Ruladă ardelenească

Ruladă ardelenească

Iată o nouă rețetă de sărbători, dar nu neapărat, de data aceasta din Ardeal. Spor la bucătărit și poftă bună. Ingrediente: 800 g mușchi porc, 100 g pulpă vițel tocată, 100 g șuncă afumată, tocată, 50 g fasole verde, un morcov, un ardei gras roș, două linguri cașcaval ras, pătrunjel, rozmarin, un ou, 25 g unt, o lingură ulei, piper măcinat, sare.

Preparare: se fierb puțin fasolea și morcovul. Se desface carnea, pana se obține un dreptunghi. Resturile rămase se dau prin mașina de tocat. Se amestecă bine carnea tocată cu șunca, pătrunjelul, cașcavalul, condimentele și cu oul.

Se sărează bucata de carne și se pun peste ea ardeiul gras tocat, jumătate din amestecul de carne, fasolea morcovii, apoi restul de umplutură. Se rulează, se leagă cu o sfoară, se unge cu ulei și se presară cu rozmarin. Rulada se învelește în hârtie pergament unsă cu unt și legată la capete. Se coace, circa o oră, în suc propriu.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Ciuperci țărănești

E joi, e post, e soare afară… Iată o rețetă tradițională de post, care poate fi îmbogățită și cu smântână, pentru gurmanzi. Mai multe rețete simple și pline de savoară,

De vazut & savurat 0 Comments

Îmbinarea modernului cu tradiționalul: pixeli cusuți pe etamină

Cine a spus că numai femeile pot lucra pe gherghef? Și unde scrie că pe pânză trebuie să faci numai flori, crenguțe și îngeri? Vlad Postolache are 30 de ani

De vazut & savurat 0 Comments

Dacă tot e sezon de inimioare, pregătește-i ceva bun

Vrei să-ți surprinzi iubitul sau iubita cu un gest frumos de Dragobete? Ce ai spune să-i pregătești un desert delicios? Un tiramisu sau o prăjitură în formă de inimioară îi

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!