O rețetă specială, pentru cititorii Turism Club

O rețetă specială, pentru cititorii Turism Club

Oferită cu detalii prețioase, de către bucătarul șef Florin Ivan, de la Cherhanaua Ancora

Midii în sos de vin alb

Ingrediente (pentru o porție):

500 g midii, spălate în 2-3 ape, pentru a fi curățate de eventualele alge sau calcarul depus pe cochilie, 6-7 roșii cherry, ardei iute, 2-3 căței de usturoi, sare grunjoasă de mare, frunze de arpagic, piper proaspăt măcinat, un pahar de vin alb sec.

Preparare:

Usturoiul, zdrobit cu lama cuțitului, se pune în tigaia încinsă cu puțin ulei de măsline. Se adaugă roșiile cherry, ardeiul iute tăiat, sarea grunjoasă și piperul. Se stinge cu vinul alb și se lasă să se reducă la jumătate. Se pun midiile, se așază capacul pe tigaie și se agită ușor, deasupra focului, timp de 5 minute. Se adaugă frunzele de arpagic tocate și stropite cu lămâie.

Secretul bucătarului: rețeta e perfectă dacă se folosesc midii culese din Marea Neagră, care sunt mai mari decât cele găsite în comerț și mai aromate. Prin urmare, singura soluție: dați o fugă pe malul Herăstrăului, la Cherhanaua Ancora, pentru o porție de midii culese, dis-de-dimineață, din marea noastră dragă!

În final: Nu uitați să intrați pe site-ul cherhanalei, pentru a vedea meniul zilei și povești frumoase, de savurat într-o zi lungă de vară…

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

La pas prin lume 0 Comments

Terapie cu cai în cartierul canadian din Siminoc, Constanța

„Băi, știi cum era Larisa înainte? Super zăpăcită! Acum e trup și suflet pentru cai!”. Așa mi-au descris-o prietenii mei pe Larisa Kubassek, o constănțeancă la care urma să ne

De vazut & savurat 0 Comments

Laura Constantin face expoziție de henna, după un an sabatic

  Laura a studiat desenul la Liceul de Arte până în clasa a 9-a, când l-a dat pe profilul mate-info. Au urmat apoi ASE-ul și un job în bancă până

De vazut & savurat 0 Comments

Bucovina, promovată turistic prin flash mob-uri în ţară şi în străinătate

Cum altfel să fii atras de o zonă decât dacă primești o mostră din ea? Așa s-au gândit și membrii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava care vor organiza flash

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!