Septembrie, când nu vrem la școală
Da, prima lună a toamnei e aici, vremea pregătirilor pentru școală, cu lecturi de vacanță și caiete cu probleme și exerciții de terminat. Brr! Dar am scăpat, școala e departe, nu ne mai interesează! Așa că alegem să plecăm în această lună în vacanță doar așa, din spirit de frondă. Și ce alegere mai bună decât o excursie prin Franța, în căutarea celor mai frumoase castele, a unei lumi romantice și opulente.
Atmosferă de legendă medievală, prin țara Regelui Soare
O mașină închiriată și un traseu desenat cu creionul pe o hartă clasică, de hârtie. Așa aș pleca să descopăr castelul pe care mi-aș fi dorit să am ocazia să îl văd, și în plină splendoare, cu sute de ani în urmă. Sau poate să merg cu trenul… Ideea de bază ar fi să călătoresc fără grabă, cu multe opriri în puncte de belle vieux, pentru a captura pe aparatul foto sosirea toamnei în preajma castelelor descoperite în peisaje bucolice. (Silvia Mirea)
Cinci castele din Franța, pentru o toamnă regală
1. Palais des Papes, în Avignon
Se află în sudul Franței, în ținutul grădinilor mărginite de straturi de levănțică. Palatul Papilor din Avignon este una dintre cele mai importante structuri medievale din Europa. Construcția sa a început în 1252, cu scopul de a deveni mânăstire. Mai târziu, aici s-au refugiat fețe bisericești rebele, aflate în luptă cu Papa Clement al V-lea, și l-a adăpostit și pe Papa Clement al Vl-lea. Palatul atrage 650.000 de vizitatori pe an, arhitectura sa gotică și uriașa frescă pictată de Matteo Giovannetti fiind două dintre atracțiile importante ale impresionantului castel.
2. Château du Haut-Koenigsbourg, la poalele munților Vosgi
Un castel parcă desprins din poveștile cu prințese, zâne binefăcătoare și vrăjitoare rele. Mai mult, se află într-un peisaj superb, oferind panorame asupra munților Vosgi, dar și asupra câmpiei Alsaciene. În aceste locuri au avut loc însă nenumărate lupte, în epoca medievală. După care a fost uitat… în mijlocul pădurilor, care l-au împresurat, timp de câteva secole… În prezent este vizitat de 500.000 de turiști, care vin atrași de imaginea de poveste a castelului.
3. Chateau de Vincennes, lângă Paris
Iată și un castel aflat la doi pași de Paris, în suburbia Vincennes. A fost inițial unul dintre castelele de vânătoare ale lui Ludovic al VII-lea. În secolele XIV și XV i s-au adăugat ziduri uriașe și turnuri de apărare. Acum are una dintre cele mai frumoase grădini și o capelă ce este deschisă atât credincioșilor, cât și turiștilor ce caută un moment de reculegere.
4. Chateau d’Angers, pe frumoasa Vale a Loirei
A fost ridicat pe ruinele unui fort roman abandonat și este unul dintre castelele emblematice ale Franței, cu cele 17 turnuri de apărare ale sale. Se află, unde altundeva, decât pe Valea Loirei, în orașul Angers. La 1373 s-a țesut aici faimoasa Tapiserie a Apocalipsei, considerată atracție turistică mondială, ce poate fi admirată în interiorul castelului, pe care îl puteți vizita alături de ghizi, ce își oferă serviciile în mod gratuit.
5. Chateau de Vitre, în Bretania
Bretania este o altă regiune turistică faimoasă a Franței, iar Castelul Vitre se află lângă orașul Rennes. Inițial construit din lemn și reconstruit cu ajutorul pietrei, castelul atrage prin cele două turnuri masive, ce se profilează pe cer. Tururile destinate turiștilor sunt însoțite de efecte sonore și muzică, pentru a-i introduce în atmosfera medivală, când cavalerii se antrenau mereu, duelându-se cu orice prilej.
(image credit: lacurevillas.com, wondermondo.com, italki.com, www.all-free-photos.com)
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Mergeţi în Danemarca să-i cunoaşteţi pe vikingii secolului XXI
O ţară condusă de o regină, Margareta a II-a. Danemarca are cel mai înalt grad de egalitate a veniturilor, având al şaptelea cel mai mare venit mondial pe cap de
Ce trebuie să ştiţi despre bucătăria Sami
Ce altceva este mai potrivit iarna decât o vacanţă în ţara lui Moş Crăciun? Şi dacă în fiecare din noi mai există încă visul copilăriei, cu peisaje albe de poveste,
Zboară cu păsările, mai jos de nori. „Să mergi cu mașina e mult mai riscant decât să zbori cu parapanta”
Tu, ca turist, te simți un fel de zeu dacă ai zburat cu parapanta în tandem, fără să știi că de fapt nu ai făcut nimic extrem, nu ai riscat
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!