SERVE Ceptura, acolo unde vinul se face cu pasiune

SERVE Ceptura, acolo unde vinul se face cu pasiune

 

Frumoasă zi de octombrie, cu soare strălucitor dar cu dinți, cât să porți cu eleganță o eșarfă la modă. Vizităm prima cramă privată din România, creată în 1995 de un francez cu sânge albastru și cu pasiune pentru vinuri fine – domnul Guy de Poix.

Dealurile Prahovei se zăresc pe geamurile autocarului, acoperite de numeroase podgorii, în care se strecoară primele tușe colorate de toamnă în nuanțe de auriu și brun-roșcat. Suntem primiți cu ospitalitate chiar în mijlocul podgoriei ce se întinde pe 55 de hectare. Proprietara și CEO Serve Ceptura, doamna Mihaela Tyrel de Poix, și oenologul cramei, domnul Aurel  Rotărescu, ne oferă un pahar de vin, o gustare și o mulțime de informații. Prezentarea podgoriilor și a soiurilor de struguri din care rezultă, an de an, vinuri de calitate ne aduc în față denumiri celebre: Sauvignon Blanc, Riesling, Riesling de Rhin, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră și Caubernet Sauvignon. Am aflat, în timpul vizitei la moderna cramă, o mulțime de informații interesante, atât despre metodele cele mai moderne de procesare a strugurilor pentru transformarea lor în vin, cât și de păstrare a prețioaselor licori în condiții ideale.

Cele mai cunoscute vinuri ale SERVE sunt Vinul Cavalerului și Terra Romana, dar casa are și vinuri celebre, de colecție, create de Guy de Poix pentru copiii săi, așa cum este Cuvee Charlotte 2010. Acestea se vând atât în România, dar mai ales pe piața externă, în Franța, Canada, SUA, Belgia, Germania sau Luxemburg.

M-am bucurat mult că am avut șansa de a cunoaște în această frumoasă zi de toamnă oameni pasionați de amintirile și sentimentele pe care le poate trezi un pahar de vin bun și mi s-a schimbat complet viziunea față de producerea, îmbutelierea și păstrarea vinului de calitate. (Silvia Mirea)

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Monica Anghel gătește des somon cu cartofi natur, pentru fiul ei

Recent, la Valea cu Pești, hotelul elegant de pe malul lacului Vidraru, a avut loc concursul gastronomic Valea Bucătarilor, organizat de Valea cu Pești și revista Turism Club, care au

De vazut & savurat 0 Comments

O rețetă specială, pentru cititorii Turism Club

Oferită cu detalii prețioase, de către bucătarul șef Florin Ivan, de la Cherhanaua Ancora Midii în sos de vin alb Ingrediente (pentru o porție): 500 g midii, spălate în 2-3

De vazut & savurat 0 Comments

Aici găsești vară chiar și… toamna

Dacă vrei soare, nu e timpul trecut. Încearcă una din plajele de la Marea Mediterană sau de la Adriatică Și ce dacă a venit toamna la noi! Mai sunt locuri

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!