Vom avea un eco-arhipelag în centrul Bucureştiului!
Asociaţia Ivan Patzaichin — Mila 23 a lansat la Biblioteca Națională a României, pe 7 martie, concursul internațional de design „ECO-ARHIPELAG: Obiecte urbane temporare pentru eco-design și ecodestinații”.
În cadrul competiției, designeri, arhitecți, artiști și echipe creative interdisciplinare din toată lumea sunt invitați să promoveze în mod inovativ opt destinații din Delta Dunării: Crișana, Chilia Veche, Periprava, Letea, Mila 23, Caraorman, Sf. Gheorghe şi Sulina. Lucrările înscrise în concurs vor reprezenta câte una din aceste opt localități care formează traseul cu cele mai importante repere turistice din biosfera Deltei.
Instalațiile de amenajare urbană, realizate sub forma unor insule plutitoare, vor fi expuse în vara anului 2014 pe luciul de apă dintre Biblioteca Națională și Podul Unirii. Cu ajutorul comunităților creative, zona, denumită simbolic ECO-ARHIPELAG, va prinde un nou contur, devenind prima expoziție interactivă de ecoturism din România. Organizatorii speră ca puterea de sugestie a instalațiilor artistice să îi convingă pe bucureșteni și pe turiști că Delta Dunării este un simbol pentru România și un colț de natură pe care merită să îl protejezi și să îl cunoști îndeaproape. Mai mult, prin această iniţiativă se doreşte ca zona din preajma Bibliotecii Naționale şi parte din Dâmboviţa să fie vizibile în ochii bucureştenilor şi a turiştilor şi să intre în spaţiul dedicat relaxării şi vizitării în oraşul Bucureşti.
Concursul va fi promovat internațional pe rețelele dedicate artiștilor, arhitecților și studenților din întreaga lume, iar lucrările înscrise vor fi prezentate și în cadrul Romanian Design Week (București, 16-24 mai 2014).
ECO-ARHIPELAG se va deschide, așadar, din această vară, cu o deltă urbană care va stârni curiozitatea și dorința de a vizita spectaculoasa deltă a Dunării.
Iată şi câteva detalii despre concurs, pentru cei care vor să se înscrie:
Nume: ‘ ECO-ARHIPELAG — OBIECTE URBANE TEMPORARE PENTRU ECO-DESIGN ȘI ECODESTINAȚII’.
Temă: Delta Dunării, destinație de ecoturism.
CALENDAR:
Data limită pentru înscriere și depunerea materialelor: 7 mai 2014
Anunțarea câștigătorilor: 16 mai 2014
Durata expoziției: mai — octombrie 2014
Expunerea schițelor în Romanian Design Week: 16 — 24 mai 2014
Apelul se adresează designerilor, artiștilor, arhitecților și echipelor interdisciplinare din întreaga lume interesați să examineze creativ și inovativ apa și raportul ei cu orașul.
Participanții se pot înscrie singuri sau în echipe de maximum 4 membri, în nume propriu sau în numele unui birou de arhitectură, design sau o instituție publică sau privată. Designerii, artiștii sau arhitecții care se înscriu în competiție pot forma echipe mixte interdisciplinare și cu alți specialiști ale căror cunoștințe sau abilități pot da valoare adăugată proiectelor propuse. Echipele înscrise nu pot fi mai mari de 4 persoane.
Juriul:
Ivan Patzaichin — Președinte onorific
arh.Teodor Frolu — secretar
curator și cercetător urbanist Elke Krasny — lector, Academia de Arte Frumoase Viena
arh.Tristan Lannuzel — profesor asistent, Universitatea din Kassel, Germania
arh. Gheorghe Pătrașcu — arhitect-șef Primăria Capitalei
arh. Șerban Țigănaș — președinte Ordinul Arhitecților din România
arh. Ștefan Ghenciulescu — redactor-șef revista Zeppelin
conf. dr. Elena Tîrziman — director Biblioteca Națională a României
Criterii de selecție: viziunea inovativă, utilizarea sustenabilă de materiale și tehnologii, eficiență economică, promovarea Deltei Dunării ca ecodestinație. Instalațiile de design pot fi proiectate doar pentru luciul de apă.
Premii:
Cinci proiecte vor fi selectate de către juriul internațional pentru a fi realizate și expuse în zona
Bibliotecii Naționale. Fiecare din cele cinci propuneri selectate va avea dreptul la un buget de producție.
Echipa cu cel mai bun proiect va primi un premiu de 1000 Euro și o excursie în Delta Dunării. Următoarele patru echipe pot beneficia gratui de canotci pentru trasee în Deltă.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Turiștii primesc banii înapoi dacă agenția dă faliment
Recent a apărut în Monitorul Oficial un ordin al ministrului delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri și Turism, privind asigurarea turistului în cazul insolvabilității sau falimentului unei agenții de turism.
De ce iarna în Munții Rodnei? Pentru că… WOW!!!
Acesta este primul răspuns normal care vine în mintea celui care ajunge iarna în Munții Rodnei. Masivele sunt, de obicei, acoperite cu un strat de zăpadă încă de la sfârşitul
Rendez-Vous cu ”Alice în Țara Minunilor”, la ceainărie, în Pitești
Ceaiul rămâne una dintre băuturile preferate, mai ales în zilele înfrigurate de toamnă. În această periodă, cei mai mulți sunt în căutare de locuri primitoare, dar și cu cele mai
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!