Macao, Las Vegas-ul Asiei, face spectacol

Macao, Las Vegas-ul Asiei, face spectacol

Las Vegas-ul Asiei se află la mai puțin de o oră de mers pe apă de Hong Kong. Se numește Macao și găzduiește 38 de cazinouri care, pe lângă jocurile de noroc așezate pe suprafețe imense, atrag turiștii cu fel și fel de spectacole și tentații. Dacă ajungi prin cazinourile din Macao, o să observi rapid că, în încercarea de a atrage cât mai mulți turiști către jocurile de noroc, hotelierii se întrec în spectacole, instalații, opere de artă, construcții care mai de care mai ingenioase.

Pe lângă piscine, spa-uri, chiar și teatre și cinematografe, hotelurile din Macao găzduiesc adevărate canale de apă, acvarii și candelabre imense, statui uriașe care ies din podele, grădini verticale, ba chiar și fântâni. În aceste condiții, chiar dacă nu ești un pasionat al jocurilor de noroc, hotelurile de aici merită o vizită pentru spectacolele și atracțiile pe care le oferă, gratuit, celor care le calcă pragul.

Nu am avut voie să fotografiez cazinourile, dar v-am adus tot felul de dovezi ale măiestriei hotelierilor de a-și atrage turiștii.

Macao, fostă colonie portugheză

De la mijlocul secolului al XVI-lea, până la sfârșitul anului l999, Macao a fost administrată de Imperiul Portughez. În decembrie 1999, când Macao era ultima colonie europeană în Asia, suveranitatea asupra sa a fost transferată Chinei. De atunci și cel puțin până în 2049, Macao se constituie ca regiune administrativă specială, fiind un teritoriu autonom de China, cu propriile legi privind sistemul juridic, securitatea publică, sistemul monetar, politica vamală și politica de imigrare. Limbile oficiale sunt chineza și portugheza, iar viza de turist se obține direct de la birourile de emigrație și este valabilă trei luni. În funcție de speranța de viață, Macao se află pe locul 30 (România este pe 87), iar ținând cont de indexul de dezvoltare umană, care măsoară speranța de viață, educația și nivelul de trai, regiunea este pe locul 18 (România e pe 50).

A devenit un imperiu al cazinourilor

Jocurile de noroc au devenit legale în Macao începând cu 1850, când guvernul portughez a luat această decizie grație autonomiei coloniei. Încă de atunci, regiunea și-a căpătat numele de ”Capitala lumii jocurilor de noroc” sau ”Monte Carlo al Orientului”.

Începând cu 1962, această industrie s-a aflat sub monopolul lui Stanley Ho, fondatorul Societății de Turism și Divertisment din Macao și proprietarul multor hoteluri și cazinouri din regiune. Cum jocurile de noroc sunt interzise în Hong Kong, toți turiștii pasionați veneau în cazinourile din Macao, astfel încât, în acea perioadă, cunoscutul Cazinou Lisboa făcea profit de 100 de milioane de HK$ (12.7 milioane $), pe zi.

Monopolul a luat sfârșit în 2002, așa că alte cazinouri au început să-și facă apariția, în special grație paradisului fiscal de aici. Las Vegas Sands Corporation a construit Wynn Macao, în 2006, iar un an mai târziu, Venetian Macao (la acel moment, a doua cea mai mare clădire din lume; în 2017 – a șaptea). La sfârșitul anului 2007, fiica magnatului Stanley Ho a inaugurat MGM Macau, iar în 2011 își deschidea ușile Galaxy Macau, deținut de Galaxy Entertainment Group, un complex în valoare de 1.9 miliarde de dolari. Cel mai probabil, odată cu acest boom al cazinourilor, Macao a primit și numele de ”Las Vegas-ul Asiei”. În 2016, în Macau erau 38 de cazinouri, cel mai mare fiind The Venetian Macao.

Atracțiile hotelurilor

  • Acvariul de la MGM

Acvariul de opt metri de la MGM îți oferă o privire de 360 de grade asupra acvariului plin de pești colorați, printre care poți vedea peștele panteră, Blue Moon Angelfish (Dory, din Nemo!), sau Clown Triggerfish. La anumite ore, un scafandru profesionist intră în acvariu și hrănește peștii. În jurul acvariului este recreat un cadru din natură. În luna aprilie a fost cu girafe, flori și păsări, dar acestea sunt însă schimbate cu alte decoruri, după o perioadă.

  • Dragonul Bogăției din Hotelul Wynn

În sala Rotonda, la ore fixe, din podeaua hotelului Wynn se înalță un ”Dragon al Bogăției”, de 8,5 metri, care are ochii roșii și scoate abur pe nas. Pe când se rotește, permițând fiecărui turist să aibă o vedere perfectă asupra lui, o floare de lotus de 3,6 metri se deschide din mijlocul monstrului încovoiat. Cupola de deasupra, care este decorată cu tot felul de animale aurii, se deschide și scoate la iveală imagini cu flăcări intense care întregesc spectacolul, iar muzica în note grave adaugă un plus de dramatism.

 

 

 

 

 

  • Fântâna dansatoare de la Wynn Palace


În fața hotelului Wynn Palace din Taipa, ”fratele” celui din Peninsula Macao, o fântână mare arteziană ”se dă în spectacol” la fiecare jumătate de oră, după prânz. Jeturile de apă răbufnesc sau se ondulează în funcție de ritmul melodiilor, iar luminile completează un show plin de emoții. Din fața fântânii poți să iei gratuit o telegondolă care ocolește suprafața apei și te lasă chiar la intrarea în hotel.

  • Diamantul din fântâna de la Galaxy

Deasupra fântânii arteziene din interiorul hotelului Galaxy tronează un candelabru impunător. La anumite ore, fântâna aruncă apa mai sus și mai jos, dezvăluind un diamant imens.

  • The Parisian și The Venetian, hoteluri cu inspirație europeană

Bucăți din orașele europene Paris și Veneția sunt recreate în două din hotelurile lanțului Las Vegas Sands Corporation, cu multe elemente reprezentative pentru acestea, printre care fântâni cu statuete, picturi și chiar un Turn Eiffel, în copia Capitalei Franței, și canale, podețe, gondole și gondolieri, în ”sosia” orașului-emblemă al Italiei. «

Autor: Oana Racheleanu

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Special 0 Comments

Ai făcut pe cineva să zâmbească în 2016? Încă o poți face!

  Bine ar fi ca din când în când, de câteva ori pe an, de Sărbători și nu numai, să facem curat în șifoniere și în toată casa și să

Special 0 Comments

ANAT cere indice fix de analiză a situației epidemiologice, pentru destinațiile de vacanță

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) solicită găsirea unei metode alternative de analiză a situației epidemiologice a țărilor ce constituie destinații de vacanță pentru cetățenii români, astfel încât persoanele

Special 0 Comments

Simona, utilizator de Postcrossing: 400 de vederi trimise și primite în toate colțurile lumii

Mai știi să scrii de mână altceva decât lista de cumpărături? De când n-ai mai trimis o scrisoare, o vedere? Aproape că ai și uitat unde este oficiul poștal, nu? Ei bine,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta