Așchii cu vin, o rețetă din Alba

Așchii cu vin, o rețetă din Alba

Sunt mâncăruri pe care, de la prima degustare, ni se lipesc de suflet. Iar dacă se prepară și repede și ne oferă ocazia de a petrece alături de prieteni, și o cană cu vin fiert… totul e perfect. Iată, așadar, o rețetă din Alba.

Ai trebuință de: 200 g făină, 4 gălbenușuri, o lingură de zahăr pudră, o linguriță de oțet, 50 ml vin, sare, 200 g untură.

Cum se procedează: Se face un aluat ca de tăiței din făină, gălbenușuri, oțet, vin, sare. Se frământă bine, apoi se lasă câteva minute să se odihnească. După aceea se întinde o foaie foarte subțire, din care se taie la rândul lor – oblic, să iasă un paralelogram – în bucăți lungi de 8-10 cm. În mijlocul fiecărei bucăți se face o crestătură prin care se trece aluatul (ca la minciunele). Se prăjesc în untură încinsă. Se pun pe un șervet absorbant, să se scurgă grăsimea, apoi se așază pe un platou, se presară zahăr pudră și se servesc calde. Cu vin…

Rețetă culeasă din Câmpeni, județul Alba, și publicată în volumul „Rețete de Paști” de Simona Lazăr și Simona Chiriac, Editura Jurnalul, 2007

Dacă vreți să descoperiți și mai multe rețete tradiționale românești, intrați pe antenasatelor.ro.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

5 beneficii ale vacanței la țară

E perioada în care fiecare dintre noi ne întoarcem cu gândul la copilărie, la poveștile bunicilor și jinduim să retrăim acele momente. Iar dacă avem câteva zile libere și ceva

De vazut & savurat 0 Comments

Ce poți face timp de 60 de ore, în incredibila Budapesta

Am trecut pe lângă Budapesta de zeci de ori și am intrat în oraș preț de cinci minute, o dată, când am greșit drumul. Nu mă întreba de ce, pentru

De vazut & savurat 0 Comments

Ruladă ardelenească

Iată o nouă rețetă de sărbători, dar nu neapărat, de data aceasta din Ardeal. Spor la bucătărit și poftă bună. Ingrediente: 800 g mușchi porc, 100 g pulpă vițel tocată,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!