SERVE Ceptura, acolo unde vinul se face cu pasiune

SERVE Ceptura, acolo unde vinul se face cu pasiune

 

Frumoasă zi de octombrie, cu soare strălucitor dar cu dinți, cât să porți cu eleganță o eșarfă la modă. Vizităm prima cramă privată din România, creată în 1995 de un francez cu sânge albastru și cu pasiune pentru vinuri fine – domnul Guy de Poix.

Dealurile Prahovei se zăresc pe geamurile autocarului, acoperite de numeroase podgorii, în care se strecoară primele tușe colorate de toamnă în nuanțe de auriu și brun-roșcat. Suntem primiți cu ospitalitate chiar în mijlocul podgoriei ce se întinde pe 55 de hectare. Proprietara și CEO Serve Ceptura, doamna Mihaela Tyrel de Poix, și oenologul cramei, domnul Aurel  Rotărescu, ne oferă un pahar de vin, o gustare și o mulțime de informații. Prezentarea podgoriilor și a soiurilor de struguri din care rezultă, an de an, vinuri de calitate ne aduc în față denumiri celebre: Sauvignon Blanc, Riesling, Riesling de Rhin, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir, Fetească Neagră și Caubernet Sauvignon. Am aflat, în timpul vizitei la moderna cramă, o mulțime de informații interesante, atât despre metodele cele mai moderne de procesare a strugurilor pentru transformarea lor în vin, cât și de păstrare a prețioaselor licori în condiții ideale.

Cele mai cunoscute vinuri ale SERVE sunt Vinul Cavalerului și Terra Romana, dar casa are și vinuri celebre, de colecție, create de Guy de Poix pentru copiii săi, așa cum este Cuvee Charlotte 2010. Acestea se vând atât în România, dar mai ales pe piața externă, în Franța, Canada, SUA, Belgia, Germania sau Luxemburg.

M-am bucurat mult că am avut șansa de a cunoaște în această frumoasă zi de toamnă oameni pasionați de amintirile și sentimentele pe care le poate trezi un pahar de vin bun și mi s-a schimbat complet viziunea față de producerea, îmbutelierea și păstrarea vinului de calitate. (Silvia Mirea)

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Circa 10% dintre turiştii din România iau acasă prosoape, tacâmuri, ghivece sau alte obiecte din hoteluri

Circa 10% dintre turiştii din pensiunile şi hotelurile din România pleacă acasă cu obiecte din unităţile de cazare – prosoape, tacâmuri, telecomenzi sau articole mai puţin obişnuite, precum furtunul de

De vazut & savurat 0 Comments

Bucovina, promovată turistic prin flash mob-uri în ţară şi în străinătate

Cum altfel să fii atras de o zonă decât dacă primești o mostră din ea? Așa s-au gândit și membrii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava care vor organiza flash

De vazut & savurat 0 Comments

La Bacău, pe urmele lui George Bacovia

  În Bacău am ajuns într-o zi capricioasă de vineri a lunii iulie. Dimineaţa ne-a întâmpinat cu soare şi vânt iar oraşul, în liniştea orelor matinale, avea încă aerul somnoros

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!