München-ul dă dependență! Vrei să-l vezi iar și iar!

München-ul dă dependență! Vrei să-l vezi iar și iar!

Madalina RacoreanFrumusețea și liniștea pe care ți le oferă acest oraș sunt atracția principală a turiștilor care iubesc Germania. Cineva îmi spunea odată că ori de câte ori merge acolo, trăirile sunt dintre cele mai bune, tocmai de aceea întoarcerea pentru petrecerea unui sejur aici este în fiecare an. Iată de ce!

München este teritoriul plin de statui minunate , este orașul cu oameni zâmbitori, cu restaurante elegante și cu foarte multă culoare.

Poți admira statuia Scufiței Roșii, înconjurată mieros de zâmbetul ipocrit al lupului. Apoi, de la poarta intrării la congresul din München, îți întorci privirea spre celelalte obiective turistice ale urbei, care așterne la picioarele fiecărui turist lacuri curate, fântâni cu pescăruși, rațe, gâște și lebede grațioase. E multă liniște și doar uneori se aud vocile vesele ale copiilor care le dau de mâncare păsărilor dornice de o cină copioasă. La München cutreieri străzile și admiri peisajele din centrul orașului, extrem de frumoase și mai ales pline de viață.

Berăriile sunt însă cele care oferă turiștilor relaxarea și distracția de care au nevoie… Unele dintre ele sunt imese, se întind pe un spațiu mare cât un parc. Așadar, oricine le va vizita va avea multe de ”văzut”. Sunt animate, populate și foarte vesele. Sunt locurile unde nemții trăiesc cele mai calde momente ale lor. Tot aici turiștii învață să se bucure de o bere de calitate și de atmosfera plină de veselie.

Tavernele sunt o altă atracție, iar turiștii le trec pragul la München foarte des. Una dintre cele mai cunoscute este taverna Hofbrauhaus, unde se savurează renumita bere cu același nume, încă de când era berărie regală, din 1605. Aici găsești veselia și armonia bavareză, locul unde berea curge în halbe de un litru, servită de tinere robuste si îmbujorate, îmbrăcate în rochii bavareze… Cam bine, nu?

Nu trebuie ratat Parcul Olympia din München. Este locul în care a fost construit marele stadion pentru jocurile sportive din anul 1972, o minune a ingineriei moderne. Principalul stadion este ca un cort masiv, care poate găzdui aproape 70.000 de spectatori, cu cel mai mare acoperiș din lume, extins pe 66.800 metri pătrați și realizat din sticlă pictată acrilic.

Marienplatz, piața centrală din München, este cel mai important obiectiv turistic al orașului, punct de atracție pentru turiștii iubitori de shopping și relaxare printre magazine fastuoase și ofertante. Pentru localnici, Marienplatz este punctul central al vieții orașului și azi, iar frumusețea acestui loc are un farmec aparte toamna și iarna…

Fraeunkirche este pentru capitala Bavariei un obiectiv turistic de top. Biserica Maicii Domnului, sau Catedrala din München este o structură construită în secolul al XV-lea, ridicată peste un alt lăcaș de cult ce a aparținut unui secol și mai îndepărtat.

Un City Break la München în această perioadă costă între 250 și 500 de euro, iar serviciile incluse sunt: bilet de avion- București – Munchen – București, 3 nopți de cazare în cameră dublă, mic dejun și taxe de aeroport. «

Autor: Mădălina Răcorean, blogger

Mădălina a scris de-a lungul carierei sale jurnalistice pentru mai multe site-uri de turism și de frumusețe, iar de câțiva ani a pus bazele site-ului www.lumeaintrend.ro și a blogului de călătorii www.venividivola.blogspot.com.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Ace Parade: expediție prin lume, în coloană de mașini

Când auzi de mașini puternice te gândești, de cele mai multe ori, la întreceri nebune. Ace Parade, un grup format în mare parte din români, contrazice acest mit. Membrii dețin

La pas prin lume 0 Comments

Noutăți de la Disneyland Paris!

Recent am aflat că Disneyland Paris are un nou site, îmbunătățit. Acesta oferă informații mai multe și la zi, cu ajutorul unui mod facil de explorare a site-ului.

La pas prin lume 0 Comments

Promoție TAP Portugal, între 1 și 7 septembrie

Așa cum și-a obișnuit clienții, TAP Portugal oferă în perioada 1-7 septembrie o promoție de neratat, pe discount din tariful final de 10 și 15%, din toate tarifele din grilă,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!