Ruladă ardelenească

Ruladă ardelenească

Iată o nouă rețetă de sărbători, dar nu neapărat, de data aceasta din Ardeal. Spor la bucătărit și poftă bună. Ingrediente: 800 g mușchi porc, 100 g pulpă vițel tocată, 100 g șuncă afumată, tocată, 50 g fasole verde, un morcov, un ardei gras roș, două linguri cașcaval ras, pătrunjel, rozmarin, un ou, 25 g unt, o lingură ulei, piper măcinat, sare.

Preparare: se fierb puțin fasolea și morcovul. Se desface carnea, pana se obține un dreptunghi. Resturile rămase se dau prin mașina de tocat. Se amestecă bine carnea tocată cu șunca, pătrunjelul, cașcavalul, condimentele și cu oul.

Se sărează bucata de carne și se pun peste ea ardeiul gras tocat, jumătate din amestecul de carne, fasolea morcovii, apoi restul de umplutură. Se rulează, se leagă cu o sfoară, se unge cu ulei și se presară cu rozmarin. Rulada se învelește în hârtie pergament unsă cu unt și legată la capete. Se coace, circa o oră, în suc propriu.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Covasna, o bijuterie de judeţ

La Covasna mergem să admirăm natura sălbatică, să aflăm tot felul de legende înspăimântătoare, să observăm fenomene naturale stranii şi unice în lume. Asta dacă suntem în căutare de poveşti

De vazut & savurat 0 Comments

Dincolo de agitaţie, în liniştea pădurilor din Borsec

Acum, la inceput de vara, când soarele ne îndeamnă să plecăm weekendurile departe de agitaţia oraşului ajungem la Borsec. In statiune mergi pentru că izvoarele de aici te ajută în

De vazut & savurat 0 Comments

Concursul Valea Bucătarilor, la Valea cu Pești

Anul acesta, pe 4 aprilie, la elegantul hotel de 4 stele Valea cu Pești, a avut loc concursul gastronomic Valea Bucătarilor. După cum știți, Hotelul Valea cu Pești se află pe

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta