Găluște cu prune ca la Prejmer

Găluște cu prune ca la Prejmer

Ați fost la Prejmer? Ați văzut Biserica Tartlau, cu al său stil gotic burgund și fortificațiile ce au ținut departe turcii? O localitate plină de istorie și tradiții, ca să nu zicem nimic de bucătăria locală. Încercați rețeta de găluște cu prune.

Ai trebuință de: 1 kg cartofi, 4-5 ouă, prune, pesmet, zahăr, vanilie, unt sau margarină.

Cum se procedează: Se fierb cartofii, iar când sunt gata se scurg și se pasează bine-bine. Se adaugă 4-5 ouă și făină cât e nevoie pentru a se obține un aluat omogen, de consistența celui pentru tăiței. 

Se face o foaie de aluat, din care se taie rondele suficient de mari. În mijlocul fiecărei rondele se pune o jumătate de prună și se modelează aluatul împrejurul ei, pentru a se obține niște bulgărași. Se apasă pe marginile aluatului, pentru a se lipi bine și a nu se desface. Se pun găluștele la fiert, iar când urcă deasupra, înseamnă că sunt gata. Se scot și se zvântă. Se pregătește dinainte un amestec de pesmet, zahăr și vanilie, care se prăjește puțin în unt, dar fără să se caramelizeze zahărul. Se trec găluștele prin acest amestec și se așază pe platou.

– rețetă culeasă din Prejmer, județul Brașov, și publicată în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun”, de Simona Lazăr, Editura Jurnalul, 2010.

Dacă vreți să descoperiți zi de zi câte o altă rețetă românească, intrați pe www.antenasatelor.ro.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Ruladă ardelenească

Iată o nouă rețetă de sărbători, dar nu neapărat, de data aceasta din Ardeal. Spor la bucătărit și poftă bună. Ingrediente: 800 g mușchi porc, 100 g pulpă vițel tocată,

De vazut & savurat 0 Comments

Casa memorială “MIHAIL SADOVEANU”

La Fălticeni, fiecare turist ajunge în drumul său către inima Sucevei. Pentru mulţi, micul orăşel este un popas binevenit în călătoria către zonele turistice învecinate, uitând pe moment că aici,

De vazut & savurat 0 Comments

Legume umplute cu grâu

Vine primăvara, e post și vrem să facem o cură de sănătate. Iată o rețetă din Ialomița, plină de savoare și vitamine.

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!