Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!

Ingrediente: două piepturi de pui, trei morcovi, trei cepe, 1/2 țelină, un ardei gras, 250 ml smântână, patru gălbenușuri, o căpățână usturoi, oțet, sare.

Preparare: piepturile de pui se taie în două și se pun la fiert în apa rece. Când încep să fiarbă se curăță spuma și se adaugă legumele curățate și tăiate în bucăți mari și sare. Se fierbe la foc moderat până ce carnea se frăgezește. Legumele și carnea se scot pe o farfurie, iar supa se strecoară .Carnea se rupe în fâșii mici și se adaugă în supă. Se potrivește la gust cu sare și oțet, se mai da în câteva clocote și se drege cu smântână amestecată cu gălbenușurile. Se poate servi cu mujdei de usturoi și oțet.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Un drum la Humulesti, să ne amintim de copilărie

„….şi satul Humuleşti, în care m-am trezit, nu-i un sat lăturalnic, mocnit şi lipsit de priveliştea lumii, ca alte sate; şi locurile care încunjură satul nostru încă-s vrednice de aminitire”.

De vazut & savurat 0 Comments

„Mergeți la teatru să vă mai rupeți de problemele cotidiene și să puteți explora o altă lume!”

Interviu cu o tânără actriță: OANA-GABRIELA DRĂGHICI Turism Club: Dragă Oana, pe blogul tău, am găsit aceste vorbe și mi-au plăcut foarte mult (“Am crezut că ai nevoie de evenimente fantastice

De vazut & savurat 0 Comments

Interviu cu un bucătar pasionat – Chef Florin Ivan

L-am cunoscut la Cherhanaua Ancora și pe bucătarul șef Florin Ivan, care a construit, alături de colaboratori, un meniu ce te duce imediat cu gândul la marea cea mare și

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta