Rețeta de miercuri: Friptură țărănească dintr-o veche carte de bucate

Rețeta de miercuri: Friptură țărănească dintr-o veche carte de bucate

Începem din 2015 o nouă serie de articole, în colaborare cu buni prieteni. Veți descoperi în rubrica De văzut și savurat, în fiecare miercuri, câte o rețetă veche, românească, numai bună de încercat în bucătărie. Un an plin de bunătăți vă dorim!

Gurmand și boem, jurnalistul Constantin Bacalbașa scria, la începutul anilor 30, una dintre cele mai interesante cărți de bucate interbelice – „Dictatura gastronomică”. Iată cum recomanda el să se pregătească o delicioasă FRIPTURĂ ȚĂRĂNEASCĂ:

Înfierbântă într-o cratiță o lingură de untură sau untură de porc, apoi așterne 4 felii de mușchi de porc. Nu acoperi cratița. Timp de 12 minute, rumenește-le pe amândouă părțile. Fă să scadă focul și mai pâlpâie vreo 20 de minute.

O farfurie încălzită freac-o cu un cățel de usturoi. Apoi amestecă… Citește continuarea rețetei pe pagina Antena Satelor: aici.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Rendez-Vous cu ”Alice în Țara Minunilor”, la ceainărie, în Pitești

Ceaiul rămâne una dintre băuturile preferate, mai ales în zilele înfrigurate de toamnă. În această periodă, cei mai mulți sunt în căutare de locuri primitoare, dar și cu cele mai

De vazut & savurat 0 Comments

Violonistul și statuia vivantă aduc arta pe străzile din România și din Europa

Maria și Ștefan au un lucru important în comun: colorează strada. El este violonist și ea statuie vivantă și fiecare dintre ei înveselește câte un colț din România sau din

De vazut & savurat 0 Comments

Delicii bucovinene pentru orice anotimp

  Vacanţele în aşezările pitoreşti ale Bucovinei nu mai au nevoie de prezentare. Un ţinut înzestrat de Dumnezeu cu de toate, iubit de români şi preţuit de străini. Frumuseţea bisericilor,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!