Legume umplute cu grâu

Legume umplute cu grâu

Vine primăvara, e post și vrem să facem o cură de sănătate. Iată o rețetă din Ialomița, plină de savoare și vitamine.

Ai trebuință de:4 vinete, 4 dovlecei, 4 roșii, 400 g grâu fiert, o ceapă, doi ardei roșii, un ardei galben, o legătură de mărar, sare, piper, untdelemn; facultativ: smântână.

Vinetele se spală, se taie în două părți egale și se scobesc de miez. La fel se procedează și cu dovleceii. Roșiilor, mai tari, li se taie căpăcelul și li se scoate miezul. Se lasă la scurs un sfert de oră.
Între timp se prepară umplutura. Grâul fiert se dă prin mașina de tocat. Într-o tigaie se călește ceapa, împreună cu ardeii mărunțiți. Apoi totul se amestecă și cu grâul fiert și se adaugă mărar tocat. Se condimentează după gust. 
Legumele se umplu cu această compoziție. Se ia un vas termorezistent și se unge cu puțin untdelemn. Se așazp dovleceii și vinetele umplute și se dau la cuptor, la foc moderat, pentru aproximativ un sfert de oră. După aceea se pun și roșiile (mai târziu, dat fiind faptul că acestea se pătrunde mai repede. 
Se servesc calde, eventual cu sos de smântână și verdeață presărată deasupra.

– rețetă culeasă din satul Stelnica, județul Ialomița, de către Simona Lazăr.

Dacă vreți să descoperiți și alte rețete pline de savoare, mergeți la prietenii nostril de la Antena Satelor, aici.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Iaşiul, un judeţ moldovean tradiţional

Silvia Mirea Întinderea molcomă a dealurilor şi câmpiilor traversate de râuri ce se strecoară leneş de-a lungul luncilor pline de păduri de arini sunt peisajul preponderent al judeţului Iaşi. Tezaurul

De vazut & savurat 0 Comments

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

De vazut & savurat 0 Comments

Laura Constantin face expoziție de henna, după un an sabatic

  Laura a studiat desenul la Liceul de Arte până în clasa a 9-a, când l-a dat pe profilul mate-info. Au urmat apoi ASE-ul și un job în bancă până

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!