Transilvania Train, trenul care îți arată Transilvania așa cum n-ai mai văzut-o
Dacă auzi despre o excursie în Transilvania, o să spui că ai văzut-o pe toată, dar ai descoperit îndeaproape tradiţiile saşilor, ai ascultat sunetul grav al unei orgi transilvănene sau ai pus mâna pe o bardă și ai cioplit o bârnă precum cele care de sute de ani sprijină cetăţile bisericeşti din Transilvania? Nu-i așa că n-ai făcut lucrurile astea?
Pe asta s-au bazat și cei de la Transilvania Train, un concept de călătorie cu trenul, cu circuit privat, unic în România, prin intermediul căruia participanții vor avea ocazia să exploreze cele mai frumoase zone ale Transilvaniei și să descopere cultura și tradițiile din această regiune.
Timp de patru zile, curioșii și entuziasmații se vor aventura pe 40 de roți prin inima Transilvaniei. Din Brașov, prin Saschiz, Mesendorf, Cloasterf și Criț, Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu, Făgăraș și iar Brașov, aceștia vor participa la activități recreative și culturale precum work-shop-uri de țiglărie, dulgherie sau fierărie tradițională, arhitectură săsească, vor vizita biserici și cetăți medievale fortificate și se vor bucura de degustări de vin, prânzuri câmpenești și cine tradiționale în aer liber.
Nu vor lipsi nici evenimentele exclusiviste, cum ar fi concertul Filarmonicii din Sibiu în Piața Mică și concertul de orgă la Biserica din Sebeș. Și nu doar adulții se vor bucura de acest periplu de poveste, ci și copiii, iar cei care nu au împlinit încă 10 ani vor beneficia de gratuitate.
În funcție de confortul hotelului pe care îl aleg participanții, pachetele pot fi de 650 de euro sau de 780 de euro pentru cele patru zile de aventuri în inima României.
Autor: Oana Racheleanu
Material publicat în ediția de august 2017 a ziarului Turism Club
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
În lună de mare Sărbătoare, o poveste despre o altă Maria, din Karya
Dacă ai ajuns în Lefkada, iar soarele te incinge de îți dorești umbra pădurilor de pin și chiparosi sau măcar să stai la umbra unui platan, scutură-ți nisipul de pe
Turismul de poker, între călătorii și competiție la mese
Împătimiții de poker aleargă prin toată lumea în căutarea celor mai bune jocuri, dar și pentru a cunoaște noi culturi și destinații turistice. Așa a apărut „turismul de poker”, care
Viața ca o călătorie: două fete, un Mini Cooper, 47 de țări
Valentina și Lizzy sunt într-o continuă mișcare căci și-au dat seama că atunci când călătoresc adoră mai mult drumul în sine, decât recompensa de după sosire. Echipa Chippy poartă numele
1 Comment
Gela Marghidan
martie 27, 16:25