Dava, festivalul de la poalele cetăţii Sighișoara
Dacă până acum nu ai apucat să vezi orașul medieval Sighișoara, weekend-ul 8-9 septembrie 2018 reprezintă momentul ideal, în care tradiția, cultura și simplitatea inimii Transilvaniei se mulează perfect pe 2 zile de distracție, asigurate de beat-urile a zeci de Dj-i din topul muzicii electronice, la DAVA the new age citadel.
Festivalul dispune de două scene, peste 30 de DJ români și străini, camping și zone de mâncare și băutură.
Printre artiști care vor veni la la Sighișoara, între 8 și 9 septembrie, se numără Stefano Noferini, Monkey Safari, 2000 and one, Artslaves, Marika, Alex Sharp, Brlee, Gabriel Ross, Kole, Victhor (live),Simina Grigoriu, Marius Onuc și mulți alții.
Dava are loc la fosta fabrică de sticlă din Sighișoara, de pe strada Mihai Viteazu nr. 96A, un peisaj inedit, cufundat în mister și istorie, cu apusuri superbe. Dacă încă nu ți-ai luat bilet, pe www.davafestival.com vei găsi toate detaliile de care ai nevoie, prețurile biletelor fiind variate în funcție de facilitățile pe care le dorești: ,,ONE DAY PASS – 99 ron” care asigură accesul la cele 2 scene ale festivalului, „STANDARD PASS – 199 ron” , care oferă în plus față de pass-ul pe o singură zi parcare și camping sau „VIP PASS – 499 ron” , unde sunt asigurate parcarea, zona de camping, accesul în zona VIP a festivalului și shot-uri la discreție.
- Sighișoara, oraș monument protejat de UNESCO
Sighişoara, oraş monument protejat de UNESCO din anul 1999, inclus pe lista patrimoniului mondial se mândreşte cu o cetate medievală locuită şi în prezent, arată site-ul www.sighisoara-medieval.ro . Pentru prima dată în anul 1280 a fost ridicată aici o cetate. În secolul al XIV-lea sub cetate s-au stabilit meșteșugari organizați în bresle puternice, care au ridicat în jurul cetăţii un zid de apărare din piatră, lung de 930 metri şi înalt de 4 metri. În secolul al XV lea, zidul a fost supraînălţat cu 3-4 metri, iar în următorii 200 de ani, înălţimea zidului pe alocuri atingea şi 15 metri.
Au fost ridicate 14 turnuri, care poartă numele breslelor care le-au ridicat. 9 turnuri se văd şi astăzi, cel al tăbăcarilor, al cositorarilor, al giuvaergiilor, al frângherilor, al măcelarilor, al cojocarilor, al croitorilor, al cizmarilor, al fierarilor şi turnul cu ceas. Numai există turnul ţesătorilor, lăcătuşilor, al dogarilor, al bărbierilor.
Cel mai mare turn, mândria oraşului, Turnul cu ceas cu înălţimea ei actuală de 64 m datează din secolul al XIV-lea. Zidurile ei groase de 2 m apărau depozitele de muniţii, arhiva şi trezoreria oraşului, şi se mândrea cu un mecanism de ceas de lemn, care în anul 1648 a fost înlocuit cu unul metalic. Atunci au apărut şi grupurile de statuete din lemn, care simbolizează zilele săptămânii. Ţiglele multicolore sunt din anul 1894. Până în anul 1556, la primul etaj a fost sediul primăriei oraşului. Din anul 1899 Turnul cu ceas adăposteşte muzeul de istorie al orașului.
Autor: Thomas Rob
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Unde mergem in octombrie
Concert Ioan Gyuri Pascu în Club Puzzle din Bucureşti Joi, 17 octombrie 2013, începând cu ora 21:00, Ioan Gyuri Pascu alături de cei de la The Blue Workers va susţine un concert în
Start la distracție pe gheață, în Drumul Taberei!
E clar că nu mai poate fi vorba de nici o încălzire a vremii, așa că e timpul să ne pregătim psihic pentru iarnă. Și cel mai bine o putem
Noiembrie = petrecere! Artiștii vor umple sălile de concerte din toată țara
Cu toții suntem măcar puțin stresați din cauza rutinei zilnice… Faptul că muncim, avem responsabilități peste responsabilități, lucruri de care trebuie să avem grijă zilnic ne fac să ne dorim
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!