Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!

Ingrediente: două piepturi de pui, trei morcovi, trei cepe, 1/2 țelină, un ardei gras, 250 ml smântână, patru gălbenușuri, o căpățână usturoi, oțet, sare.

Preparare: piepturile de pui se taie în două și se pun la fiert în apa rece. Când încep să fiarbă se curăță spuma și se adaugă legumele curățate și tăiate în bucăți mari și sare. Se fierbe la foc moderat până ce carnea se frăgezește. Legumele și carnea se scot pe o farfurie, iar supa se strecoară .Carnea se rupe în fâșii mici și se adaugă în supă. Se potrivește la gust cu sare și oțet, se mai da în câteva clocote și se drege cu smântână amestecată cu gălbenușurile. Se poate servi cu mujdei de usturoi și oțet.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Arad: aer occidental, spaţiu transilvan

Un judeţ care este principala poartă de intrare în România dinspre Europa centrală şi occidentală, străbătut de Mureş şi Crişul Alb, cu munţi pitoreşti şi nume din poveşti: Codru-Moma, Găina,

De vazut & savurat 0 Comments

Muzeele din București sunt tocmai bune de vizitat

Dacă ești din București sigur ai trecut de sute de ori pe lângă el, în drumul tău pe Calea Victoriei. Și poate chiar l-ai vizitat. Dacă nu l-ai descoperit în­că,

De vazut & savurat 0 Comments

Bucovina, promovată turistic prin flash mob-uri în ţară şi în străinătate

Cum altfel să fii atras de o zonă decât dacă primești o mostră din ea? Așa s-au gândit și membrii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava care vor organiza flash

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!