Ciuperci țărănești

Ciuperci țărănești

E joi, e post, e soare afară… Iată o rețetă tradițională de post, care poate fi îmbogățită și cu smântână, pentru gurmanzi. Mai multe rețete simple și pline de savoară, descoperiți la prietenii noștri de la Antena satelor. Dar astăzi, haideți să încercăm ciuperci țărănești.

Ai trebuință de: 500 g ciuperci, o ceapă, două linguri de untdelemn, o lingură de făină, sare, piper, o legătură de mărar; facultativ: 100 g smântână.

Se curăță ciupercile, se spală bine și se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg și se pun într-o cratiță împreună cu o ceapă tocată foarte fin și untdelemn. Se lasă să se prăjească pentru câteva minute, apoi se pune peste ele o lingură de făină, desfăcută în puțină apă (dacă este permis și nu e zi de post, se poate adăuga și smântână). Se presară sare, piper și mărarul tocat mărunt și se lasă să fiarbă în cuptor (sau în rolă) o oră.

– rețetă culeasă din satul Berzunți, județul Bacău, și publicată în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun” de Simona Lazăr, Editura Jurnalul, 2010

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Cum facem o tocană „ca la Bot’șăni”

Ei, vă amintiți de ținuturile Botoșanilor, cu oamenii lor cu vorbă moale dar spirit aprig? Atestat de pe la 1350, orașul oferă turiștilor prilejul de a redescoperi părți din istoria

De vazut & savurat 0 Comments

Cu TAP Portugal prinzi vacanța!

Lume, lume! Până pe 28 iunie 2015, este flash deal pentru călătorii din București către America! Vrei o vacanță la Miami, Sao Paolo sau Rio? Ele sunt “best deal on the

De vazut & savurat 0 Comments

Atelierul AIEU/AMTU, locul unde ai parte de „mâncare plus ceva”

Atelierul AIEU/AMTU, de pe Brezoianu 53, este o casă cu un living mare și un balcon plin de plante și luminițe, care are vedere spre Cișmigiu. Acolo, Anca și Călin

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!