Fasole verde gătită mocănește

Fasole verde gătită mocănește

Iată și rețeta aceste zile de joi, care a fost mai mult însorită decât rece, semn că iarna, totuși, nu va mai sta mult pe-aici, iar primăvara se apropie. La fel ca și postul Paștelui. Motiv pentru care am ales această rețetă plină de vitamine și… de post.

Curăță, spală și fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiță ceapă, rumenește-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper.

Lași să dănțuiască puțin; toarnă peste ea puțin oțet și dă la masă. 

Poți adăuga și sos de pătlăgele roșii.

– rețeta a fost publicată prima dată în volumul „Regina bucătăriei românești pentru sănătoși și bolnavi. Rețete complete pentru orice mâncări, prăjituri, cofeturi și licheruri”, București, 1888, Editura Tipografiei „Universul”, inclusă de Simona Lazăr în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun”, Editura Jurnalul, 2010.

Vreți să descoperiți câte o rețetă tradițională românească în fiecare zi? Intrați pe site-ul www.antenasatelor.ro și găsiți-vă inspirația!

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

O vizită la cramă, în vremea strugurilor parfumați, e ideală!

Invitația doamnei Mihaela Tyrel de Poix, CEO al companiei SERVE Ceptura “Întâi de toate, vreau să precizez că vinurile sunt extrem de legate de turism, și turismul de vinuri. Toate

La pas prin lume 0 Comments

Violonistul și statuia vivantă aduc arta pe străzile din România și din Europa

Maria și Ștefan au un lucru important în comun: colorează strada. El este violonist și ea statuie vivantă și fiecare dintre ei înveselește câte un colț din România sau din

Vacante active 0 Comments

Cu TAP Portugal prinzi vacanța!

Lume, lume! Până pe 28 iunie 2015, este flash deal pentru călătorii din București către America! Vrei o vacanță la Miami, Sao Paolo sau Rio? Ele sunt “best deal on the

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!