De neratat în Sibiu!

De neratat în Sibiu!

Se apropie de vârsta de 200 de ani! Primul muzeu înființat în România este Muzeul Brukenthal, deschis official pe 25 februarie 1817.

A rămas unul dintre cele mai vizitate muzee din țară și unul dintre cele mai frumoase, deținând comori ale culturii naționale și internaționale.

Baronul von Brukenthal a colecționat cu deosebire pictură europeană și stampe, colecția muzeului îmbogățindu-se de-a lungul timpului cu mii de opere de artă, din pictură românească, artă decorativă și peste 280.000 de volume.

Baronul Samuel von Brukenthal era renumit pentru colecţia sa de artă, care era considerată a doua ca valoare din capitala imperiului. Ba mai mult, colecţiile de artă europeană ale baronului au fost deschise publicului încă din 1790, cu trei ani înaintea inaugurării Muzeului Louvre, din Paris.

În Sibiu, sub titulatura Muzeul Național Brukenthal, pot fi vizitate astăzi: Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie “Casa Altemberger”, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Farmaciei și Muzeul de vânătoare “August von Spiess”

Programul de vizitare pentru perioada de iarnă (până pe 21 martie) al acestor muzee este între orele 10.00 și 18.00, de miercuri până duminică. Prețurile biletelor variază de la 4 la 20 de lei. (image credit: turism.sibiu.ro)

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Turist in Romania 0 Comments

Un an provocator pentru turismul din Bulgaria

Vara aceasta, pe lângă vremea ploioasă și rece, avem parte și de știri controversate cu privire la destinația de vară nr. 1 a turiștilor români: plaja vecinilor bulgari. Unde este

Turist in Romania 0 Comments

Romania participa la Arabian Travel Market

  În perioada 5 – 8 mai 2014, la târgul internaţional de turism Arabian Travel Market ce se desfăşoară în Emiratele Arabe Unite – Dubai, România participă cu stand naţional,

Turist in Romania 0 Comments

Judeţul Ialomiţa, câmpie cât vezi cu ochii

Judeţul Ialomiţa se întinde în Câmpia Bărăganului, căreia Panait Istrati i-a dat o celebritate relativ tristă, scriind despre ciulinii şi sărăcia oamenilor care locuiau aici la începutul secolului trecut. Cu

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta