Fasole verde gătită mocănește
Iată și rețeta aceste zile de joi, care a fost mai mult însorită decât rece, semn că iarna, totuși, nu va mai sta mult pe-aici, iar primăvara se apropie. La fel ca și postul Paștelui. Motiv pentru care am ales această rețetă plină de vitamine și… de post.
Curăță, spală și fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiță ceapă, rumenește-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper.
Lași să dănțuiască puțin; toarnă peste ea puțin oțet și dă la masă.
Poți adăuga și sos de pătlăgele roșii.
– rețeta a fost publicată prima dată în volumul „Regina bucătăriei românești pentru sănătoși și bolnavi. Rețete complete pentru orice mâncări, prăjituri, cofeturi și licheruri”, București, 1888, Editura Tipografiei „Universul”, inclusă de Simona Lazăr în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun”, Editura Jurnalul, 2010.
Vreți să descoperiți câte o rețetă tradițională românească în fiecare zi? Intrați pe site-ul www.antenasatelor.ro și găsiți-vă inspirația!
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Satu Mare, un judeţ cosmopolit
Silvia Mirea Judeţele care se află la graniţă sunt întotdeauna mai bogate din punct de vedere etnic. Iar Satu Mare nu face excepţie, aici aflându-se mai multe comunităţi de popoare
Laura Constantin face expoziție de henna, după un an sabatic
Laura a studiat desenul la Liceul de Arte până în clasa a 9-a, când l-a dat pe profilul mate-info. Au urmat apoi ASE-ul și un job în bancă până
Dincolo de agitaţie, în liniştea pădurilor din Borsec
Acum, la inceput de vara, când soarele ne îndeamnă să plecăm weekendurile departe de agitaţia oraşului ajungem la Borsec. In statiune mergi pentru că izvoarele de aici te ajută în
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!