Covrigi gorjeni

Covrigi gorjeni

V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca să le pregătiți acasă, pentru sărbători mai frumoase. Începem cu aromații covrigi gorjeni… Dar mai urmează și altele, în zilele următoare… Spor la bucătărit!

Ingrediente: 600g făină, 300ml lapte călduț, 2 lingurițe sare, o linguriță zahăr, un ou întreg, 125g unt topit, o linguriță drojdie uscată, un ou, o lingură ulei.

Preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron și se amestecă până capătă consistența unui aluat. Se lasă la crescut 30 de minute, apoi se taie în patru bucăți și apoi fiecare bucată în alte 4. Se ruleaza fiecare bucată și se unește bine la capete. Într-un vas, se pune la fiert apa, iar cand clocotește se pun pe rând la opărit, unu-două minute, câte 3covrigei. Când se ridică la suprafață, se scot la scurs pe un prosop de bucătărie. După ce s-au scurs, se pun pe tava pregătita în prealabil cu hârtie de pergament sau folie de silicon. Se ung cu ou bătut cu o lingură de ulei și se presăra cu sare sau susan. Se introduc în cuptorul încins, până când sunt frumos rumeniți.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Ce zici de o cafea cu… ciuperci? Cele mai sănătoase ciuperci!

Știu că sună puțin dubios, dar se spune că e cât se poate de sănătos. Și nu vorbesc despre orice cafea și despre orice ciuperci, ci despre o cafea arabică

Turist in Romania 0 Comments

Muzeele din București sunt tocmai bune de vizitat

Dacă ești din București sigur ai trecut de sute de ori pe lângă el, în drumul tău pe Calea Victoriei. Și poate chiar l-ai vizitat. Dacă nu l-ai descoperit în­că,

De vazut & savurat 0 Comments

Patria Vinului, la 100 km de București

Podgoria Dealul Mare, unde se află și viile celor de la SERVE Ceptura, este cunoscută mai ales sub denumirea de "Patria Vinului", având o tradiție viticolă străveche, deoarece dealurile din

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!