Stagiunea de marți seara, ianuarie 2015
De peste 140 de ani, Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" dă pulsul vieții muzicale românești, în inima capitalei, la Ateneul Român, locul unde tradiția întâlnește modernitatea.
Unul dintre scopurile principale ale proiectului cameral Stagiunea de marţi seara este de a aduce în faţa publicului tineri muzicieni români care studiază în străinătate şi care au făcut deja dovada unor calităţi ce le permite accesul la dure concursuri internaţionale. Adela Liculescu se numără cu siguranță printre acestia. În prezent, este studentă la Viena, la Universität für Musik und darstellende Kunst, la clasa Prof. Martin Hughes. Tânăra pianistă a obţinut numeroase premii în domeniul muzical, între care amintim: Premiul V și Premiul Special „Molly Joó-Máthé” la 14th International Beethoven Piano Competition (Viena, 2013), Premiul I la Concursul Elena Rombro Stepanow Klavierwettbewerb (Viena, 2012). Recent, a obţinut premiul special pentru cel mai bine clasat pianist român la Consursul Internaţional „George Enescu” 2014. În recitalul din 6 ianuarie 2015, tânăra pianistă va interpreta lucrări de Beethoven și de Debussy.
Cvartetul Solartis este format din studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Formaţia s-a înfiinţat în anul 2012 din dorinţa a patru instrumentişti pasionati de a face muzică şi de a cânta împreună. Ei se numesc Sabin Penea-vioara I, Ana Maria Marian – vioara II, Laura Zecheru-viola si Andrei Niţescu – violoncel. În toamna anului 2014 talentații instrumentiști au fost laureați ai Premiului II si ai Premiului Special “Antonin Dvorak” la Concursul International de Muzica de Camera “Plovdiv, Bulgaria”. Pentru recitalul din 13 ianuarie, ei au pregătit un program de Haydn, Zabel, Borodin.
Irina Ungureanu s-a născut în 1984 în Bucureşti. În prezent locuieşte în Zürich, Elveţia. A studiat canto la conservatorul din Zürich la Jane şi David Thorner Mengedoth. Tânăra artistă activează cu precădere în domeniul muzicii vechi şi al celei noi, se simte atrasă de repertoriul de lied şi oratoriu, de improvizaţia liberă şi de muzica populară românească, pe care a îndrăgit-o încă din copilărie. Irina Ungureanu a deţinut conducerea muzicală a unor producţii teatrale şi a creat, împreună cu actorul Hansrudolf Twerenbold, programe de lectură cu muzică. A primit impulsuri hotărâtoare de la Lauren Newton (improvizaţie vocală), Daniel Fueter, Martina Bovet, Jens Fuhr (Lied), Kees Boeke (muzică veche). În seara zilei de 20 ianuarie, împreună cu pianista Verona Maier, Irina Ungureanu va fi oaspetele Stagiunii de marți seara, cu o propunere extrem de îndrăzneață: ciclul de lieduri Winterreise de Franz Schubert.
Felicia-Gabriela Greciuc, oboistă a Filarmonicii „George Enescu” din București, este absolventă al Colegiului Național de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Suceava și a Universității Naționale de Muzică din București, la clasa conf. univ. dr Florin Ionoaia și aprofundează studiul oboiului sub îndrumarea unor maeștri precum: Emanuel Abbuhl, Matthias Backer, Christian Smith, Diego Dini-Ciaci, Gareth Hulse, Richard Simpson, Joris Van den Hauwe.Tânăra oboistă a participat la numeroase competiții naționale și internaționale, obținînd nenumărate premii printre care enumerăm : Premiul „Best oboe player residing in Romania” și premiul „Best contestant attending a Romanian University” (2013) – Concursul Internațional „Gheorghe Dima” Cluj- Napoca; Premiul I (2010).
Alături de pianista Cristina Popescu, Felicia Greciuc ne va oferi una dintre rarele ocazii de a asculta piese minunate din repertoriul de oboi semnate de Telemann, Scarlatti, C.Ph. E. Bach, Poulenc sau Ravel.
Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român.
Program: Marti – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări accesați site-ul www.fge.org.ro
Audiție plăcută!
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Unde mergem în iulie să ne amintim de tradiţii şi obiceiuri populare
Pentru că nu putem sta deoparte mergem în iulie să participăm la Nedeia Munţilor, (Fundata, Braşov, 21 iulie) sărbătoare pastorală tradiţională, denumită în trecut „târg de două ţări”. Este ţinută
Festivalul „Namaste India“, editia a IV-a 12 – 14 octombrie 2012, la Muzeul Satului din Bucuresti
Centrul Cultural „Rabindranath Tagore“ si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti“ va invita la cea de-a IV-a editie a festivalului „Namaste India“, în perioada 12-14 octombrie 2012, la Bucuresti. O
Redeschidem Colțul Berii la Historia!
Din meniul zilnic nu vor lipsi cârnăciorii proaspeți și savuroși, la care se asortează foarte bine și ofertele speciale la bere! Un deliciu pentru orice gurmand care dorește să se
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!