Bradul de Crăciun trebuie să ne spună o poveste!

Bradul de Crăciun trebuie să ne spună o poveste!

ioana buiacuȘtim că mai e până la Crăciun, dar mai știm și că deja ne îmbie din rafturile unor magazine aglomerația de obiecte de decor pentru brad. Și cum de la privit, la primele cumpărături e cale scurtă, i-am întrebat pe specialiștii în decorațiuni ai www.brazidecraciun.ro, ce decorațiuni se poartă de Sărbători în 2015. Ce am aflat de la Ioana Buiacu (foto), florist designer, e de poveste, așa cum trebuie să fie și brăduții noștri, care lasă loc imaginației și se pot adapta tuturor gusturilor. Totul este că indiferent de podoabele pe care le alegem, brăduțul nostru, ecologic sau natural, să spună o poveste care să miște suflete.

Iată cele patru trenduri care dau tonul decorațiunilor de Sărbători în 2015

Tender Poem – nostalgic și contemporan

1 tender poem

Impresionismul este sursa de inspirație pentru atingerea stilului poetic, intelectual și feminin, în împodobirea bradului. Tonul trebuie să fie cald, ca și culoarea pielii și însuflețit doar de sumare nuanțe gri sau albăstrii. Argintiul și auriul îi pot oferi acestui ton poetic accentele moderne care să-l facă să strălucească. Ca să înțelegi până unde poți lăsa imaginația să zburde, gândește-te la grădini romantice, detalii din natură, scrisori scrise de mână, hârtie îngălbenită, insecte, pene și flori în toate variantele posibile. În acest stil poți combina filigramul cu formele naturale, ca să obții o imagine de ansamblu pitorească. Mai mult, poți armoniza broderiile florale, dantelele fine și perforate cu aur delicat și argint, cu luciul cristalin al sticlei transparente sau al cristalelor de gheață.

Mystic Ode – pasional și dramatic

2 mystic ode

Stilul e bazat pe epoca poveștilor pline de romantism, cu zâne și personaje fantastice, în decoruri magice și misterioase. Gama de culori la care poți apela e întunecată, pornind de la maro, negru și tente închise peste bazalt. Nuanța petrolului trebuie să domine în fundal, înveselită la suprafață de tonuri aurii și de pete de roșu puternic. În rest se poate recurge la tot felul de simboluri mistice și magice, se pot combina decoruri din crengi sau scoarță de copac cu sticlă și ornamente strălucitoare, foarte decorative, precum: oglinzile, picturile în miniatură și fotografiile din epoci apuse, toate purtând patina vremurilor demult uitate. Aspectul modern mai poate fi dat de combinația de elemente de sticlă și paiete cu materiale de zi precum denimul. Couture și casual într-o combinație extraordinară.

Weird diary – independent și curajos

3 weird diary

Totul e extraordinar în acest stil care poate fi tradus drept ”Jurnal ciudat”. Inspirat de tendințele din arta contemporana – de la abstract la street art – acest stil decorativ surprinde prin spirit și individualitate. Caracteristice îi sunt combinațiile de culori neobișnuite într-o paletă de portocale proaspete, nuga cremos, roz moale, mentă rece și violet închis. Tonuri neutre, precum antracit și bej pot compensa intensitatea neobișnuită a culorii. Motivele – pornesc de la desene animate și pot ajunge până la figurine cu contururi izbitoare. Suprafețele pot fi pestrițe, pătate, marmorate, sau pot fi acoperite cu peliculă multicoloră, într-un tot amuzant și surprinzător. Se permite orice joacă, după fiecare gust, așa că poți picta globuri în familie sau poți face beteală din hârtie colorată!

Inventive Hymn – solicitant și priceput

4 inventive hymm

Accentul acestui trend tineresc e designul avangardist obținut din materiale tradiționale, forme și tehnici artizanale, metode de producție proprii, originale și din culturi străine. Stilul ”Imnul inventiv” oferă practic o combinație sofisticată de tradițional cu modern. Vei surprinde cu forme neașteptate – de exemplu cu globuri pătrate sau conice – dar și prin culori naturale derivate din lână albă, ardezie, petrol sau verde. Aici arta dă un impuls puternic pentru folosirea creativă a materialelor. Se pot folosi: puf, pene de păun, păpuși, siclă sau metal și neapărat foarte multă lumină. Tot aici se mai poate recurge la ceramică, lemn, metal și piele, în amestecuri experimentale lăsate la latitudinea ”artistului”. Condiția: totul trebuie să pară o fuziune de culturi și de gusturi.

Autor: Corina Rob

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Special 0 Comments

Ai făcut pe cineva să zâmbească în 2016? Încă o poți face!

  Bine ar fi ca din când în când, de câteva ori pe an, de Sărbători și nu numai, să facem curat în șifoniere și în toată casa și să

Special 0 Comments

Frumoasa de la operă și ghemul de lână

Îți poți imagina o soprană, care după ce coboară de pe scena operei și, după ce lasă costumul strălucitor de spectacol , se apucă de cusut? Sau de sculptat lână,

Special 0 Comments

Știi ce se zice când bei din același vas cu persoana iubită…

Dacă vrei să-ți surprinzi persoana iubită, uită de paharele obișnuite din care beți șampania în serile romantice. Servește-i un cocktail delicios în “Paharul Îndrăgostiților”. Veți simți cum dragostea trece prin

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta