August e plin de evenimente, la noi și prin Europa

August e cea mai aglomerată lună de concediu. Pe ultima sută, toți pornim spre mare, spre munte! Vai de aceia care nu au rezervări sau planuri concrete! Pentru ei, și nu numai, iată câteva idei aproape de casă, care i-ar putea inspira! 

A început Transilvania Brunch

Îți place mâncarea ardelenească? Vrei să te plimbi prin sate desprinse din povești? Până începe vremea rece de toamnă, poți să te programezi la unul din brunch-urile organizate în sate ca Daia, Brădeni, Pelișor, Alma Vii, Ilimbav sau Cornățel.  Pe lângă mâncarea excelentă, servită la iarbă verde, în livezi și pe poieni, ai parte de concerte de muzică tradițională și demonstrații ale meșteșugarilor și artizanilor locali.

20-22 august – Bucovina Rock Castle Festival

Este a cincea ediție. Are loc în Cetatea de Scaun a Sucevei. Luna Amară, Toy Machines, Vader sau Jan Akkerman sunt invitați. Ei și alții vor cânta rock, jazz și rock-etno. E loc de multă distracție, mai ales dacă pleci cu gașca. Și dacă seara asculți muzică, peste zi ai timp să vizitezi și orașul Suceava. Și ai de toate: Muzeu al Satului Bucovinean, cafenele cochete, parcuri și trasee de făcut cu bicicleta.

Sărbătorim portul popular La Gura Râului

De mulți ani, în weekendul de după Sfânta Mărie, are loc Sărbătoarea portului popular românesc la Gura Râului, în județul Sibiu. După ce merg la biserică, oamenii se adună pe strada mare, în centru, și petrec, îmbrăcați în straie mândre, păstrate în lăzi de zestre. Copiii sunt cei mai gătiți, dar și cei mai încântați de acest eveniment. Anul acesta târgul are loc pe 15 și pe 16 august. (image credit: Sibiu-turism.ro)

Vama Veche, sub lumini de Oscar

Între 21 și 30 august, la Vama Veche, la malul mării, are loc Festivalul VSLO, Vama Sub Lumini de Oscar. Este un festival international de arte vizuale, reunind domeniile fotografie, film, teatru, pictură, muzică. Vor avea loc workshopuri, seminarii, proiecții și concursuri. Participarea este gratuită, că doar e la Vamă.

 

PRIN EUROPA

La Edinburgh, în Scoția, petreci toată luna

La Edinburgh au loc două festivaluri: International Festival și Edinburh Festival Fringe, amândouă între 1 și 31 august. Se adună în Scoția artiști din diverse zone artistice, de la operă la stand-up comedy. Mai are loc un festival de carte, unul de film și unul de jazz. Se țin din 1947 și majoritatea evenimentelor le descoperiți pe dealul Calton, la castel și pe străzile din partea veche a orașului.

Let’s rock, la Sziget

Între 10-17 august, rockerii se adună la Sziget, în Ungaria, pentru festivalul anual. Este unul dintre cele mai mari festivaluri de vară dedicate muzicii, din Europa. Vin artiști din toată lumea, din Rusia, și până în America, Interpol, Avicii, Limp Bizkit. A, și Robbie Williams, dacă l-ați ratat în România! Sloganul sau sloganurile: Let’s get Free, Let’s get Colourful, Let’s get Loved, Let’s get Loud, Let’s get Creative, Let’s get Together, Let’s get Sziget.

Bascii petrec și ei luna aceasta

Aste Nagusia începe în a treia sâmbătă din luna august, între 15 și 23, la Bilbao. Este un festival spaniol care celebrează limba bască. O mulțime de concerte cu intrare gratuită, artificii noapte de noapte și concursuri tradiționale pentru bărbați puternici.

Spaniolii sunt puși pe chef mare

Tot între 15 și 23 august, tot în Spania, are loc Feria de Malaga sau Feria de Agost. Este cea mai mare petrecere a anului în Malaga și se ține de mai bine de 500 de ani. Exoticul oraș e cuprins de petreceri nenumărate, doamnele își pun cele mai elegante rochii tradiționale, scot evantaiele și dansează până dimineața. Mâncarea exotica și artificiile întregesc atmosfera.

Bătaie cu roșii coapte, la Bunol

Anul acesta bătaia are loc pe 26 august, pentru că obiceiul spune să se aleagă ultima zi de miercuri din lună. Se numește La Tomatina și are loc la Bunol, oraș aflat la 40 km de Valencia. Oamenii ies pe stradă, camioanele sunt umplute cu tone de roșii bine coapte și începe nebunia.

Pe Notting Hill începe carnavalul

Cartierul londonez intrat în istorie prin filme, reclame și cărți, Notting Hill, are festival. Englezii ies pe stradă și petrec cu muzică, dans și parade. Acestea sunt organizate de comunitatea caraibeană din Londra, încă din anul 1964, iar anul acesta au loc în ultimele două zile ale verii, pe 30 și 31 august și cuprind și un minifestival al copiilor.

Silvia Mirea

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Zilele Braşovului la a XII-a ediţie, 24-27 aprilie

Începând de joi, 24 aprilie, Braşovul îmbracă straie de sărbătoare cu ocazia sărbătorii tradiţionale „Zilele Braşovului”, ajunsă la a XII-a ediţie.Sărbătoarea nu este doar un prilej de bucurie pentru braşoveni

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Târgul de Turism al României, ediția de toamnă 2014

Cel mai mare eveniment din România dedicat industriei turismului În perioada 13-16 noiembrie, în Pavilioanele C1, C2, C3 și C4 din cadrul Centrului Expozițional Romexpo, se deschid porțile celei de-a

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Festivalul Borșului de Pește, în Deltă

În fiecare toamnă, comuna Crișan forfotește de turiști, bucătari și fotografi, iar aromele de pește pregătit în fel și chip îi înnebunește pe toți. Anul acesta, Festivalul Borșului de Pește

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta