Covrigi gorjeni
V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca să le pregătiți acasă, pentru sărbători mai frumoase. Începem cu aromații covrigi gorjeni… Dar mai urmează și altele, în zilele următoare… Spor la bucătărit!
Ingrediente: 600g făină, 300ml lapte călduț, 2 lingurițe sare, o linguriță zahăr, un ou întreg, 125g unt topit, o linguriță drojdie uscată, un ou, o lingură ulei.
Preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron și se amestecă până capătă consistența unui aluat. Se lasă la crescut 30 de minute, apoi se taie în patru bucăți și apoi fiecare bucată în alte 4. Se ruleaza fiecare bucată și se unește bine la capete. Într-un vas, se pune la fiert apa, iar cand clocotește se pun pe rând la opărit, unu-două minute, câte 3covrigei. Când se ridică la suprafață, se scot la scurs pe un prosop de bucătărie. După ce s-au scurs, se pun pe tava pregătita în prealabil cu hârtie de pergament sau folie de silicon. Se ung cu ou bătut cu o lingură de ulei și se presăra cu sare sau susan. Se introduc în cuptorul încins, până când sunt frumos rumeniți.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Ciorbă de fasole cu afumătură, în “castron” de pâine
Ai trebuință de: fasole boabe, costiţă afumată, ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).
PhotograpHER, sesiunea foto în care te simți ca o vedetă
Știm cu toții cel puțin o femeie care spune că nu e fotogenică sau care, dacă acceptă totuși să rămână la poza de grup, se ascunde undeva în spatele tuturor.
Îmbinarea modernului cu tradiționalul: pixeli cusuți pe etamină
Cine a spus că numai femeile pot lucra pe gherghef? Și unde scrie că pe pânză trebuie să faci numai flori, crenguțe și îngeri? Vlad Postolache are 30 de ani
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!