Așchii cu vin, o rețetă din Alba

Așchii cu vin, o rețetă din Alba

Sunt mâncăruri pe care, de la prima degustare, ni se lipesc de suflet. Iar dacă se prepară și repede și ne oferă ocazia de a petrece alături de prieteni, și o cană cu vin fiert… totul e perfect. Iată, așadar, o rețetă din Alba.

Ai trebuință de: 200 g făină, 4 gălbenușuri, o lingură de zahăr pudră, o linguriță de oțet, 50 ml vin, sare, 200 g untură.

Cum se procedează: Se face un aluat ca de tăiței din făină, gălbenușuri, oțet, vin, sare. Se frământă bine, apoi se lasă câteva minute să se odihnească. După aceea se întinde o foaie foarte subțire, din care se taie la rândul lor – oblic, să iasă un paralelogram – în bucăți lungi de 8-10 cm. În mijlocul fiecărei bucăți se face o crestătură prin care se trece aluatul (ca la minciunele). Se prăjesc în untură încinsă. Se pun pe un șervet absorbant, să se scurgă grăsimea, apoi se așază pe un platou, se presară zahăr pudră și se servesc calde. Cu vin…

Rețetă culeasă din Câmpeni, județul Alba, și publicată în volumul „Rețete de Paști” de Simona Lazăr și Simona Chiriac, Editura Jurnalul, 2007

Dacă vreți să descoperiți și mai multe rețete tradiționale românești, intrați pe antenasatelor.ro.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Satu Mare, un judeţ cosmopolit

Silvia Mirea Judeţele care se află la graniţă sunt întotdeauna mai bogate din punct de vedere etnic. Iar Satu Mare nu face excepţie, aici aflându-se mai multe comunităţi de popoare

De vazut & savurat 0 Comments

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

De vazut & savurat 0 Comments

Ciuperci țărănești

E joi, e post, e soare afară… Iată o rețetă tradițională de post, care poate fi îmbogățită și cu smântână, pentru gurmanzi. Mai multe rețete simple și pline de savoară,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!