Domeniile Ostrov, o nouă atracție turistică în România, perfectă pentru toamnă!

Domeniile Ostrov, o nouă atracție turistică în România, perfectă pentru toamnă!

Ne bucurăm mult când aflăm că se dezvoltă o nouă zonă turistică în țara noastră. Iată că acum am descoperit, pe malul drept al Dunării, în Dobrogea cea arsă de soare, Domeniile Ostrov. Aici se întinde, pe 30 de kilometri, o terasă înaltă care, alături de apropierea apelor răcoroase ale Dunării și expunerea solară creează condiții numai bune pentru coacerea strugurilor.

Veți găsi aici soiurile Merlot, Cabernet Sauvingnon, Feteasca Neagră, Pinot Noir, Syrach şi Rebo pentru vinurile roşii. Pentru vinurile albe se cultivă soiurile: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Feteasca Albă, Feteasca Regală, Riesling Italian, Muscat Ottonel şi Crâmpoşie. Principalele game de vinuri marca Domeniile Ostrov sunt următoarele: Domeniile Ostrov Reserve, Cetatea Durostorum, Canaraua Fetii, Păcuiul lui Soare, Domeniile Ostrov, Premiat, Labyrinthum, Vinăria Ostrov şi Naiada. Și acum ajungem la turismul vitivinicol, care propune crearea de evenimente, alături de dezvoltarea unor trasee turistice în zone în care se află și plantații de viță-de-vie. Așa se întâmplă și la Domeniile Ostrov, unde la 16 august s-a lansat, în prezența presei și a invitațiilor speciali, o nouă gamă de vinuri, numită Naiada, în care se îmbină soiurile românești Crâmpoşie, Feteasca Albă, Feteasca Neagră cu acelea recunoscute pe plan internaţional, precum Chardonnay şi Syrah.

„Credem că îmbinarea între gamele noastre de vinuri şi dezvoltarea de produse turistice în regiune se poate bucura de un succes foarte mare în următorii ani. Dunărea – fluviu de care încă nu profităm turistic mai deloc – şi vinurile pot constitui un magnet pentru vizitatorii din toată lumea. Avem tot ce ne trebuie, nu ne rămâne decât să ne promovăm mai agresiv. Să nu uităm că în ţări precum Franţa, Italia, Spania, dar şi Ungaria sau chiar Austria, turismul vitivinicol contribuie substanţial la dezvoltarea diverselor regiuni, precum şi la bugetele de stat. Noi, la Domeniile Ostrov, putem oferi, pe lângă evenimente şi degustări, atât produse turistice precum circuite prin Dobrogea, cât şi cazare în pensiunile şi hotelul pe care le deţinem”, a spus, cu ocazia lansării Naiadei, Oana Belu, acţionar şi manager al Domeniilor Ostrov.

Dacă vreți să mergeți în această toamnă la Ostrov, vă veți putea caza la hotelul Dionis (situat la 26 km distanţă de Domeniile Ostrov şi la 2 km de Crama Lipniţa) – cu 8 apartamente şi la pensiunea turistică Beciul Boieresc (16 camere). Anul viitor, vor mai fi inaugurate pensiunea Naiada şi complexul de agrement ecvestru Heron, fiecare cu 15 camere. Mâncare cu aromă locală veți găsi la restaurantul cu specific dobrogean Durostorum, cu 250 de locuri.

Oamenii locului ne asigură că excursiile la Domeniile Ostrov pot fi un prilej pentru oricine să parcurgă trasee turistice, locuri care amintesc de un trecut în care trei culturi şi civilizaţii – cea geto-dacă, cea greacă şi cea romană – s-au intersectat, au interacţionat şi au fuzionat într-o sinteză unică pe teritoriul vechii Sciţii. Teritoriu care păstrează urmele unui trecut geologic mult mai vechi, şi unde pot fi văzute nu numai păduri care acum 5-6000 de ani acopereau aproape cu totul o zonă recunoscută azi prin ariditate, dar şi vestigii ale unor perioade în care actualele dealuri şi stepe suddobrogene erau fund de mare, o mare tropicală, cu o faună exuberantă şi inedită, unică pentru întreaga Europă – Marea Tethys.

Este bine să subliniem că la Domeniile Ostrov se ajunge ușor din Bucureşti, fiind situate la 136 de km de capitală. La Chiciu, lângă Călăraşi, se trece cu bacul spre Silistra, exact pe graniţa cu Bulgaria aflându-se Crama Domeniile Ostrov.

Printre obiectivele turistice ale zonei se numără Muzeul Vinului Domeniilor Ostrov, unde puteţi să vizitaţi expoziţia muzeală EXPO „ÎNCEPUTURI” – Eseu Muzeografic, Crama Ostrov, unde veți vedea fluxul tehnologic de la staţia de vinificaţie, sala de baricuri – vinoteca, staţia de îmbuteliere, Lacul Bugeac – cel mai sudic din seria limanelor fluviatile, care prezintă maluri înalte şi abrupte care pot atinge şi 30 m înălţime, fundul plat având forma unui golf – depresiune, Rezervaţia Naturală Pădurea Esechioi, Mănăstirea Dervent, întemeiată în secolul al IX-lea de călugări autohtoni, aparţinând de eparhia Tomisului şi Durostorumului, Cetatea Bizantină Vicina de pe insula Păcuiul lui Soare – care are deja statut de rezervaţie arheologică şi este propusă să devină şi arie naturală protejată.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Turist in Romania 0 Comments

KLM lanseaza In Romania aplicatia Travel Predictions

KLM, unul dintre liderii industriei aeriene lanseaza si In Romania aplicatia Travel Predictions, dupa ce a fost testata In acest an pe mai multe piete internationale. „Aplicatia functioneaza pe un

Turist in Romania 0 Comments

Între Boiţa şi Jina, în Mărginimea Sibiului

În Mărginimea Sibiului, satele sunt situate pe văile râurilor care curg din Munţii Cindrel.De la masivi muntoşi, acoperiţi de păduri de foioase şi conifere, la dealuri pitoreşti, cu pajişti şi

Turist in Romania 0 Comments

Despre schi şi nu numai

Pentru lunile de iarna mergem la Straja, o staţiune în care iarna aduce bucuria zăpezii şi distracţie până către seară pe pârtiile de schi. Un ţinut frumos de munte, în

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!