Covrigi gorjeni

Covrigi gorjeni

V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca să le pregătiți acasă, pentru sărbători mai frumoase. Începem cu aromații covrigi gorjeni… Dar mai urmează și altele, în zilele următoare… Spor la bucătărit!

Ingrediente: 600g făină, 300ml lapte călduț, 2 lingurițe sare, o linguriță zahăr, un ou întreg, 125g unt topit, o linguriță drojdie uscată, un ou, o lingură ulei.

Preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron și se amestecă până capătă consistența unui aluat. Se lasă la crescut 30 de minute, apoi se taie în patru bucăți și apoi fiecare bucată în alte 4. Se ruleaza fiecare bucată și se unește bine la capete. Într-un vas, se pune la fiert apa, iar cand clocotește se pun pe rând la opărit, unu-două minute, câte 3covrigei. Când se ridică la suprafață, se scot la scurs pe un prosop de bucătărie. După ce s-au scurs, se pun pe tava pregătita în prealabil cu hârtie de pergament sau folie de silicon. Se ung cu ou bătut cu o lingură de ulei și se presăra cu sare sau susan. Se introduc în cuptorul încins, până când sunt frumos rumeniți.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Covasna, o bijuterie de judeţ

La Covasna mergem să admirăm natura sălbatică, să aflăm tot felul de legende înspăimântătoare, să observăm fenomene naturale stranii şi unice în lume. Asta dacă suntem în căutare de poveşti

De vazut & savurat 0 Comments

Delicii bucovinene pentru orice anotimp

  Vacanţele în aşezările pitoreşti ale Bucovinei nu mai au nevoie de prezentare. Un ţinut înzestrat de Dumnezeu cu de toate, iubit de români şi preţuit de străini. Frumuseţea bisericilor,

De vazut & savurat 0 Comments

Iaşiul, un judeţ moldovean tradiţional

Silvia Mirea Întinderea molcomă a dealurilor şi câmpiilor traversate de râuri ce se strecoară leneş de-a lungul luncilor pline de păduri de arini sunt peisajul preponderent al judeţului Iaşi. Tezaurul

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!