Transilvania Train, trenul care îți arată Transilvania așa cum n-ai mai văzut-o
Dacă auzi despre o excursie în Transilvania, o să spui că ai văzut-o pe toată, dar ai descoperit îndeaproape tradiţiile saşilor, ai ascultat sunetul grav al unei orgi transilvănene sau ai pus mâna pe o bardă și ai cioplit o bârnă precum cele care de sute de ani sprijină cetăţile bisericeşti din Transilvania? Nu-i așa că n-ai făcut lucrurile astea?
Pe asta s-au bazat și cei de la Transilvania Train, un concept de călătorie cu trenul, cu circuit privat, unic în România, prin intermediul căruia participanții vor avea ocazia să exploreze cele mai frumoase zone ale Transilvaniei și să descopere cultura și tradițiile din această regiune.
Timp de patru zile, curioșii și entuziasmații se vor aventura pe 40 de roți prin inima Transilvaniei. Din Brașov, prin Saschiz, Mesendorf, Cloasterf și Criț, Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș, Sibiu, Făgăraș și iar Brașov, aceștia vor participa la activități recreative și culturale precum work-shop-uri de țiglărie, dulgherie sau fierărie tradițională, arhitectură săsească, vor vizita biserici și cetăți medievale fortificate și se vor bucura de degustări de vin, prânzuri câmpenești și cine tradiționale în aer liber.
Nu vor lipsi nici evenimentele exclusiviste, cum ar fi concertul Filarmonicii din Sibiu în Piața Mică și concertul de orgă la Biserica din Sebeș. Și nu doar adulții se vor bucura de acest periplu de poveste, ci și copiii, iar cei care nu au împlinit încă 10 ani vor beneficia de gratuitate.
În funcție de confortul hotelului pe care îl aleg participanții, pachetele pot fi de 650 de euro sau de 780 de euro pentru cele patru zile de aventuri în inima României.
Autor: Oana Racheleanu
Material publicat în ediția de august 2017 a ziarului Turism Club
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Din zilele Bucureștiului de altă dată
Sunt locuri în această țară a căror istorie uimitoare nu o vom cunoaște poate niciodată pe deplin. Unele sunt ascunse de lume prin munții României și în altele ajungem uneori
Au dat la vâsle alături de Patzaichin
Te-ai gândit vreodată că ai putea vâsli în barca lui Ivan Patzaichin, simbolul canotajului românesc? Probabil că nu! Azi și mâine poți spera însă într-o astfel de minune, pentru că
Mergeţi în Danemarca să-i cunoaşteţi pe vikingii secolului XXI
O ţară condusă de o regină, Margareta a II-a. Danemarca are cel mai înalt grad de egalitate a veniturilor, având al şaptelea cel mai mare venit mondial pe cap de
1 Comment
Gela Marghidan
martie 27, 16:25