Septembrie, când nu vrem la școală

Septembrie, când nu vrem la școală

Da, prima lună a toamnei e aici, vremea pregătirilor pentru școală, cu lecturi de vacanță și caiete cu probleme și exerciții de terminat. Brr! Dar am scăpat, școala e departe, nu ne mai interesează! Așa că alegem să plecăm în această lună în vacanță doar așa, din spirit de frondă. Și ce alegere mai bună decât o excursie prin Franța, în căutarea celor mai frumoase castele, a unei lumi romantice și opulente.

Atmosferă de legendă medievală, prin țara Regelui Soare

O mașină închiriată și un traseu desenat cu creionul pe o hartă clasică, de hârtie. Așa aș pleca să descopăr castelul pe care mi-aș fi dorit să am ocazia să îl văd, și în plină splendoare, cu sute de ani în urmă. Sau poate să merg cu trenul… Ideea de bază ar fi să călătoresc fără grabă, cu multe opriri în puncte de belle vieux, pentru a captura pe aparatul foto sosirea toamnei în preajma castelelor descoperite în peisaje bucolice. (Silvia Mirea)

Cinci castele din Franța, pentru o toamnă regală

1. Palais des Papes, în Avignon

Se află în sudul Franței, în ținutul grădinilor mărginite de straturi de levănțică. Palatul Papilor din Avignon este una dintre cele mai importante structuri medievale din Europa. Construcția sa a început în 1252, cu scopul de a deveni mânăstire. Mai târziu, aici s-au refugiat fețe bisericești rebele, aflate în luptă cu Papa Clement al V-lea, și l-a adăpostit și pe Papa Clement al Vl-lea. Palatul atrage 650.000 de vizitatori pe an, arhitectura sa gotică și uriașa frescă pictată de Matteo Giovannetti fiind două dintre atracțiile importante ale impresionantului castel.

2. Château du Haut-Koenigsbourg, la poalele munților Vosgi

Un castel parcă desprins din poveștile cu prințese, zâne binefăcătoare și vrăjitoare rele. Mai mult, se află într-un peisaj superb, oferind panorame asupra munților Vosgi, dar și asupra câmpiei Alsaciene. În aceste locuri au avut loc însă nenumărate lupte, în epoca medievală. După care a fost uitat… în mijlocul pădurilor, care l-au împresurat, timp de câteva secole… În prezent este vizitat de 500.000 de turiști, care vin atrași de imaginea de poveste a castelului.

3. Chateau de Vincennes, lângă Paris

Iată și un castel aflat la doi pași de Paris, în suburbia Vincennes. A fost inițial unul dintre castelele de vânătoare ale lui Ludovic al VII-lea. În secolele XIV și XV i s-au adăugat ziduri uriașe și turnuri de apărare. Acum are una dintre cele mai frumoase grădini și o capelă ce este deschisă atât credincioșilor, cât și turiștilor ce caută un moment de reculegere.

4. Chateau d’Angers, pe frumoasa Vale a Loirei

A fost ridicat pe ruinele unui fort roman abandonat și este unul dintre castelele emblematice ale Franței, cu cele 17 turnuri de apărare ale sale. Se află, unde altundeva, decât pe Valea Loirei, în orașul Angers. La 1373 s-a țesut aici faimoasa Tapiserie a Apocalipsei, considerată atracție turistică mondială, ce poate fi admirată în interiorul castelului, pe care îl puteți vizita alături de ghizi, ce își oferă serviciile în mod gratuit.

5. Chateau de Vitre, în Bretania

Bretania este o altă regiune turistică faimoasă a Franței, iar Castelul Vitre se află lângă orașul Rennes. Inițial construit din lemn și reconstruit cu ajutorul pietrei, castelul atrage prin cele două turnuri masive, ce se profilează pe cer. Tururile destinate turiștilor sunt însoțite de efecte sonore și muzică, pentru a-i introduce în atmosfera medivală, când cavalerii se antrenau mereu, duelându-se cu orice prilej.
(image credit: lacurevillas.com, wondermondo.com, italki.com, www.all-free-photos.com)

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Sunteţi pregătiţi pentru o noapte la muzeu?

În noaptea de 17 spre 18 mai, am sărbătorit Noaptea Muzeelor. Evenimentul, demarat de francezi acum 10 ani, a avut ca scop atragerea turiştilor spre porţile muzeelor, dar a reuşit

Vacante active 0 Comments

Biserici uimitoare, de văzut într-o viaţă

Se apropie marea sărbătoare a primăverii şi a lumii creştine: Paştele. Anul acesta sărbătoarea ortodoxă are loc în acelaşi timp cu aceea catolică. Putem alege ca în aceste zile sfinte,

Vacante active 1Comments

Vedeta TVR, Geanina Corondan, la pedale, printre cormoranii de la Ciocănești Dunăre

La o oră și jumătate de București, iubitorii de aventuri pe două roți au de acum cinci trasee noi de cicloturism, care traversează una din cele mai importante zone naturale

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta