Cum îți găsești cea mai ieftină vacanță

Cum îți găsești cea mai ieftină vacanță

vacanta

Dacă vrei să mergi în vacanță, iar bugetul nu îți permite alegeri sofisticate sau aventuri de genul “închide ochii și pune degetul pe hartă, ca să vezi unde mergi în vara asta”, trebuie să îți alegi atent următoarea călătorie. De la târguri de specialitate, până la schimb de case cu prietenii, profită de orice oportunitate ca să te relaxezi cu bani puțini. Iată 8 sfaturi care te ajută să găsești ofertele perfecte în raport calitate-preț.

  • Mergi la târgurile de turism. Pentru a găsi cea mai bună ofertă de vacanță, o posibilitate este să vizitezi târgurile de specialitate. Principalele oferte şi destinații prezentate sunt cele pentru perioada verii. Aici, vei avea sute de destinații dintre care să o alegi pe cea mai potrivită în funcție de cerințele tale.
  • Rezervă în early booking sau în last minute. Pentru o vacanță în perioada iunie-octombrie, este indicat fie să rezervi din timp (early booking), fie să aştepți ofertele last minute. Ambele metode au avantaje şi dezavantaje, care trebuie analizate în funcție de situație.
  • Alege o ofertă din programele turistice. Dacă vrei să-ți petreci vacanța de vară în România, o posibilitate de a găsi oferte la prețuri mici o reprezintă programele turistice care se desfăşoară în această perioadă. Exemple de astfel de programe sunt ”Zile gratuite de vacanță”, ”Înscrieri timpurii” sau ”Vacanța în țara mea”.
  • Fă schimb de locuință dacă ai prieteni în străinătate. Sigur ai auzit la unii prieteni că şi-au petrecut vacanța stând la cineva care locuieşte în altă țară. Dacă ai o rudă sau un prieten care poate să te găzduiască, vei reduce din cheltuielile de cazare. La rândul tău, îi poți oferi, la schimb, un sejur gratuit în România.
  • Client fidel. Dacă ai găsit o agenție de turism, un proprietar de hotel sau pensiune care ți-a oferit în anii trecuți servicii ireproşabile, contactează-l pentru o nouă vacanță. Relațiile pe care ți le faci într-o vacanță îți sunt utile şi în următorii ani, deoarece astfel îți poți permite să ceri o reducere individuală.
  • Fii un client pretențios. Pot avea loc situații de genul în care furnizorul de servicii turistice să nu fie dispus să găsească modalități pentru a te fideliza. În acest caz, cel mai indicat e să cauți în altă parte. Competiția fiind foarte mare pe piața turismului, ai toate şansele să găseşti pe altcineva dornic să-ți ofere prețul cel mai mic, astfel încât să te încadrezi într-un buget limitat pentru vacanța de vara.
  • Profită de documentele şi cardurile care includ reduceri. Dacă ai carnet de student, dacă mergi cu cei mici în vacanță, dacă ai ieşit la pensie, dacă ți-ai cumpărat un pass turistic, atunci poți să beneficiezi de anumite reduceri. De exemplu, pass-urile turistice ale diverselor oraşe acordă reduceri şi gratuități în magazine, hoteluri, mijloace de transport în comun şi la intrarea în obiectivele turistice. Imediat ce ți-ai stabilit un program de vacanță şi ştii locurile pe care ai vrea să le vizitezi, te poți interesa care sunt ofertele pentru diversele categorii de turişti. Vara, acestea sunt cu atât mai utile cu cât în vârf de sezon prețurile cresc.
  • Gândeşte-te ce pui în bagaj. Vacanța de vară necesită adesea o mulțime de obiecte şi produse pe care le vei folosi. În loc să cheltuieşti câte 5 euro pentru fiecare mărunțiş, în vacanță, este recomandat să pleci pregătit. Comercianții străini se bazează pe faptul că turiştii își dau seama la fața locului că nu au ochelari de soare, pălărie, costum de baie, papuci de plajă sau alte astfel de obiecte. De asemenea, bateriile pentru aparatul foto sunt şi ele extrem de scumpe, dacă le cumperi de la magazinele aflate pe traseele preferate de către turişti, așa că ia-ți la tine câteva seturi sau niște acumulatori, cu încărcător cu tot!

Autor: Corina Rob

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Un colț din insula Limnos, pentru fiecare tip de turist 

Limnos, în forma unui fluture imens, se află la o distanță de patru ore și jumătate cu feribotul de Kavala. Insula își așteaptă turiștii cu 260 de kilometri de plaje, povești uimitoare despre istorie,

Vacante active 0 Comments

Bogdan Budai, autostopistul care te învață cum să călătorești fără bani

Bogdan Budai are 26 de ani, este de loc din Hunedoara, dar are 20 de „acasă” prin Europa, prin locurile pe unde a ajuns cu autostopul sau cu proiectele de

Util in vacanta 0 Comments

Mersul nordicilor câștigă tot mai mult teren în Europa și SUA

Poate fi practicat la munte, la mare, în parcuri sau în timpul vacanțelor, afară din oraș, în orice anotimp și are rolul de a-ți pune tot corpul în mișcare. Nordic

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!