Legume umplute cu grâu

Legume umplute cu grâu

Vine primăvara, e post și vrem să facem o cură de sănătate. Iată o rețetă din Ialomița, plină de savoare și vitamine.

Ai trebuință de:4 vinete, 4 dovlecei, 4 roșii, 400 g grâu fiert, o ceapă, doi ardei roșii, un ardei galben, o legătură de mărar, sare, piper, untdelemn; facultativ: smântână.

Vinetele se spală, se taie în două părți egale și se scobesc de miez. La fel se procedează și cu dovleceii. Roșiilor, mai tari, li se taie căpăcelul și li se scoate miezul. Se lasă la scurs un sfert de oră.
Între timp se prepară umplutura. Grâul fiert se dă prin mașina de tocat. Într-o tigaie se călește ceapa, împreună cu ardeii mărunțiți. Apoi totul se amestecă și cu grâul fiert și se adaugă mărar tocat. Se condimentează după gust. 
Legumele se umplu cu această compoziție. Se ia un vas termorezistent și se unge cu puțin untdelemn. Se așazp dovleceii și vinetele umplute și se dau la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ un sfert de oră. După aceea se pun și roșiile (mai târziu, dat fiind faptul că acestea se pătrunde mai repede. 
Se servesc calde, eventual cu sos de smântână și verdeață presărată deasupra.

– rețetă culeasă din satul Stelnica, județul Ialomița, de către Simona Lazăr.

Dacă vreți să descoperiți și alte rețete pline de savoare, mergeți la prietenii nostril de la Antena Satelor, aici.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Salată de primăvară cu păpădie, arpagic și tarhon

Primăvară, primăvară! A sosit vremea ieșirilor mai dese în natură, a vizitelor în grădina bunicilor sau în piață, unde au apărut tot felul de verdețuri. Haideți să ne bucurăm de

De vazut & savurat 0 Comments

Dincolo de agitaţie, în liniştea pădurilor din Borsec

Acum, la inceput de vara, când soarele ne îndeamnă să plecăm weekendurile departe de agitaţia oraşului ajungem la Borsec. In statiune mergi pentru că izvoarele de aici te ajută în

De vazut & savurat 0 Comments

Rețeta de miercuri: Friptură țărănească dintr-o veche carte de bucate

Începem din 2015 o nouă serie de articole, în colaborare cu buni prieteni. Veți descoperi în rubrica De văzut și savurat, în fiecare miercuri, câte o rețetă veche, românească, numai

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!