Ciuperci țărănești
E joi, e post, e soare afară… Iată o rețetă tradițională de post, care poate fi îmbogățită și cu smântână, pentru gurmanzi. Mai multe rețete simple și pline de savoară, descoperiți la prietenii noștri de la Antena satelor. Dar astăzi, haideți să încercăm ciuperci țărănești.
Ai trebuință de: 500 g ciuperci, o ceapă, două linguri de untdelemn, o lingură de făină, sare, piper, o legătură de mărar; facultativ: 100 g smântână.
Se curăță ciupercile, se spală bine și se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg și se pun într-o cratiță împreună cu o ceapă tocată foarte fin și untdelemn. Se lasă să se prăjească pentru câteva minute, apoi se pune peste ele o lingură de făină, desfăcută în puțină apă (dacă este permis și nu e zi de post, se poate adăuga și smântână). Se presară sare, piper și mărarul tocat mărunt și se lasă să fiarbă în cuptor (sau în rolă) o oră.
– rețetă culeasă din satul Berzunți, județul Bacău, și publicată în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun” de Simona Lazăr, Editura Jurnalul, 2010
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
La Bacău, pe urmele lui George Bacovia
În Bacău am ajuns într-o zi capricioasă de vineri a lunii iulie. Dimineaţa ne-a întâmpinat cu soare şi vânt iar oraşul, în liniştea orelor matinale, avea încă aerul somnoros
Patria Vinului, la 100 km de București
Podgoria Dealul Mare, unde se află și viile celor de la SERVE Ceptura, este cunoscută mai ales sub denumirea de "Patria Vinului", având o tradiție viticolă străveche, deoarece dealurile din
Un florar a transformat un colț dintr-un parc din Oradea în locul lui de joacă
Poate ți s-ar părea ciudat să pui pe lista locurilor de văzut, într-un oraș pe care îl vizitezi, și o florărie. Însă Florius Art din Oradea nu e o florărie
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!