Fasole verde gătită mocănește

Fasole verde gătită mocănește

Iată și rețeta aceste zile de joi, care a fost mai mult însorită decât rece, semn că iarna, totuși, nu va mai sta mult pe-aici, iar primăvara se apropie. La fel ca și postul Paștelui. Motiv pentru care am ales această rețetă plină de vitamine și… de post.

Curăță, spală și fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiță ceapă, rumenește-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper.

Lași să dănțuiască puțin; toarnă peste ea puțin oțet și dă la masă. 

Poți adăuga și sos de pătlăgele roșii.

– rețeta a fost publicată prima dată în volumul „Regina bucătăriei românești pentru sănătoși și bolnavi. Rețete complete pentru orice mâncări, prăjituri, cofeturi și licheruri”, București, 1888, Editura Tipografiei „Universul”, inclusă de Simona Lazăr în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun”, Editura Jurnalul, 2010.

Vreți să descoperiți câte o rețetă tradițională românească în fiecare zi? Intrați pe site-ul www.antenasatelor.ro și găsiți-vă inspirația!

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

De vazut & savurat 0 Comments

Dacă tot e sezon de inimioare, pregătește-i ceva bun

Vrei să-ți surprinzi iubitul sau iubita cu un gest frumos de Dragobete? Ce ai spune să-i pregătești un desert delicios? Un tiramisu sau o prăjitură în formă de inimioară îi

De vazut & savurat 0 Comments

Rendez-Vous cu ”Alice în Țara Minunilor”, la ceainărie, în Pitești

Ceaiul rămâne una dintre băuturile preferate, mai ales în zilele înfrigurate de toamnă. În această periodă, cei mai mulți sunt în căutare de locuri primitoare, dar și cu cele mai

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!