Sac de cenuşă

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

Ai trebuință de: 200 g unt, 250 g făină şi 6 gălbenuşuri şi un plic de praf de copt. Se frământă bine şi se rup din aluat 48 de bucăţi care se rotunjesc între palme, formându-se mici sfere.

Aluatul se pregăteşte de seara şi se pune cel puţin 12 ore la rece, să se odihnească, aşezat pe o planşetă cu făină. Dimineaţa se pregăteşte umplutura, din 250 g zahăr, 6 albuşuri de ou, 250 g nucă măcinată.

Citește mai departe modul de preparare pe Antena Satelor, AICI.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Covrigi gorjeni

V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca

De vazut & savurat 0 Comments

Ciuperci țărănești

E joi, e post, e soare afară… Iată o rețetă tradițională de post, care poate fi îmbogățită și cu smântână, pentru gurmanzi. Mai multe rețete simple și pline de savoară,

De vazut & savurat 0 Comments

5 beneficii ale vacanței la țară

E perioada în care fiecare dintre noi ne întoarcem cu gândul la copilărie, la poveștile bunicilor și jinduim să retrăim acele momente. Iar dacă avem câteva zile libere și ceva

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta