Liberi spre mare, cu bicicleta si longboard-ul!

Liberi spre mare, cu bicicleta si longboard-ul!

Să ajungi la mare de 1 Mai e un fel de lege nescrisă pentru dependenții de distracție pe plajă. Să te duci la mare de 1 Mai sau în orice altă dată, pe longboard, devine tradiție pentru tinerii din ”gașca” Rock’n’Roll Bombers, care preferă să se bucure pe placă, de văi și (mai puțin) de dealuri, de câmpuri de rapiță și de ploi răcoroase. (Oana Racheleanu)

Fac cinci zile până la plajă, dar preferă să bată drumul pe longboard decât cu mașina! După cum ne-o sugerează și denumirea lui, longboardul este un skateboard mai lung, cu roți mari, care te ajută să te deplasezi mai rapid, dacă știi să-ți tii echilibrul pe placă. Cam cât de rapid? Ei bine, nu chiar foarte rapid, ci cu 15 – 20 de kilometric pe oră. Adică așa, cât să parcurgi 300 de kilometri în 5 zile. Da, 5 zile! Atât a durat drumul spre mare al grupului Rock’n’Roll Bombers anul trecut, de 1 Mai, din București până în Vama Veche.

Cum le-a venit ideea

În 2014, cinci longboarderi și trei bicicliști, însoțiți de două mașini, păziți de un cățel și echipați cu căști, genunchiere, cotiere și mănuși, au plecat în marea aventură: 300 de kilometric din Capitală până în Vamă. Au parcurs cam 50 de kilometric pe zi, au luat prânzul pe marginea șoselei și seara, când campau în pădure și întindeau corturile, se bucurau de o mâncare gătită la foc și mai clădeau puțin la prieteniile ce abia se legau. În ultima zi, când motivația creștea cu cât se apropiau mai mult de Vama Veche, au parcurs 90 de kilometric aproape fără să mai țină cont de opririle obișnuite din 10 în 10 kilometri. Nici pauză de masă nu le-a trebuit! și-au luat bucuroși prânzul pe placă, din mers, numai să ajungă la destinație.

Ce le-a plăcut cel mai mult?

„Sentimentul ăla când mergeai la vale. Nici nu accelerai, nici nu te opreai. Era o viteză constantă și în jurul tău numai câmp și flori galbene”, mărturisește Jah Jah. „Senzația să te prindă ploaia în pădure și să dormi în fiecare noapte nu știi unde”, spune Laura, care a participat la excursie pe bicicletă. „Practic, pe înserat, ne uitam pe hartă și vedeam cam pe unde începe următoarea pădure și așa stabileam unde ne oprim”, completează Crina.

Ce vor de fapt?!

Rock’n’Roll Bombers este o mișcare ce are rolul de închegare a comunității de longboarding din București și nu numai. Deși ai crede că sunt niște puști care vor numai să se distreze, Vlad aka Alcool (agent imobiliar, DJ), Claudiu știrbei (toboșarul de la Les Elephants Bizarers), Jah Jah (sunetist), Crina Petrescu aka Arti Trai (grafic designer), Paul Coșieru (sunetist), Andreea Hritcu (traducător) și Cosmin Daraban aka Gozz (Faptu’Rap) știu că rolul lor, atunci când uită de joburi și urcă pe longboard, este să informeze lumea întreagă cu privire la mijloacele de transport alternativ în orașe și, de ce nu, și pe distanțe lungi. „Să ajungi prin și pe picioarele tale, din punctul A în punctul B, fără să ai impact negativ asupra mediului, mi se pare o realizare care îți dă încredere în tine și îți dovedește că orice este posibil, în orice circumstanțe”, explică Crina Petrescu.

Repetă TURA de longboard și în 2015

Cei de la Rock’n’Roll Bombers au învățat multe în excursia din 2014 până la mare, așa că ”TURA de longboard II” va fi axată, în 2015, mai mult pe coborâre și mai puțin pe grabă. Iar ca să nu le mai iasă limba de-un cot pe ultima sută de… kilometri, au redus traseul. Nu, Vama e tot acolo, dar în acest an ei vor pleca spre ea din Călărași având de parcurs ”doar” 200 de kilometri de șosea. Se înțelege că folosesc drumul vechi spre mare, nu autostrada!

Te-ar tenta să-i însoțești în călătorie?

E clar că distracția este garantată și, dacă vezi filmările de la TURA de longboard I, o să începi să-ți dorești să fii și tu cu ei. Dacă vrei mult asta, nu e imposibil! Începe antrenamentul pentru următoarea tură: poți să înveți să te dai pe longboard chiar și într-o lună. Antrenează-te zi lumină, lasă-te de fumat, mănâncă sănătos și întărește-ți psihicul, apoi vei fi gata pentru o experiență de neuitat.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Special 0 Comments

Joaca de-a Zurli

Au nevoie doar de câteva minute ca să te cucerească și nu fac nici un efort pentru asta. Se numesc Zurli și sunt zurli, la propriu! Râd întruna, glumesc, își

Special 0 Comments

Incomingul poate salva turismul românesc, după criza coronavirus

Asociația Incoming România, în numele membrilor săi – 33 de operatori în  turismul  internațional, specializați în turismul de incoming în România  (primire de turiști străini în țară) – își exprimă

Turist in Romania 0 Comments

Raphael Alexander Zoren, blogger: ”Cine poate uita petrecerile din Centrul Vechi?”

27 de bloggeri străini au vizitat Bucureștiul la începutul lunii aprilie, în cadrul evenimentului #EnjoyBucharest, ca să vadă că România înseamnă mai mult decât Transilvania și Dracula. Sigur, și să

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!