Salată de primăvară cu păpădie, arpagic și tarhon

Salată de primăvară cu păpădie, arpagic și tarhon

Primăvară, primăvară! A sosit vremea ieșirilor mai dese în natură, a vizitelor în grădina bunicilor sau în piață, unde au apărut tot felul de verdețuri. Haideți să ne bucurăm de acest moment și mâncând salate pline de vitamine.

Ai trebuință de: o salată verde (laptucă), 250 g de brânză (se poate și brânză tofu, pentru cei care țin postul), patru ouă tari (la care, la o adică, se poate renunța), câteva frunze de păpădie, o legătură de ridichi roșii (de lună), trei linguri cu ulei, două linguri cu oțet, sare, piper, arpagic și tarhon. Pentru decor, alegeti câteva flori proaspete de păpădie (atenție, numai florile, fără codițe, care conțin un „lapte” cu gust rău).

Curățați și spălați salata, desprindeți foile, rupeți-le cu mâna, în două ori în trei și împrăștiați-le pe un platou mai larg. Spălați frunzele de păpădie și așezați-le peste salată. Adăugați brânza tăiată în cuburi, feliile de ou fiert și ridichile tăiate în sferturi. Preparați o vinegretă din oțet, ulei, arpagic și tarhon tocat, sare și piper după gust și stropiți cu ea salata. Decorați platoul cu flori proaspete de păpădie.

– rețetă culeasă de Simona Lazăr din satul Prejmer, județul Brașov

Și mai multe rețete, găsiți la prietenii noștri de la Antena Satelor.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

5 beneficii ale vacanței la țară

E perioada în care fiecare dintre noi ne întoarcem cu gândul la copilărie, la poveștile bunicilor și jinduim să retrăim acele momente. Iar dacă avem câteva zile libere și ceva

De vazut & savurat 0 Comments

Fasole verde gătită mocănește

Iată și rețeta aceste zile de joi, care a fost mai mult însorită decât rece, semn că iarna, totuși, nu va mai sta mult pe-aici, iar primăvara se apropie. La

De vazut & savurat 0 Comments

Ruladă ardelenească

Iată o nouă rețetă de sărbători, dar nu neapărat, de data aceasta din Ardeal. Spor la bucătărit și poftă bună. Ingrediente: 800 g mușchi porc, 100 g pulpă vițel tocată,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!