A fost ales satul cultural al anului 2015
Asociaţia Cele Mai Frumoase Sate din România şi Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” au organizat pe 13 martie 2015, în sala Victor Ion Popa, cea de a doua ediţie a concursului Satul Cultural al României.
Desemnarea câştigătorului a avut loc după prezentarea şi jurizarea candidaturilor comunelor finaliste selectate. Acestea au prezentat un program cultural compus din minimum 5 evenimente (festivaluri, sărbători, expoziţii, concursuri, simpozioane etc).
SATUL CULTURAL AL ROMÂNIEI este un program AFSR lansat în ianuarie 2014, sub patronajul Ambasadei Franţei în România, cu scopul de a promova patrimoniul cultural şi turistic din satele româneşti. În 2014, Satul Cultural al României a fost satul Ciocănești, din județul Suceava.
Localităţile participante au dat dovadă de pasiune, perseverenţă şi efort permanent în păstrarea şi promovarea meşteşugurilor, a tradiţiilor, obiceiurilor şi sărbătorilor cu care se mândresc.
Satele României, cu peisajele lor, cu patrimoniul cultural pe care îl deţin, sunt, de asemenea, locul unde s-au născut mari personalităţi, iar tradiţiile şi obiceurile rezistă încă modernităţii. Ele sunt modele de dezvoltare rurală prin valori reale şi merită să fie supuse aprecierilor unui juriu compus din specialişti de marcă.
Comunele finaliste au fost:
Biia (Şona), Vinerea (Cugir) şi Săsciori – judeţul Alba
Vorona – judeţul Botoşani
Drăguş – judeţul Braşov
Cumpăna – judeţul Constanţa
Aninoasa şi Cândeşti – judeţul Dâmboviţa
Vânători Neamţ – judeţul Neamţ
Izvoarele – judeţul Prahova
Gura Râului – judeţul Sibiu
Jurilovca – judeţul Tulcea
Prundeni – judeţul Vâlcea
Iar clasamentul final a arătat așa:
1. Jurilovca, județul Tulcea (2329 puncte)
2. Cumpăna, județul Constanța (2321 puncte)
3. Drăguș, județul Brașov (2308 puncte)
Felicitări comunei Jurilovca, și așteptăm evenimentele derulate anul acesta în frumosul peisaj în care se află aceasta.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
La Bucuresti a avut loc prima reuniune a coordonatorilor nationali ai Strategiei UE pentru regiunea
Prima reuniune a coordonatorilor nationali ai Strategiei UE pentru regiunea Dunarii si a coordonatorilor instrumentelor structurale UE din statele participante a avut loc in capitala in perioada 16-17 aprilie 2013.
„Experience Bucharest”, evenimentul prin care străinii văd Bucureștiul autentic
Bucureștiul îi uimește, fără îndoială, pe turiștii străini prin clădirile părăsite ce contrastează cu cele noi, luxoase, prin ospitalitatea și prietenia celor ce locuiesc în Capitală, prin petrecerile care se
Dinozaurii au împânzit pădurea la Râșnov
Unde mergi vara asta cu cei mici? Dacă nu ai aflat încă, de o lună s-a deschis la Râșnov un parc tematic dedicat dinozaurilor. Pe 17 iunie 2015 pășea pe poarta
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!