Festivalurile salvează turismul! Brezoi pariază pe Live Music Summer Camp

„Mi-era un dor de muzică și de artiști… Abia așteptam să ne putem revedea, iar acel moment a venit!”, ne-a spus Mihai Răzvan Mugescu, vâlceanul care a reușit să spargă zidurile izolării cu unul din primele festivaluri în aer liber, postpandemie.

Dorul a fost la fel de mare și pentru artiști, și pentru public, având în vedere că prima ediție a Live Music Summer Camp Brezoi, Baricada Folk, s-a desfășurat cu casa închisă, 500 de oameni alegând să petreacă al doilea weekend al verii, la poalele Țurțudanului, respectând măsurile de siguranță impuse de autorități.
Toți cei din aria de festival, dar și localnicii din zonă, care au admrat spectacolul de pe margine, s-au bucurat din plin de recitalurile lui Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Emeric Imre, Magda Puskas și Rareș Suciu, Dinu Olărașu, Tatiana și Marius Ojog, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Adrian Bezna, Adrian Mărgineanu și Dorin Pitariu, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa și Nicu Zota, dar și de o vreme excelentă, fără strop de ploaie.

„A fost o atmosferă incredibilă, iar vremea și muzica au fost perfecte. Ne-am bucurat să avem din nou turiști care să vadă și să poarte apoi în suflete frumusețile locului. Mulți prieteni care au aflat de festival ne-au anunțat deja că ne vor vizita în această vară”, ne-a declarat Costel Cristian Popa, unul din cei mai activi promotori ai orașului Brezoi și Județului Vâlcea.

Maratonul distracției Live Music Summer Camp Brezoi va continua până pe 15 septembrie, adică 12 săptămâni la rând, următoarele două ediții fiind Rock Weekend și apoi cu ediția „Mariana și prietenii”.

Pe 26 și 27 iunie se cântă rock la Brezoi. Ia bilet de pe https://www.iabilet.ro/bilete-rock-weekend-summer-camp-bre…/
Brezoi 3, 4 iulie 2020

Brezoi a redevenit, în acest an, prin evenimentele în aer liber organizate de Asociația Mentor Rock, destinația ideală pentru iubitorii de natură și muzică bună, într-un cadru natural deosebit. „Tabăra” nu va fi deschisă însă, doar în weekend, ci în fiecare zi, pe tot parcursul verii, asfel încât turiștii sau localnicii să se poată bucura de o ieșire la terasă, de o partidă de volei sau de o înghețată.

„S-a încheiat primul week-end Live Music Summer Camp Brezoi 2020Sold out/ Baricada Folk Brezoi 2020 și nu putem decât să vă mulțumim! A fost un week-end grozav cu prieteni noi, cu prieteni vechi, cu muzică faină și cu soare, dar mai ales cu multe zâmbete. Și zâmbetele voastre ne fac să pregătim și alte weekenduri de poveste la Brezoi. Nici nu știți cât ne-ați lipsit!”, au scris organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentelor.

Ce înseamnă Live Music Summer Camp Brezoi:
– 6000 de metri patrați destinați concertelor în aer liber și teraselor;
– Concerte în fiecare weekend;
– Zonă de camping de 3000 de metri pătrați pentru corturi și rulote, cu toalete și dușuri;
– Zonă de plajă pe malul râului Lotru;
– Parc cu locuri de joacă pentru copii și teren de sport multifuncțional (tenis, baschet, mini fotbal, volei);
– Valea Lotrului, o zonă cu obiective și trasee turistice numeroase;
– Transalpina.

Transalpina/ foto: Corina Rob
Brezoi, Vârful Țurțudanu/ Foto: Corina Rob

Ce trasee turistice pot fi parcurse în zonă:
– Brezoi (320 m) – Vf. Ţurţudanu (563 m). Durata: 45’
– Brezoi (320 m) – Valea Doabrei – Piatra cu Găuri (650 m). Durata: 1 h
– Brezoi (320 m) – Valea Doabrei – Vf.Suliţa (1013 m) – Valea Călinești – Călinești (315 m). Durata: 4-5 h
– Brezoi (320 m) – Vf. Narăţu (1509 m) – Poiana Târsa (1275 m) – Gura Lotrișorului (290 m). Durata: 4 – 5 h
– Vasilatu (340 m) – Pleașa Brezoiului (1000 m) – Păscoaia (350 m). Durata: 4-5 h
– Proieni – Poiana Suliței – Vf. Veverețu (1376 m). Durata: 5-6 h
– Proieni – Bețel – Proieni. Durata: 2-3 h
– Proieni – Bețel – La Cheie. Durata: 15-20′
– Călinești (315 m) – Valea Călinești – Valea Lotrișorului – Muchia Jariștei – La Chilii – La Lac (745 m). Durata: 2 h

Obârșia Lotrului/ Foto: Corina Rob

Valea Lotrului dispune de numeroase obiective turistice naturale și istorice. Cele mai valoroase situri naturale sunt: Melcii Doabrei (Carapacele Doabrei), nişte mameloane uriaşe care s-au format în urma erodării straturilor de roci sedimentare, Piatra cu Găuri de pe Valea Doabrei, Piatra cu Găuri de pe Valea Glodului, cascadele Moara Dracilor, Boroncioaia și Apa Spânzurată (din bazinul Latoriţei), Cascada Scorușu (bazinul Bucuresei Mari), lacurile glaciare Gâlcescu, Vidal, Pencu, Păsări, Zănoaga, Iezerul (de la izvoarele Lotrului), Iezerul Latoriţei, Violeta şi Muntinu (de pe Latoriţa). Alte obiective sunt asociate reliefului carstic, unde putem include aici: Peştera Laptelui, Portalul de la gura Peșterii Laptelui, Poarta Soarelui (Muntele Boarneșu), Peștera Mare de la Găuri, dolina Gaura Fusului și avenul Gaura Zmeilor etc.

Autor: Corina Rob

Fotografii: Ioan Ciobotaru

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Turist in Romania 0 Comments

A fost inaugurat bazinul olimpic de înot din Braşov

Compania Naţională de Investiţii S.A. a recepţionat, in data de 22 februarie 2012, la terminarea lucrărilor, obiectivul de investiţii ”Bazin olimpic de înot – Structură preluată”, din Municipiul Braşov. Obiectivul

EVENIMENTELE LUNII 1Comments

Dinozaurii au împânzit pădurea la Râșnov

Unde mergi vara asta cu cei mici? Dacă nu ai aflat încă, de o lună s-a deschis la Râșnov un parc tematic dedicat dinozaurilor. Pe 17 iunie 2015 pășea pe poarta

Turist in Romania 0 Comments

Apărătorul Cibinului are nevoie de un vot în competiția europeană „Copacul anului 2020”!

De zece ani treeoftheyear.org caută copacii din Europa cu cele mai interesante povești, iar în acest an, candidatul României se află în topul preferințelor. Este vorba despre un brad argintiu

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta