Norok Oktoberfest – festivalul berii germane din Parcul Tineretului la a treia ediţie

Norok Oktoberfest – festivalul berii germane din Parcul Tineretului la a treia ediţie

Parcul Tineretului (intrarea din B-dul Şincai) va găzdui, între 19 şi 22 septembrie, cea de-a treia ediţie a Norok Oktoberfest – Festivalul berii germane 2013. Pe o suprafaţă totală de 2500 mp va fi amplasat un cort de 1100 mp, iar în spatele cortului se vor regăsi corturi individuale de 9mp cu diferite produse: mustărie, vinuri speciale, artizanat, articole de ceramică, turtă dulce germană, kortos kolaks, mezeluri şi brânzeturi ecologice, dulciuri speciale, miere de albine, produse eco, sucuri germane, cartofi pe băţ, gogoşi ardeleneşti şi un stand special cu cosmetice şi articole de curăţenie, îmbrăcăminte din Germania – parc de distracţii.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 19 septembrie 2013, la orele 15.00, în prezenţa maestrului elveţian în arta culinară Jakob Hausmann, care va da cep la primul butoi de bere.

În exteriorul cortului se va vinde mâncare germană (turinger, bratwurst, coaste de porc, cozonac de carne bavarez, salată de cartofi) precum şi mâncare tradiţională românească (mici, fripturi, frigărui, peşte, cartofi); brutărie nemţească (covrigi pretzel, baghete, chifle, pâine tradiţională nemţească). Se va bea bere  exclusiv bavareză!

Cortul va avea o capacitate de 1100 persoane la mese care vor fi deservite de minim 20 de dozatoare mobile de bere plus multe puncte fixe de vânzare cu vitrine frigorifice, unde se va vinde bere la sticlă.

Va fi amplasată şi o scenă de mari dimensiuni unde va cânta zilnic fanfara de muzica bavareză „Classic Band 2000”. Vor mai concerta formaţia  de coveruri „Power Station”, „Izolir Band” „Changing Skins”, „Aquila” şi mulţi alţii. De asemenea, se vor derula concursuri zilnice cu premii în bere şi cârnaţi bavarezi şi o tombolă unde  marele premiu va consta într-un televizor led cu diagonala de 81 cm.

Organizatorii vin în intampinarea clienţilor care vor să fie siguri că prind un loc la mese, cu un sistem de rezervări telefonice la numărul de telefon 0723.123.610, care include şi un meniu fix de 25 lei /persoană (care conţine 1 litru de bere germană, 4 mici, pâine, muştar, salată de varză). Biletele pentru rezervări se pot găsi şi pe www.eventim.ro .

Special pentru acest eveniment se vor importa 20.000 litri de bere bavareză şi anume bere premium pils blondă, bere nefiltrată blondă sau neagră, bere neagră, bere brună, bere cu lămâie, sucuri germane „libella” şi apă germană „petrusquelle”. Iată câteva exemple de mărci de bere germană care vor putea fi savurate la festival: Grafarco, Oettinger, Acker si Pschorr – ultima, una din cele 6 beri oficiale de la Oktoberfest-ul original din Munchen.

În cort se vor putea cumpăra şi articole promoţionale de la halbe, pahare, desfăcătoare, căşti de bere până la halbe speciale de ceramică, halbe de sticlă (1 litru), cizme de bere (2 litri) şi sticle speciale de bere de 2 litri.

Preconizăm, pentru a treia ediţie, un număr de 35.000 – 40.000 de vizitatori pentru cele 4 zile ale festivalului.

Oktoberfest este o parte importantă a culturii bavareze, iar primul festival de acest gen a fost organizat în 1810. Modelul a fost împrumutat de-a lungul timpului de alte ţări de pe tot mapamondul, precum Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, India, SUA, Vietnam dar şi România.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Editorial 0 Comments

Mausoleele Mărășești și Focșani, reabilitate cu fonduri europene, prin POR

  Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a participat pe 4 octombrie la inaugurarea Mausoleului Eroilor de la Mărășești și a Mausoleului Eroilor din Focșani, obiective restaurate

Editorial 0 Comments

Vacanța la țară începe cu ANTREC

  Ca în fiecare an, ANTREC România anunță derularea celei de-a XXIV-a ediţii a programului  „Vacanţă la ţară”, în perioada 14 septembrie – 31 octombrie 2014. Acest program este iniţiat

Editorial 0 Comments

Malta, într-o expoziție, la București

Malta este una dintre destinațiile turistice de top pentru turiștii români. Oferă cultură – mai ales prin numărul mare de monumente UNESCO reunite pe insulele din Marea Mediterană, relaxare de

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!