Concursul Valea Bucătarilor, la Valea cu Pești

Concursul Valea Bucătarilor, la Valea cu Pești

Anul acesta, pe 4 aprilie, la elegantul hotel de 4 stele Valea cu Pești, a avut loc concursul gastronomic Valea Bucătarilor. După cum știți, Hotelul Valea cu Pești se află pe malul lacului Vidraru, pe celebrul Transfăgărășan. Situat la circa 38 km de Curtea de Argeș și 190 km de București, acest hotel oferă turiștilor posibilitatea de a petrece clipe minunate, înconjurați de peisaje montane, pe malul unui lac uriaș, pe care se pot face plimbări cu vaporașul.

 

 

Dar în sâmbăta dinaintea Floriilor, lumea s-a adunat în uriașul restaurant, ce oferă panoramă asupra lacului Vidraru și munților pentru un concurs gastronomic. Aflându-ne pe malul unui lac și într-un hotel numit Valea cu Pești, tematica nu a fost greu de ghicit: rețete cu pește și fructe de mare, oferite cu generozitate de Mose Business.

 

Special invitate la acest eveniment au fost două vedete, două voci extraordinare ale muzicii românești: Luminița Anghel și Monica Anghel! Pe tot parcursul concursului, și-au spus una alteia “surioară”, glumind datorită numelui de familie comun ce le-a consacrat! Ceilalți concurenți au fost oameni de presă și din domeniul turismului, care au ales să intre în joc, să își arate priceperea în ale bucătăriei pentru a câștiga trofeul de chef al concursului Valea Bucătarilor, ediția 2015.

Dar, surpriză! Deși audiența se aștepta la o concurență acerbă, ce să vezi? Concurenții au făcut echipă! Cu toții! Sfaturi, câte o mână de ajutor la amestecatul în sos, ingrediente împrumutate, zâmbete și voie bună! Iar în final, așa cum vedeți și în imagini, juriul, format din domnul Dan Grecu, proprietarul Hotelului Valea cu Pești, și Răzvan Dan Savu, bucătarul șef al hotelului, au fost puși în fața unor platouri pline de arome și gusturi îmbietoare, alături de bucătarii ad-hoc încântați de reușita lor, felicitându-se reciproc pentru creațiile culinare. Cum să jurizezi în astfel de condiții? Mai ales că toți concurenții au depus eforturi serioase pentru a respecta rețetele alese, pentru a crea platourile perfecte? În concluzie, juriul a cerut mai mult timp pentru deliberare, până spre seară, la cină. Moment în care fiecare participant a primit câte o diplomă, în aplauzele tuturor celor prezenți!

Iar Turism Club, ca partener la acest eveniment, vă va oferi, în zilele ce urmează, fiecare dintre rețetele câștigătoare, prezentate chiar de bucătarii amatori premiați la concursul Valea Bucătarilor.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Terapie cu cai în cartierul canadian din Siminoc, Constanța

„Băi, știi cum era Larisa înainte? Super zăpăcită! Acum e trup și suflet pentru cai!”. Așa mi-au descris-o prietenii mei pe Larisa Kubassek, o constănțeancă la care urma să ne

De vazut & savurat 0 Comments

Iaşiul, un judeţ moldovean tradiţional

Silvia Mirea Întinderea molcomă a dealurilor şi câmpiilor traversate de râuri ce se strecoară leneş de-a lungul luncilor pline de păduri de arini sunt peisajul preponderent al judeţului Iaşi. Tezaurul

De vazut & savurat 0 Comments

VIDEO. BZN promovează România prin clipul „Drumurile noastre” realizat în duet cu Dan Spătaru

Cei doi membri BZN, Jan Keizer & Anny Schilder, au lansat vineri, 3 octombrie 2014, videoclipul „Drumurile Noastre”, piesă emblemă a muzicii ușoare românești și interpretată în duet cu regretatul

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!