Păpuși de dragavei

Păpuși de dragavei

E primăvară și e perioadă de post. Am ales pentru prima săptămână de martie o rețetă descoperită la o mânăstire din județul Olt. Limbajul povestitorului o face și mai savuroasă. Iar dragaveiului i se mai zice și ștevie.

Ai trebuință de: frunze de dragevei (ștevie), ulei, ardei iuți, un morcov, o ceapă, oțet, sare.

Cum procedezi: Iei frunze de ștevie tânără și fragedă, le cureți și le legi în mănunchiuri de le mai zice și „păpuși”. 
Le ungi cu ulei și le pui pe grătar, iar după ce s-au fript, le iei cu degetele de pe grătar – ai grijă să nu te frigi! – ori cu o furculiță de lemn, dar să nu le străpungi cu ceva de metal. Le cureti de ațele cu care le-ai legat, le pui în strachină și mai adaugi doi țări (ardei iuți) tocați, ulei, zamă arzânte (fierbinte) în care ai fiert un morcov și-o ceapă. Zama trebuie să fie sărată și îndoită cu oțet.
Se mănâncă bine cu mămăligă rece.

– rețetă culeasă de Simona Lazăr de la Mănăstirea Brâncoveni, județul Olt

Dacă vreți să descoperiți și alte rețete pline de savoare, mergeți la prietenii nostril de la Antena Satelor, aici.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

De vazut & savurat 0 Comments

Covrigi gorjeni

V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca

Vacante active 0 Comments

Cu TAP Portugal prinzi vacanța!

Lume, lume! Până pe 28 iunie 2015, este flash deal pentru călătorii din București către America! Vrei o vacanță la Miami, Sao Paolo sau Rio? Ele sunt “best deal on the

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!