129 de cai s-au întrecut în sărituri peste obstacole, la Equestria

129 de cai s-au întrecut în sărituri peste obstacole, la Equestria

Salonul Calului 2016, etapa I (3)Etapa de primăvară a Circuitului Salonul Calului, desfășurată între 21 – 24 aprilie, la Clubul Equestria, a adunat la start 129 de cai, care au participat la 16 probe de sărituri peste obstacole, cu grade diferite de dificultate.

În probele mai ușoare, sportivii înscriși au avut alături cai de nivel competițional mai mic, care valoarează între 10.000 și 15.000 euro, însă în cadrul probelor dificile au concurat cai experiementați, cu nivel de performanță ridicat, a căror valoare poate ajunge până la 100.000 euro.

Prima etapă a Circuitului Salonul Calului s-a bucurat de prezența Alteței Sale Regale Principesa Maria a României, care a acordat evenimentului titlul de ”Înaltul Patronaj al Principesei Maria a României”. Fiind pasionată de echitație, Alteța Sa Regală a asistat sâmbătă la una dintre cele mai importante probe din concurs, Trofeul OCULUS, la finalul căreia a oferit trofeele sportivilor învingători.

Circuitul Salonul Calului, etapa I (2)„Ne bucurăm că și anul acesta Salonul Calului a debutat în forță, cu un număr impresionant de cai înscriși în probele de sărituri peste obstacole. Astfel, spectatorii au putut admira evoluția cuplurilor tinere, aflate la început de drum în materie de competiții sportive, dar și performanța cailor și a sportivilor experimentați. De asemenea, ne onorează faptul că Alteța Sa Regală Principesa Maria a României s-a alăturat evenimentului nostru, acest lucru fiind un motiv de bucurie pentru noi și o motivație în plus pentru sportivii înscriși în concurs”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria.

Salonul Calului 2016, etapa I (4)Programul evenimentului a fost unul complex, cuprinzând 16 probe de sărituri peste obstacole. Cele mai ușoare probe din competiție au fost cele pentru amatori, debutanți și copii, cu obstacole de până la 1 metru, în timp ce probele de nivel D, C și A sunt adresate cuplurilor cu experiență. Cele mai spectaculoase și dificile probe din concurs au fost Trofeul OCULUS, o probă de nivel C, câștigată de sportivul Cojocariu Aurel, alături de calul său, Lucy Liu; Trofeul CA IMMO, o probă de nivel D, a cărui câștigător a fost reprezentantul Clubului Equestria, Florin Lateș, alături de calul Natasha; Trofeul JOCKEY CLUB, cea mai dificilă probă din concurs, de nivel A, câștigată în urma barajului de Radu Ilioi cu Quintender, urmat în clasament de Ionuț Ursache cu Spacehoper, iar pe locul III s-a clasat Radu Ilioi, cu cel de-al doilea cal, Granini.

Sportivii câștigători ai primei etape a Circuitului Salonul Calului, ediția 2016, au împărțit premii în valoare de 35.000 lei.

Circuitul Salonul Calului va continua anul acesta cu încă două etape, ediția de vară având loc între 23 – 26 iunie, iar Finala se va desfășura între 22 – 25 septembrie.

Sponsorii evenimentului: Clinica Oftalmologică Oculus, Gusto, Jockey Club Român, CA IMMO

Parteneri: Gealan, UNIQA Asigurări, Help Net

Partenerii media: Auto Motor și Sport, Biz, Beau Monde, Business Woman, Bursa, Casa mea, City Compass, Mami, Radio România Actualități, Ralucălătorește.ro, România Liberă, Romania-insider.com, Seven Radio, Senso TV, Sportsbuiess.ro, The Trends, The Art of Living, Turism Club, Tonica TV, TriptoRomania.net, Urbankid.ro.

Despre Equestria:

Salonul Calului 2016, etapa IClubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 76 cai (26 proprii şi 50 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel, un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, două săli de conferință, asigurând astfel, condițiile perfecte pentru organizarea evenimenteor corporate (workshop-uri sau teambuilding-uri). Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longines Grand Prix.

Informații despre evenimente sunt disponibile la adresa: www.salonul-calului.ro sau www.equestria.ro.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Avioanele românești prind aripi, într-o campanie cu skateri

Skatepark-urile, scările monumentelor și trotuarele largi din marile orașe sunte deja clișee pentru toți amatorii de adrenalină și avizi după locuri noi, unde să dea talpă pe plăcile lor din

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Să vedem o expoziţie uimitoare, la MNAR

Doar până pe 27 aprilie mai este deschisă, la Muzeul Naţional de Artă al României, Expoziţia Biedermeier în Ţările Române 1815-1859. Dacă iubiţi arta, dar şi moda şi stilul, aveţi

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Ești gata de party? Luna octombrie e plină de concerte și de petreceri

Septembrie ne-a lăsat cu un gust plăcut vorbind de distracție, însă nici luna octombrie nu se lasă mai prejos. Toamna se dovedește incendiară în continuare, dacă ținem cont de agenda

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta