Păpuși de dragavei

Păpuși de dragavei

E primăvară și e perioadă de post. Am ales pentru prima săptămână de martie o rețetă descoperită la o mânăstire din județul Olt. Limbajul povestitorului o face și mai savuroasă. Iar dragaveiului i se mai zice și ștevie.

Ai trebuință de: frunze de dragevei (ștevie), ulei, ardei iuți, un morcov, o ceapă, oțet, sare.

Cum procedezi: Iei frunze de ștevie tânără și fragedă, le cureți și le legi în mănunchiuri de le mai zice și „păpuși”. 
Le ungi cu ulei și le pui pe grătar, iar după ce s-au fript, le iei cu degetele de pe grătar – ai grijă să nu te frigi! – ori cu o furculiță de lemn, dar să nu le străpungi cu ceva de metal. Le cureti de ațele cu care le-ai legat, le pui în strachină și mai adaugi doi țări (ardei iuți) tocați, ulei, zamă arzânte (fierbinte) în care ai fiert un morcov și-o ceapă. Zama trebuie să fie sărată și îndoită cu oțet.
Se mănâncă bine cu mămăligă rece.

– rețetă culeasă de Simona Lazăr de la Mănăstirea Brâncoveni, județul Olt

Dacă vreți să descoperiți și alte rețete pline de savoare, mergeți la prietenii nostril de la Antena Satelor, aici.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

O rețetă specială, pentru cititorii Turism Club

Oferită cu detalii prețioase, de către bucătarul șef Florin Ivan, de la Cherhanaua Ancora Midii în sos de vin alb Ingrediente (pentru o porție): 500 g midii, spălate în 2-3

De vazut & savurat 0 Comments

Rendez-Vous cu ”Alice în Țara Minunilor”, la ceainărie, în Pitești

Ceaiul rămâne una dintre băuturile preferate, mai ales în zilele înfrigurate de toamnă. În această periodă, cei mai mulți sunt în căutare de locuri primitoare, dar și cu cele mai

De vazut & savurat 0 Comments

Pub crawl, excursii prin puburile și barurile din București

Cum Bucureștiul este recunoscut peste hotare în special pentru distracțiile care se încing în cluburile și puburile de aici, a apărut astfel un nou tip de servicii (și de afacere)

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!