Fasole verde gătită mocănește

Fasole verde gătită mocănește

Iată și rețeta aceste zile de joi, care a fost mai mult însorită decât rece, semn că iarna, totuși, nu va mai sta mult pe-aici, iar primăvara se apropie. La fel ca și postul Paștelui. Motiv pentru care am ales această rețetă plină de vitamine și… de post.

Curăță, spală și fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiță ceapă, rumenește-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper.

Lași să dănțuiască puțin; toarnă peste ea puțin oțet și dă la masă. 

Poți adăuga și sos de pătlăgele roșii.

– rețeta a fost publicată prima dată în volumul „Regina bucătăriei românești pentru sănătoși și bolnavi. Rețete complete pentru orice mâncări, prăjituri, cofeturi și licheruri”, București, 1888, Editura Tipografiei „Universul”, inclusă de Simona Lazăr în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun”, Editura Jurnalul, 2010.

Vreți să descoperiți câte o rețetă tradițională românească în fiecare zi? Intrați pe site-ul www.antenasatelor.ro și găsiți-vă inspirația!

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Dincolo de agitaţie, în liniştea pădurilor din Borsec

Acum, la inceput de vara, când soarele ne îndeamnă să plecăm weekendurile departe de agitaţia oraşului ajungem la Borsec. In statiune mergi pentru că izvoarele de aici te ajută în

De vazut & savurat 0 Comments

La Bacău, pe urmele lui George Bacovia

  În Bacău am ajuns într-o zi capricioasă de vineri a lunii iulie. Dimineaţa ne-a întâmpinat cu soare şi vânt iar oraşul, în liniştea orelor matinale, avea încă aerul somnoros

De vazut & savurat 0 Comments

5 beneficii ale vacanței la țară

E perioada în care fiecare dintre noi ne întoarcem cu gândul la copilărie, la poveștile bunicilor și jinduim să retrăim acele momente. Iar dacă avem câteva zile libere și ceva

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta