Ciorbă de fasole cu afumătură, în “castron” de pâine

Ciorbă de fasole cu afumătură, în “castron” de pâine

Ai trebuință de: fasole boabe, costiţă afumată, ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).

Cum se procedează: Se pune fasolea la înmuiat, de cu seară, în apă apă rece. Dimineața, fasolea se scurge, se spală şi se pune la opărit. Se schimbă apa, se pune din nou la fiert în apă opărită, împreună cu costiţa. Când este pe jumătate fiartă se adaugă zarzavatul spălat şi tocat. Când toate ingredientele sunt fierte se adaugă roşiile proaspete, bulionul şi se mai fierbe timp de 20 de minute. La final se adaugă sarea şi tarhonul. Pâinea se taie puţin, i se scoate miezul, se toarnă ciorba peste care se presară mărar tocat fin și se așază la loc capacul de pâine. (Simona Lazăr)

Dacă vrei să descoperi și mai multe rețete tradiționale, intră aici: http://bit.ly/1yPolwI

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Iaşiul, un judeţ moldovean tradiţional

Silvia Mirea Întinderea molcomă a dealurilor şi câmpiilor traversate de râuri ce se strecoară leneş de-a lungul luncilor pline de păduri de arini sunt peisajul preponderent al judeţului Iaşi. Tezaurul

De vazut & savurat 0 Comments

Așchii cu vin, o rețetă din Alba

Sunt mâncăruri pe care, de la prima degustare, ni se lipesc de suflet. Iar dacă se prepară și repede și ne oferă ocazia de a petrece alături de prieteni, și

De vazut & savurat 0 Comments

Ruladă ardelenească

Iată o nouă rețetă de sărbători, dar nu neapărat, de data aceasta din Ardeal. Spor la bucătărit și poftă bună. Ingrediente: 800 g mușchi porc, 100 g pulpă vițel tocată,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta