele alese, pentru a crea platourile perfecte? În concluzie, juriul a cerut mai mult timp pentru deliberare, până spre seară, la cină. Moment în care fiecare participant a primit câte o diplomă, în aplauzele tuturor celor prezenți!

Iar Turism Club, ca partener la acest eveniment, vă va oferi, în zilele ce urmează, fiecare dintre rețetele câștigătoare, prezentate chiar de bucătarii amatori premiați la concursul Valea Bucătarilor.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Ciorbă rădăuțeană

Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!

De vazut & savurat 0 Comments

Delicii bucovinene pentru orice anotimp

  Vacanţele în aşezările pitoreşti ale Bucovinei nu mai au nevoie de prezentare. Un ţinut înzestrat de Dumnezeu cu de toate, iubit de români şi preţuit de străini. Frumuseţea bisericilor,

De vazut & savurat 0 Comments

Forbes a organizat o gală pentru cele mai cool branduri ale prezentului

Forbes România a organizat pe 20 noiembrie Gala Forbes COOL, eveniment care a adus în lumina reflectoarelor cele mai cool branduri ale prezentului și a marcat lansarea celei de-a treia

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta