Rețeta de miercuri: Friptură țărănească dintr-o veche carte de bucate

Rețeta de miercuri: Friptură țărănească dintr-o veche carte de bucate

Începem din 2015 o nouă serie de articole, în colaborare cu buni prieteni. Veți descoperi în rubrica De văzut și savurat, în fiecare miercuri, câte o rețetă veche, românească, numai bună de încercat în bucătărie. Un an plin de bunătăți vă dorim!

Gurmand și boem, jurnalistul Constantin Bacalbașa scria, la începutul anilor 30, una dintre cele mai interesante cărți de bucate interbelice – „Dictatura gastronomică”. Iată cum recomanda el să se pregătească o delicioasă FRIPTURĂ ȚĂRĂNEASCĂ:

Înfierbântă într-o cratiță o lingură de untură sau untură de porc, apoi așterne 4 felii de mușchi de porc. Nu acoperi cratița. Timp de 12 minute, rumenește-le pe amândouă părțile. Fă să scadă focul și mai pâlpâie vreo 20 de minute.

O farfurie încălzită freac-o cu un cățel de usturoi. Apoi amestecă… Citește continuarea rețetei pe pagina Antena Satelor: aici.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Util in vacanta 0 Comments

Un colț din insula Limnos, pentru fiecare tip de turist 

Limnos, în forma unui fluture imens, se află la o distanță de patru ore și jumătate cu feribotul de Kavala. Insula își așteaptă turiștii cu 260 de kilometri de plaje, povești uimitoare despre istorie,

De vazut & savurat 0 Comments

Ce poți face timp de 60 de ore, în incredibila Budapesta

Am trecut pe lângă Budapesta de zeci de ori și am intrat în oraș preț de cinci minute, o dată, când am greșit drumul. Nu mă întreba de ce, pentru

De vazut & savurat 0 Comments

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!