Turismul de poker, între călătorii și competiție la mese

Turismul de poker, între călătorii și competiție la mese

Împătimiții de poker aleargă prin toată lumea în căutarea celor mai bune jocuri, dar și pentru a cunoaște noi culturi și destinații turistice. Așa a apărut „turismul de poker”, care a luat o asemenea amploare încât, în schimbul unui număr de ore jucate, pokeriștii primesc cazarea și chiar și transportul gratuite.

 Turismul de poker, între călătorii și competiție la mese

 

România a intrat de curând pe harta turismului de poker, joc care și-a câștigat în ultimii ani statutul de sport, iar cluburile iau deja cât se poate de în serios cererile jucătorilor și se analizează standardele din țările „cu tradiție”.

Sistemul e simplu: trebuie să știi destul de bine poker, și așa ajungi în  Bansko, Varna, Burgas, Sofia, Barcelona,  Bratislava, Praga și  Malta. Mai este însă o condiție importantă: să joci 16 ore în 3 zile. Partea bună este că primești cazare gratuită la hoteluri de 5 stele, excursii sau bilete la meciuri. Iar între două mâini la masa de joc, poți vizita castelul din Praga sau Podul Charles, orașul istoric Mdina, din Malta, renumitul Camp Nou din Barcelona și multe altele. Mai important decât toate, vei avea șansa să te plimbi și să te distrezi alături de până la 80 de pokeriști din toată lumea.

Turismul de poker, între călătorii și competiție la mese

„Vă invităm la singurele excursii din care veniți cu mai mulți bani decât aveați la plecare!”, este unul dintre sloganurile Poker Travel România.

„Oriunde vei alege să călătorești, vei găsi cel puțin 50 de adversari perfecți pentru un weekend de cash: jucători pur recreaționali, localnici, turiști, dar și regulari”, a spus Alexandru Crețu, de la Poker Travel. 

Poker și distracție în Micul Paris

Odată intrată în sistem, și România și-a deschis larg porțile pentru jucătorii de poker din străinătate, iar aceștia, fie că n-au voie să joace în țară la ei, cum sunt cei din Coreea de Nord, Indonezia sau Pakistan, fie că au auzit de petrecerile din Micul Paris, onorează negreșit invitațiile.

Turismul de poker, între călătorii și competiție la mese

De exemplu, clubul „All In” aduce străini din Israel, Spania, Bulgaria, Italia, Republica Moldova, Cehia, Slovacia și Ungaria pentru a le arăta frumusețea Bucureștiului. Ca să beneficieze de cazare gratuită la hoteluri de 4 și 5 stele, turiștii trebuie să joace poker, în cele 3 zile ale evenimentului, 16 ore. Dacă ajung până la 20 de ore, în toată perioada, pot primi și biletul de avion gratuit, în anumite condiții.

În rest, au mână liberă la distracție. O persoană le stă la dispoziție pentru a le face rezervări la cluburi și restaurante sau pentru a organiza grupuri ce vor să facă turul orașului sau să se deplaseze în vestitul Centru Vechi. La cerere, pot vizita și Casa Poporului, Muzeul Satului sau orice le stârnește interes în capitala României. Aceste oferte sunt valabile și pentru românii din țară care vor să joace poker și să fie turiști în București. La ultimul eveniment organizat de „All in” au fost 220 de jucători, deci distracția a fost pe cinste.

Turismul de poker, între călătorii și competiție la mese

„În poker ai nevoie de diversitate, iar prin turismul de poker ajungi să te așezi la o masă unde nu cunoști pe nimeni, ceea ce îți dă și mai multă adrenalină. Vezi situații noi, moduri diferite de abordare. Ești în afara zonei tale de confort și aici e frumusețea jocului”, a explicat Candin Pop, managerul All In.

 

Autor: Oana Racheleanu

Foto: All In, Poker Travel, PokerFest Bucuresti

Material publicat în ediția de aprilie 2015 a ziarului Turism Club

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Belgia, o ţară discretă şi elegantă

  Bătrânul continent european străbate în ultimii ani o perioadă de linişte, aşa cum în istorie sunt foarte puţine. Iar locuitorii săi beneficiază de şansa de a călători dintr-o ţară

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Oktoberfest s-a încheiat, dar tradiția de sute de ani, rămâne!

Pe 19 septembrie, la ora 12 fix, a început Oktoberfest anul acesta. Primarul orașului Munchen, Dieter Reiter, a dat cep primului butoi cu bere! Astfel, a început festivalul berii, în

EVENIMENTELE LUNII 1Comments

Dinozaurii au împânzit pădurea la Râșnov

Unde mergi vara asta cu cei mici? Dacă nu ai aflat încă, de o lună s-a deschis la Râșnov un parc tematic dedicat dinozaurilor. Pe 17 iunie 2015 pășea pe poarta

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta