VIDEO. BZN promovează România prin clipul „Drumurile noastre” realizat în duet cu Dan Spătaru

VIDEO. BZN promovează România prin clipul „Drumurile noastre” realizat în duet cu Dan Spătaru

Cei doi membri BZN, Jan Keizer & Anny Schilder, au lansat vineri, 3 octombrie 2014, videoclipul „Drumurile Noastre”, piesă emblemă a muzicii ușoare românești și interpretată în duet cu regretatul cantăreț, Dan Spataru.

De unde până unde o colaborare între BZN și Dan Spătaru? Și, mai ales, cum? Acest videoclip a fost posibil grație unor tehnici video speciale, fiind folosite imagini din arhivă cu regretatul cântăreț.

Cât despre motivul pentru care au ales aceasta melodie, vorbesc chiar cei de la BZN: „Veneam de la aeroport şi în taxi am auzit pentru prima oară melodia «Drumurile noastre». Ne-am privit şi ne-am spus «Ce cântec minunat». Aşadar, l-am întrebat pe şoferul de taxi cum se numeşte cântăreţul şi ne-a spus: Dan Spătaru, cel mai cunoscut cântăreţ şi actor din România. Am continuat căutările, am vrut să ştim din ce perioadă era cântecul şi ne-am dorit să cântăm acea melodie. (…) Am vorbit cu doamna Spătaru, ea era un «mic» fan al nostru, şi i-am spus că am vrea să facem această melodie ca un tribut pentru Dan Spătaru”, a precizat Jan Keizer.

 


Așa au ajuns cei doi să filmeze, printre altele, la Castelul Peleș din Sinaia, să facă videoclipul și, să devină, fără să-și propună asta, ambasadori ai turismului românesc. De ce? Pentru că melodia „Drumurile noastre” se află pe noul album, iar televiziunile din întreaga lume pe unde își  vor promova noul material vor cere și clipuri, iar acesta va fi unul dintre cele cu care Jan Keizer & Anny Schilder se vor mândri. Însă, primul pas este să urmărească reacția românilor, după cum au spus cei doi.

Olandezii sunt obișnuiți cu România, aceasta fiind a 15-a oară când ajung în țara noastră. Cei doi au povestit la conferința de presă ceva care o să-i facă să țină minte pentru totdeauna prima vizită în România. Se aflau la Mangalia, iar publicul exaltat le-a cerut să cânte „Dance, dance”. Aceștia au zis în primă fază că nu este melodia lor deoarce, din cele 20 de melodii pe care le-au avut în top 5 între 1982 și 1985, în Olanda, niciuna nu era „Dance, dance”. „A trebuit să învățăm din nou versurile”, a spus amuzată Anny.

Jan a povestit că primele imagini cu România le-a văzut pe Travel Channel, unde prinţul Charles vorbea despre „frumoasa natură a României”. „Atunci m-am gândit că trebuie să merg acolo şi, acum câteva luni, am mers de la Timişoara, Cluj, Târgu-Mureş, am mers de la vest la est. Şi am văzut multe locuri din România. Este o ţară extraordinară, dar cel mai important pentru noi sunt oamenii. Sunt săraci, dar zâmbesc mult. Noi am avut succes şi în alte ţări, dar cele mai lungi aplauze le-am primit în România”, a spus acesta.

BZN va concerta pe 4 decembrie la Sala Palatului din Bucureşti, unde va cânta şi cea mai recentă melodie a formaţiei, „Drumurile noastre”.

 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Arad: aer occidental, spaţiu transilvan

Un judeţ care este principala poartă de intrare în România dinspre Europa centrală şi occidentală, străbătut de Mureş şi Crişul Alb, cu munţi pitoreşti şi nume din poveşti: Codru-Moma, Găina,

De vazut & savurat 0 Comments

Monica Anghel gătește des somon cu cartofi natur, pentru fiul ei

Recent, la Valea cu Pești, hotelul elegant de pe malul lacului Vidraru, a avut loc concursul gastronomic Valea Bucătarilor, organizat de Valea cu Pești și revista Turism Club, care au

De vazut & savurat 0 Comments

Tradiții de Paște care se mai respectă și azi, în secolul vitezei

În goana vieții moderne, între programul de la 9 la 17, scroll-urile lungi pe Facebook și timpul pierdut în trafic și la cumpărături, uităm ce trai simplu aveau bunicii și

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!