Sac de cenuşă
Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.
Ai trebuință de: 200 g unt, 250 g făină şi 6 gălbenuşuri şi un plic de praf de copt. Se frământă bine şi se rup din aluat 48 de bucăţi care se rotunjesc între palme, formându-se mici sfere.
Aluatul se pregăteşte de seara şi se pune cel puţin 12 ore la rece, să se odihnească, aşezat pe o planşetă cu făină. Dimineaţa se pregăteşte umplutura, din 250 g zahăr, 6 albuşuri de ou, 250 g nucă măcinată.
Citește mai departe modul de preparare pe Antena Satelor, AICI.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Stâna Ștefanu, obiectivul turistic de neratat de pe Transalpina
Cu prima ocazie când ajungi pe Transalpina trebuie neapărat să vizitezi Stâna Ștefanu. Te așteaptă acolo bucate tradiționale proaspete și gustoase, un muzeu de ii și obiecte tradiționale, trei câini
Ciorbă rădăuțeană
Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!
Circa 10% dintre turiştii din România iau acasă prosoape, tacâmuri, ghivece sau alte obiecte din hoteluri
Circa 10% dintre turiştii din pensiunile şi hotelurile din România pleacă acasă cu obiecte din unităţile de cazare – prosoape, tacâmuri, telecomenzi sau articole mai puţin obişnuite, precum furtunul de
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!