Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!

Ingrediente: două piepturi de pui, trei morcovi, trei cepe, 1/2 țelină, un ardei gras, 250 ml smântână, patru gălbenușuri, o căpățână usturoi, oțet, sare.

Preparare: piepturile de pui se taie în două și se pun la fiert în apa rece. Când încep să fiarbă se curăță spuma și se adaugă legumele curățate și tăiate în bucăți mari și sare. Se fierbe la foc moderat până ce carnea se frăgezește. Legumele și carnea se scot pe o farfurie, iar supa se strecoară .Carnea se rupe în fâșii mici și se adaugă în supă. Se potrivește la gust cu sare și oțet, se mai da în câteva clocote și se drege cu smântână amestecată cu gălbenușurile. Se poate servi cu mujdei de usturoi și oțet.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

O vizită la cramă, în vremea strugurilor parfumați, e ideală!

Invitația doamnei Mihaela Tyrel de Poix, CEO al companiei SERVE Ceptura “Întâi de toate, vreau să precizez că vinurile sunt extrem de legate de turism, și turismul de vinuri. Toate

De vazut & savurat 0 Comments

Un colț din insula Limnos, pentru fiecare tip de turist 

Limnos, în forma unui fluture imens, se află la o distanță de patru ore și jumătate cu feribotul de Kavala. Insula își așteaptă turiștii cu 260 de kilometri de plaje, povești uimitoare despre istorie,

De vazut & savurat 0 Comments

Ciorbă de fasole cu afumătură, în “castron” de pâine

Ai trebuință de: fasole boabe, costiţă afumată, ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!