Salată de primăvară cu păpădie, arpagic și tarhon

Salată de primăvară cu păpădie, arpagic și tarhon

Primăvară, primăvară! A sosit vremea ieșirilor mai dese în natură, a vizitelor în grădina bunicilor sau în piață, unde au apărut tot felul de verdețuri. Haideți să ne bucurăm de acest moment și mâncând salate pline de vitamine.

Ai trebuință de: o salată verde (laptucă), 250 g de brânză (se poate și brânză tofu, pentru cei care țin postul), patru ouă tari (la care, la o adică, se poate renunța), câteva frunze de păpădie, o legătură de ridichi roșii (de lună), trei linguri cu ulei, două linguri cu oțet, sare, piper, arpagic și tarhon. Pentru decor, alegeti câteva flori proaspete de păpădie (atenție, numai florile, fără codițe, care conțin un „lapte” cu gust rău).

Curățați și spălați salata, desprindeți foile, rupeți-le cu mâna, în două ori în trei și împrăștiați-le pe un platou mai larg. Spălați frunzele de păpădie și așezați-le peste salată. Adăugați brânza tăiată în cuburi, feliile de ou fiert și ridichile tăiate în sferturi. Preparați o vinegretă din oțet, ulei, arpagic și tarhon tocat, sare și piper după gust și stropiți cu ea salata. Decorați platoul cu flori proaspete de păpădie.

– rețetă culeasă de Simona Lazăr din satul Prejmer, județul Brașov

Și mai multe rețete, găsiți la prietenii noștri de la Antena Satelor.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

PhotograpHER, sesiunea foto în care te simți ca o vedetă

Știm cu toții cel puțin o femeie care spune că nu e fotogenică sau care, dacă acceptă totuși să rămână la poza de grup, se ascunde undeva în spatele tuturor.

De vazut & savurat 0 Comments

Forbes a organizat o gală pentru cele mai cool branduri ale prezentului

Forbes România a organizat pe 20 noiembrie Gala Forbes COOL, eveniment care a adus în lumina reflectoarelor cele mai cool branduri ale prezentului și a marcat lansarea celei de-a treia

De vazut & savurat 0 Comments

Cum facem o tocană „ca la Bot’șăni”

Ei, vă amintiți de ținuturile Botoșanilor, cu oamenii lor cu vorbă moale dar spirit aprig? Atestat de pe la 1350, orașul oferă turiștilor prilejul de a redescoperi părți din istoria

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!