Un nou program de bonusare pentru tur operatorii români, la zboruri către destinații egiptene

Un nou program de bonusare pentru tur operatorii români, la zboruri către destinații egiptene

Ministerul de Turism al Egiptului a anunțat schimbarea programului de sprijin dedicat tur operatorilor români, care efectuează zboruri spre Egipt. Începând cu 1 noiembrie 2014, a fost dezvoltată o nouă schemă de bonusare valabilă un an întreg, până pe 31 octombrie 2015.

Dacă inițial, schema oferea sprijin pentru locurile neocupate din charterele către Egipt, noua formulă de sprijin s-a transformat într-o schemă de bonusare pentru locurile ocupate. Cu cât tur operatorii vor aduce mai mulți turiști în Egipt, cu atât mai mult vor fi recompensați de către autoritățile egiptene. Schema are o abordare diferită, care se aplică atât charterelor, cât și zborurilor regulate sau a celor low cost. Pentru acest program s-au încheiat acorduri cu aeroporturile internaționale din Luxor, Aswan și din Taba, oferindu-se astfel avantaje speciale.

Pentru obținerea bonusurilor oferite de Ministerul de Turism al Egiptului, cursele spre Egipt, realizate de tur operatori români trebuie să îndeplinească anumite condiții, detaliate mai jos:

Schema de bonusare pentru Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam și aeroporturile de pe coasta de Nord (El Alamein-Mersa Matruh)

Pentru charterele care zboară direct spre destinațiile Hurghada, Sharm El Sheikh, Marsa Alam și către aeroporturile de pe coasta de Nord (El Alamein-Mersa Matruh), vor obține bonusuri toate cursele care au un grad de ocupare de minim 50%. În funcție de durata zborului, se oferă o sumă de 30 de USD (EGP 210) până la 40 USD (EGP 280), România încadrându-se la bonusul de 40 USD. În momentul în care s-a atins un grad de ocupare de 50%, bonusul va fi plătit pentru fiecare pasager suplimentar, până la atingerea gradului de ocupare de 90%.

 

Aeroport

Grad de Ocupare

Suma pentru zbor mai scurt de 4 ore

Suma pentru zbor mai lung de 4 ore

Hurghada

50% – 90%

30 USD

40 USD

Sharm ElSheikh

Marsa Alam

Coasta de Nord (El-Alamaein-Mersa Matruh)

 

În cazul zborurilor regulate și a celor low cost, o sumă cumulativă de 8.800 USD (EGP 62.832) va fi oferită pentru fiecare serie de 44 de zboruri (200 USD per zbor), această sumă însemnând aproximativ 10% din costurile operaționale pentru cele 44 de zboruri, pentru fiecare aeroport menționat în tabel.

Sumele se vor plăti catre companiile egiptene care operează la sol (ex. EGS, ASE) în numele companiilor aeriene romanești care vor beneficia de programul de bonusare, la finalul unui semestru. În cazul curselor cu escală, se va lua în calcul gradul de ocupare al cursei în primul  aeroport din care s-a plecat.

Schema de bonusare pentru Luxor, Aswan și Taba

Pentru zborurile către Luxor, Aswan și Taba Noua, schema de bonusare are două componente: bonusare directă, în funcție de gradul de ocupare per zbor, și o componentă de bonusare indirectă.

Bonusarea directă se aplică în mod egal, pentru fiecare charter, zbor regulat sau zbor low cost. Cursele vor trebui să atingă un grad de ocupare de minimum 40%. Suma oferită variază între 40 USD (EGP 280) și 50 USD (EGP 350), conform duratei de zbor, România încadrându-se în categoria peste patru ore. În momentul în care se va atinge gradul de ocupare de 40%, bonusul va fi plătit pentru fiecare pasager suplimentar, până la atingerea gradului de 100%.

Aeroport

Grad de Ocupare

Suma pentru zbor mai scurt de 4 ore

Suma pentru zbor mai lung de 4 ore

Luxor

40 % -100%

40 USD

50 USD

Aswan

Taba

Pe lângă acest sistem de bonusare direct, programul conține o serie de bonusări indirecte, precum: reducerea taxelor de aeroport (de exemplu pentru operare și aterizare) cu 75% pentru fiecare charter, zbor regulat sau zbor Low Cost, cu un maximum de 3000 USD per zbor (21.000 EGP). Sumele vor fi plătite către Egyptian Airports Company (EAC) și către companiile care operează la sol (EGS, ASE) în numele companiilor aeriene care beneficiază de acest program, conform operațiunilor desfășurate în aeroporturile egiptene.

Autoritatea Egipteana de Turism(ETA) este o institutie guvernamentala responsabila cu oferirea de servicii turistilor straini care viziteaza Egiptul. ETA a fost infiintata in martie 1981, in subordinea Ministerului Egiptean al Turismului. Principalele obiective ETA sunt cresterea numarului de turisti in Egipt, prin promovarea trecutului antic al tarii si evolutia sa moderna, contribuind la depasirea obstacolelor in dezvoltarea traficului de turisti. www.facebook.com/egipt.undeincepetotul

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

La pas prin lume 0 Comments

Egiptul scoate la iveală noi comori nebănuite

Două morminte, vechi de peste 2.500 de ani, au fost descoperite în regiunea Minya. O echipă mixtă de cercetători spanioli şi egipteni a adus la lumină două morminte din perioada

La pas prin lume 0 Comments

Viva Cuba! E vremea pentru un last minute pe insulă!

  Cuba este una din puţinele ţări în care m-aş vedea trăind fericită şi nu doar pentru că e o insulă în Caraibe. În acelaşi timp, mi-a plăcut atât de

La pas prin lume 0 Comments

Ce zici de un Revelion în Malta, la 20 de grade Celsius?

Dacă vrei să sărbătorești trecerea dintre ani într-un decor de poveste, la temperaturi de peste 20 de grade Celsius, o poți face în Malta, Insula de Miere din Marea Mediterană.

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta