Ciuperci țărănești

Ciuperci țărănești

E joi, e post, e soare afară… Iată o rețetă tradițională de post, care poate fi îmbogățită și cu smântână, pentru gurmanzi. Mai multe rețete simple și pline de savoară, descoperiți la prietenii noștri de la Antena satelor. Dar astăzi, haideți să încercăm ciuperci țărănești.

Ai trebuință de: 500 g ciuperci, o ceapă, două linguri de untdelemn, o lingură de făină, sare, piper, o legătură de mărar; facultativ: 100 g smântână.

Se curăță ciupercile, se spală bine și se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg și se pun într-o cratiță împreună cu o ceapă tocată foarte fin și untdelemn. Se lasă să se prăjească pentru câteva minute, apoi se pune peste ele o lingură de făină, desfăcută în puțină apă (dacă este permis și nu e zi de post, se poate adăuga și smântână). Se presară sare, piper și mărarul tocat mărunt și se lasă să fiarbă în cuptor (sau în rolă) o oră.

– rețetă culeasă din satul Berzunți, județul Bacău, și publicată în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun” de Simona Lazăr, Editura Jurnalul, 2010

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Covrigi gorjeni

V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca

De vazut & savurat 0 Comments

5 beneficii ale vacanței la țară

E perioada în care fiecare dintre noi ne întoarcem cu gândul la copilărie, la poveștile bunicilor și jinduim să retrăim acele momente. Iar dacă avem câteva zile libere și ceva

De vazut & savurat 0 Comments

Ruladă ardelenească

Iată o nouă rețetă de sărbători, dar nu neapărat, de data aceasta din Ardeal. Spor la bucătărit și poftă bună. Ingrediente: 800 g mușchi porc, 100 g pulpă vițel tocată,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!