Viena, o capitală și 5 târguri de Crăciun ca în poveștile cu prinți și prințese

Viena, o capitală și 5 târguri de Crăciun ca în poveștile cu prinți și prințese

vienna-austria

Dacă nu te-ai bucurat încă de experiența unei vacanțe în perioada târgurilor de Crăciun, oferă-ți un city break la Viena! Găsești aici nu unul, ci cinci astfel de locuri de poveste, în cele mai frumoase zone din metropola austriacă. Și nu trebuie neapărat să aștepți Sărbătorile ca să te bucuri de ele, ci poți profita, spre exemplu, de vacanța de 1 Decembrie pentru a intra în atmosfera de basm, plină de lumini calde, de aromele îmbietoare de vin fiert sau de turtă dulce și de decorațiuni cu stil.

Tradiția Piețelor de Crăciun în Austria vine de demult, din perioada Evului Mediu. Se spune că prima manifestare de acest gen a avut loc pe la 1296, când împăratul Albrecht a dat voie comercianților și negustorilor vienezi să organizeze o piață în luna decembrie. În secolul al XVI-lea, în preajma Crăciunului și a Anului Nou se organiza Thomasmarkt, un târg impresionant pentru acele vremuri, în cadrul căruia se se vindeau atât cozonaci și produse de patiserie, cât și textile. Ideea de bază a autorităților era să susțină micii comercianți, iar acest lucru a rămas neschimbat până în zilele noastre, dar se aplică pe scară mai largă.

Așa se explică faptul că la tarabele în aer liber din târguri se vând produse alimentare precum turtă dulce, migdale prăjite, cartofi și castane coapte, vin fiert, băuturi calde și articole de sezon, meșterite de artiștii locali.

Cel mai cunoscut târg este cel care se organizează și astăzi în parcul din fața primăriei, adică la ”Rathaus”, încă din 1975.

Și celelalte târguri de Crăciun din Viena se organizează însă în piețe mari sau zone pietonale importante din oraș, așa că, în cazul în care ajungi în zonă începând din ultima decadă a lui noiembrie și până la finalul lui decembrie, nu le rata!

casute

Iată cele mai spectaculoase ”insule” de Crăciun din Viena

  • Târgul de la Rathausplatz – este cel mai cunoscut dintre toate și atrage anual un număr cel mai mare număr de vizitatori, majoritatea turiști veniți din toate colțurile lumii. Târgul are loc în piața sau parcul din fața primăriei și Burgtheater și oferă distracții cât cuprinde, dar și bunătăți. Aici poți asculta coruri de colinde, poți aluneca pe aleile transformate în patinoar, te poți juca și te poți răsfăța cu tot felul de bunătăți, în timp ce îți cumperi cele mai frumoase dec oarțiuni de Crăciun.
  • Târgul de la Palatul Schonbrunn – e aplasat într-un cadru de-a dreptul regal, târgul de aici se concentrează pe expunerea și vânzarea de obiecte de artizanat, articole handmade sau obiecte din materiale naturale. Nu lipsesc însă nici deliciile austriece atât de celebre în toată lumea.
  • Târgul de la Spittelberg – adună pe tarabele înșirate pe străzile înguste ale cartierului Spittelberg (operă de artă a perioadei Biedermeier), obiecte de artă surprinzătoare, ceramic pictată sau bijuterii.
  • Târgul din Piața Am Hof – este amenajat într-una dintre cele mai vechi piețe ale Vienei și adună laolaltă produse lucrate manual, obiecte de ceramic și olărit, tricotaje și chiar obiecte de artă contemporană.
  • Târgul din Freyung – este mai liniștit și cu mai puțini turiști decât alte târguri, însă nu lipsesc nici de aici articolele tradiționale, bunătățile, dar și un program cultural variat.

Fotografii: freeimages.com

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Travel Leaders România, noul superlativ de pe piața turismului de afaceri

România intră în rețeua global Travel Leaders Group, care cuprinde în prezent peste 561 de mari agenții de turism, 42 000 de specialiști și peste 75 de ani de istorie,

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

La muzeu… de sărbători

În perioada  22 noiembrie – 13 decembrie 2014, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează sub genericul „La muzeu… de sărbători”, ateliere educative pentru copiii cu varsta intre 3 si

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Festivalul Berii Germane, în Hangarul H2 de la ROMAERO

În ultimii ani, românii sunt tot mai pasionaţi de festivalurile dedicate berii, care au devenit evenimente din ce în ce mai complexe. Unul dintre festivalurile dedicate înspumatei băuturi are loc

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!