Ciuperci țărănești

Ciuperci țărănești

E joi, e post, e soare afară… Iată o rețetă tradițională de post, care poate fi îmbogățită și cu smântână, pentru gurmanzi. Mai multe rețete simple și pline de savoară, descoperiți la prietenii noștri de la Antena satelor. Dar astăzi, haideți să încercăm ciuperci țărănești.

Ai trebuință de: 500 g ciuperci, o ceapă, două linguri de untdelemn, o lingură de făină, sare, piper, o legătură de mărar; facultativ: 100 g smântână.

Se curăță ciupercile, se spală bine și se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg și se pun într-o cratiță împreună cu o ceapă tocată foarte fin și untdelemn. Se lasă să se prăjească pentru câteva minute, apoi se pune peste ele o lingură de făină, desfăcută în puțină apă (dacă este permis și nu e zi de post, se poate adăuga și smântână). Se presară sare, piper și mărarul tocat mărunt și se lasă să fiarbă în cuptor (sau în rolă) o oră.

– rețetă culeasă din satul Berzunți, județul Bacău, și publicată în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun” de Simona Lazăr, Editura Jurnalul, 2010

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Așchii cu vin, o rețetă din Alba

Sunt mâncăruri pe care, de la prima degustare, ni se lipesc de suflet. Iar dacă se prepară și repede și ne oferă ocazia de a petrece alături de prieteni, și

De vazut & savurat 0 Comments

Arad: aer occidental, spaţiu transilvan

Un judeţ care este principala poartă de intrare în România dinspre Europa centrală şi occidentală, străbătut de Mureş şi Crişul Alb, cu munţi pitoreşti şi nume din poveşti: Codru-Moma, Găina,

De vazut & savurat 0 Comments

Dacă tot e sezon de inimioare, pregătește-i ceva bun

Vrei să-ți surprinzi iubitul sau iubita cu un gest frumos de Dragobete? Ce ai spune să-i pregătești un desert delicios? Un tiramisu sau o prăjitură în formă de inimioară îi

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!