Fasole verde gătită mocănește

Fasole verde gătită mocănește

Iată și rețeta aceste zile de joi, care a fost mai mult însorită decât rece, semn că iarna, totuși, nu va mai sta mult pe-aici, iar primăvara se apropie. La fel ca și postul Paștelui. Motiv pentru care am ales această rețetă plină de vitamine și… de post.

Curăță, spală și fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiță ceapă, rumenește-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper.

Lași să dănțuiască puțin; toarnă peste ea puțin oțet și dă la masă. 

Poți adăuga și sos de pătlăgele roșii.

– rețeta a fost publicată prima dată în volumul „Regina bucătăriei românești pentru sănătoși și bolnavi. Rețete complete pentru orice mâncări, prăjituri, cofeturi și licheruri”, București, 1888, Editura Tipografiei „Universul”, inclusă de Simona Lazăr în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun”, Editura Jurnalul, 2010.

Vreți să descoperiți câte o rețetă tradițională românească în fiecare zi? Intrați pe site-ul www.antenasatelor.ro și găsiți-vă inspirația!

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Satu Mare, un judeţ cosmopolit

Silvia Mirea Judeţele care se află la graniţă sunt întotdeauna mai bogate din punct de vedere etnic. Iar Satu Mare nu face excepţie, aici aflându-se mai multe comunităţi de popoare

De vazut & savurat 0 Comments

Interviu cu un bucătar pasionat – Chef Florin Ivan

L-am cunoscut la Cherhanaua Ancora și pe bucătarul șef Florin Ivan, care a construit, alături de colaboratori, un meniu ce te duce imediat cu gândul la marea cea mare și

De vazut & savurat 0 Comments

Casa Experimentelor, locul unde știinţa se joacă. Pentru curioși de la 3 la 99 de ani

Bănuiesc că, în momentul ăsta, în mintea ta, știința și distracția n-au cum să meargă mână în mână. O să-mi spui că cele două sunt ca apa și uleiul, că

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!