Monica Anghel gătește des somon cu cartofi natur, pentru fiul ei

Monica Anghel gătește des somon cu cartofi natur, pentru fiul ei

Recent, la Valea cu Pești, hotelul elegant de pe malul lacului Vidraru, a avut loc concursul gastronomic Valea Bucătarilor, organizat de Valea cu Pești și revista Turism Club, care au beneficiat de colaborarea cu Mose Business, importator de pește și fructe de mare. Invitate speciale ale evenimentului au fost Monica Anghel și Luminița Anghel, care au arătat audienței că talentul muzical nu îl exclude pe cel în bucătărie. 

 

Cele două vedete, mame și gospodine deopotrivă, au executat cu măiestrie toate etapele procesului de realizare a celor două rețete alese de ele și s-au și distrat făcând asta. Le-am rugat, la finalul concursului, să ne spună câteva cuvinte despre rețetele pe care le-au pregătit. 

Monica Anghel gătește des somon cu cartofi natur, pentru fiul ei

“În primul și în primul rând, eu nu știu să gătesc pește, așadar această rețetă este singura pe care o fac, și am făcut-o și aici, la concursul Valea Bucătarilor, evident, la Valea cu Pești. Pentru o porție, am pus o bucățică de somon într-un sos de lămâie și apă plată, în cantități egale, cât să acopere peștele, în care am adăugat piper și o foaie de dafin, niște capere, niște sare, și am băgat la cuptor. Aici pentru 15 minute, pentru că au cuptoare profesionale, acasă durează mai mult… eu îl țin 30-40 de minute. Am fiert niște cartofi, pentru cartofi natur, peste care am pus o bucățică de unt. Atât! Sper să fi fost bun. Este o rețetă pe care o fac destul de des acasă, pentru că știu că somonul este, în general, un pește fără oase, și eu nu știu să curăț pește, spre deosebire de soțul meu, care este și pescar, și mâncător de pește și de fructe de mare și știe să le curețe extraordinar de bine. Și atunci, fiului nostru, când este doar cu mine acasă, îi gătesc această rețetă, pentru că nu are somonul, în general, nu are oase și îi place foarte mult. Pentru copii este bine să le dăm ulei de pește, și decât să le dai niște capsulele în care nu știi sigur dacă mai există ulei de pește, mai bine le dai să mănânce un pește mai gras, așa cum este somonul.” (Silvia Mirea)

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

O rețetă specială, pentru cititorii Turism Club

Oferită cu detalii prețioase, de către bucătarul șef Florin Ivan, de la Cherhanaua Ancora Midii în sos de vin alb Ingrediente (pentru o porție): 500 g midii, spălate în 2-3

De vazut & savurat 0 Comments

Rețeta de miercuri: Friptură țărănească dintr-o veche carte de bucate

Începem din 2015 o nouă serie de articole, în colaborare cu buni prieteni. Veți descoperi în rubrica De văzut și savurat, în fiecare miercuri, câte o rețetă veche, românească, numai

La pas prin lume 0 Comments

Terapie cu cai în cartierul canadian din Siminoc, Constanța

„Băi, știi cum era Larisa înainte? Super zăpăcită! Acum e trup și suflet pentru cai!”. Așa mi-au descris-o prietenii mei pe Larisa Kubassek, o constănțeancă la care urma să ne

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!