Brasov
De ce am ales orasul?
Brasovul este unul din cele mai mari si mai infloritoare orase din tara. Datorita pozitiei geografice privilegiate si a infrastructurii sale de astazi, el permite dezvoltarea multor activitati economice, culturale si sportive.
In ultimele doua decenii a suferit o mica scadere din punct de vedere al populatiei datorita exodului sasilor si a reducetii activitatii industriale.
De asemenea, Brasovul este orasul aflat la cea mai mare altitudine din Romania, datorita varfului Postavaru.
Particularitati si evenimente
Brasovul este cunoscut si datorita Festivalului International „Cerbul de Aur”, ce se tine aproape in fiecare an in centrul orasului. Acesta a avut pe scena sa nume celebre precum Tom Jones, Coolio, Ray Charles, P!nk, Kylie Minogue sau Christina Aguilera.
Tot in centrul Brasovului se afla si Biserica Neagra, catedrala construita in stil gotic.
Cultura si invatamantul si-au croit loc in viata brasovenilor inca de timpuriu. Este destul sa amintim de “Prima scoala romaneasca”, din Schei, aparuta inainte de 1399, cu seria sa de dascali si tiparnita proprie. Lucrarile aparute aici s-au raspandit in intreg spatiul romanesc.
In acest oras a fost confectionata si instalata o copie a „Statuii Lupoaicei” („Lupa Capitolina”), simbolul latinitatii poporului roman.
Brasovul atrage an de an multi turistii datorita pozitiei geografice, dar si pentru ca se pot face multe drumetii pe munti, vizita manastiri, muzee etc, dar este si un important punct de plecare pentru turistii din tara si strainatate.
Gastronomie Brasov
Ea este diversa, cuprinde nenumarate obiceiuri si traditii culinare, mancaruri specifice, impreuna cu obiceiuri provenite prin intersectarea culturii gastronomice cu traditii ale altor popoare, cu care poporul roman a intrat in contact dealungul istoriei. In general se bazeaza pe diverse supe si ciorbe, dar se mai prepara si varza saseasca cu carnaciori.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Cu vântul pe faţă, în mijlocul pajiştilor de la Lepşa
Lepşa, aşezată în inima munţilor Vrancei, reprezintă staţiunea de referinţă a judeţului, la graniţa dintre Ţara Vrancei şi Ţinutul Secuiesc. Este străbătută de râul Lepşa şi ofera turiştilor un decor
Premieră: Zona Retezat, monitorizată din punct de vedere turistic
În zona Țara Hațegului – Retezat se implementează, în premieră, un program integrat de monitorizare turistică, menit să ofere autorităților și asociațiilor de promovare, informații despre numărul de turiști din
Revoluția? Delete!
Au trecut 25 de ani de la revolta anti-comunistă din decembrie 1989, iar Bucureștiul nu are încă un muzeu dedicat martirilor… Câteva cruci și plăcuțe memoriale, un monument contestat
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!