Viitorul călătoriilor e science fiction

Viitorul călătoriilor e science fiction

Te poți plimba prin cele mai mari muzee ale lumii, poți vizita orașe și ținuturi îndepărtate, poți conduce cei mai rapizi bolizi, poți simți adrenalină în cele mai aventuroase montagne-rousse și chiar te poți plimba în spațiu. Desigur, în realitatea virtuală.

Descarci aplicațiile 3D care te interesează în mobilul tău Android sau iOS, pornești una dintre ele, așezi telefonul în interiorul ochelarilor Avatar și îi pui la ochi, ajustând cureaua de prindere. Iar din acel moment, lentilele se vor ajusta automat și nu va mai conta ce e în jur, pentru că tu vei fi acolo, direct în muzeul pe care ai visat să-l vizitezi sau în orașul în care sperai de-o viață că vei ajunge. Și totul într-o secundă, ca într-un film science fiction.

Vacanțele virtuale sunt posibile deja cu ajutorul unor ochelari speciali, fabricați în România

Meritul este 100% al dispozitivului pentru redarea realității virtuale, lansat recent de compania românească E-Boda, care permite utilizatorilor imersiunea într-o realitate virtuală cu propriul smartphone, dotat cu giroscop accelerometru, adică acel tip de telefon a cărui imagine se rotește la schimbarea poziției dispozitivului. Ochelarii au un design modern, ușor de fixat, sunt realizați dintr-un plastic rezistent, neted, cu o greutate redusă și costă aproape 300 de lei. Pot fi utilizați pentru jocuri și aplicații 3D, filme și imagini interactive și amplifică experinta de divertisment, oferind o doză de adrenalină. ”Ochelarii AVATAR au aplicabilitate în numeroase domenii, de la divertisment, până la educație, știință, cultură sau călătorii, oferind ceea ce își doresc toți utilizatorii – experiențe cât mai variate. Iar acesta este doar începutul. Ne așteptăm ca dezvoltatorii să vina cu aplicații din ce în ce mai complexe, care să ne dezvăluie noi orizonturi,” susține Alexandru Drăgoiu, CEO E-Boda.

Utilizați în mediul educațional, ochelarii pot transforma procesul de învățare într-o experiență interactivă. Elevii vor putea vizita marile muzee ale lumii, vor descoperi obiectivele turistice din cele mai îndepărtate puncte de pe glob, vor experimenta fenomene extreme ale naturii, vor explora fauna și flora sau vor pătrunde în misterele universului. Astfel, alternat cu metodele clasice, procesul de învățare va fi mai distractiv și mai plăcut. (Maia Bogdan)

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Tehnologie 0 Comments

Învață meserie pe repede-înainte!

Ca să scriu un text bunicel, cât de cât, mi se părea că toate planetele trebuie să se alinieze. Eu să fiu zen, creionul să fie bine ascuțit, iar camera

Tehnologie 0 Comments

Scapă de răul de transport fără medicamente! Află cum e posibil!

Știi acea stare de rău și greață care apare după un drum cu mașina, cu avionul, cu autocarul sau pe parcursul unei croaziere, și care afectează oameni de toate vârstele?

Tehnologie 0 Comments

O aplicație îți transformă pozele de vacanță din telefonul mobil, în cărți poștale

Dacă una dintre pasiunile tale este călătoritul, atunci trebuie neapărat să-ți descarci aplicația Felicitaro. Florin Blejan, românul care a creat-o, te ajută să îi bucuri și pe cei rămași acasă

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!