Ciuperci țărănești

Ciuperci țărănești

E joi, e post, e soare afară… Iată o rețetă tradițională de post, care poate fi îmbogățită și cu smântână, pentru gurmanzi. Mai multe rețete simple și pline de savoară, descoperiți la prietenii noștri de la Antena satelor. Dar astăzi, haideți să încercăm ciuperci țărănești.

Ai trebuință de: 500 g ciuperci, o ceapă, două linguri de untdelemn, o lingură de făină, sare, piper, o legătură de mărar; facultativ: 100 g smântână.

Se curăță ciupercile, se spală bine și se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg și se pun într-o cratiță împreună cu o ceapă tocată foarte fin și untdelemn. Se lasă să se prăjească pentru câteva minute, apoi se pune peste ele o lingură de făină, desfăcută în puțină apă (dacă este permis și nu e zi de post, se poate adăuga și smântână). Se presară sare, piper și mărarul tocat mărunt și se lasă să fiarbă în cuptor (sau în rolă) o oră.

– rețetă culeasă din satul Berzunți, județul Bacău, și publicată în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun” de Simona Lazăr, Editura Jurnalul, 2010

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

Tehnologie 0 Comments

Casa Experimentelor, locul unde știinţa se joacă. Pentru curioși de la 3 la 99 de ani

Bănuiesc că, în momentul ăsta, în mintea ta, știința și distracția n-au cum să meargă mână în mână. O să-mi spui că cele două sunt ca apa și uleiul, că

De vazut & savurat 0 Comments

Un florar a transformat un colț dintr-un parc din Oradea în locul lui de joacă

Poate ți s-ar părea ciudat să pui pe lista locurilor de văzut, într-un oraș pe care îl vizitezi, și o florărie. Însă Florius Art din Oradea nu e o florărie

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta