Încep festivalurile de toamnă, în toată Europa, dar și în țară

Încep festivalurile de toamnă, în toată Europa, dar și în țară

Ce dacă se termină vacanța! Putem prelungi puțin distracția în luna septembrie, la petrecerile sau festivalurile organizate în marile orașe din țară sau de prin marile orașe europene. 

22 de zile de muzică, la Festivalul Enescu

Festivalul George Enescu, din București, reunește între 30 august și 20 septembrie artiști din toată lumea. Cele aproape 60 de concerte vor avea loc la Sala Palatului și la Ateneul Român. Pentru 22 de zile, cea de a 22-a ediție a festivalului va fi un regal al muzicii clasice, și anul acesta. Pe lângă concertele din sală, vor avea loc evenimente în aer liber în cadrul Pieței Festivalului și a evenimentului Bucureștiul Creativ.

”Cosse de la Vita” răsună în Capitala Tineretului

Eros_Ramazzotti_37816

Pe 24 septembrie, în premieră, avem concert cu Eros Ramazzotti, în Capitala Europeană a Tineretului, la Cluj-Napoca. Celebrul cântăreț italian vine în România în turneu de promovare a show-lui său “Perfetto 2015”. Biletele costă între 99 și 495 de lei, în funcție de zona în care alegeți să priviți și să ascultați. Concertul va avea loc la Sala Polivalentă.

La Brașov, vedem Wonderkino

O mașină de pompieri roșie ca focul se va opri în Piața Sfatului din Brașov, pe 29 septembrie, și se va transforma într-un cinematograf în aer liber. Vei vedea filme mute, cu muzică live, interpretată de un pianist și un violinist. Cei doi muzicieni, împreună cu mașina și cu ideea, vin de la Leipzig, într-un program derulat de Centrul Cultural din Brașov și Goethe Institut. Cinemateca mobile călătorește din 1999, și a străbătut mii de km, prin Franța, Polonia, Germania, Slovenia, Cehia, Suedia, Italia sau Danemarca. Intrarea este liberă.

Se redeschide vechiul Târg al Olarilor de la Sibiu

La fiecare început de toamnă, centrul Sibiul, cu a sa Piață Mare, se umple de oale, ulcele și castronele încondeiate. Este cel mai vechi eveniment cultural al Sibiului și se numește Târgul Olarilor. Anul acesta are loc în zilele de 5 și 6 septembrie și vor veni în capitala culturală peste 200 de meșteri populari. Printre cele mai cunoscute zone pe care aceștia le vor reprezenta sunt Horezu, Corund, Oboga, Glogova, Marginea, Rădăuți și Obârșa. Pe lângă expozițiile însoțite de vânzare, meșterii populari vor face și demonstrații, aducându-și de acasă roțile fermecate și lutul. Tinerii vor putea participa și la lecții deschise de olărit.

 

IATĂ CE DISTRACȚII SUNT ȘI PRIN EUROPA

Dacă ți-au mai rămas ceva economii după concediu și îți surâde ideea să mai fugi câteva zile din țară trebuie dor să te gândești ce preferi: să faci mișcare, să bei bere, să te plimbi cu gondola, să admiri artificiile sau să te delectezi cu stridii.

La Bestival, în Anglia, pentru 3 zile de distracție

bestival

Un festival cu muzică, haine elegante, mâncare pe măsură. Participanții încearcă în fiecare an să doboare câte un record. Este un festival unde poți merge și cu copii, pentru că are loc în Robin Hill Country Park. Are o varietate uriașă de evenimente, de la dansuri indiene, la întreceri sportive în natură. Are o istorie de doar 10 ani în spate, iar în 2011 a primit premiul Fans Favourite Festival.

Două săptămâni de Oktoberfest în Germania

Tradiționalul Oktoberfest are loc la Munchen și anul acesta! Iar râurile de bere și bratwurștii îi vor încânta pe miile de turiști. Ce câștigi dacă participi la festivalul berii? Distracție, bere bună și un oraș frumos de vizitat. Ce îți trebuie ca să poți merge la Munchen? Să-ți placă berea și să te simți tânăr!

Încep în forță festele spaniole

spania festival

În Spania, la Barcelona, are lor Festes de la Merce, un festival anual ce îl celebrează pe patronul religios al orașului. Zilele de festival vor avea peste 500 de evenimente! Pentru ce ai merge? Să vezi defilarea gigantelor păpuși de lemn, care sunt an de an mai frumoase și mai bine realizate, să-i vezi pe acrobații ce realizează turnuri umane din ce în ce mai înalte și, bineînțeles, artificiile din fiecare noapte.

În Irlanda se petrece în numele stridiei

Petreceri peste petreceri vor fi în Irlanda la Galway International Oyster Festival. Degustări, muzică live, concursuri gastronomice, jocuri pentru copii și un carnaval. Toate se vor petrece în ultimul weekend din spetembrie. Este al doilea festival renumit al Irlandei, după Sfântul Patrik, din primăvară. Anul acesta are loc a 61 ediție a festivalului, care a avut până în prezent peste o jumătate de milion de vizitatori, care au mâncat peste trei milioane de stridii.

Pe 6 septembrie începe regata Veneției

regata2

Iată și un eveniment ce a ajuns la al 510-a ediție! Regata gondolelor din Veneția se ține, an de an, în prima duminică a lunii septembrie, și anul acesta va avea loc pe 6 septembrie. O colecție uriașă de gondole participă la acest eveniment, care mai de care mai decorată, și însoțită de gondolieri și de figuranți care să prezinte spectatorilor cele mai uimitoare costume medievale. Iar cursa va avea loc în cel mai italian mod cu putință.

 

Autor: Silvia Mirea

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

La pas prin lume 0 Comments

Angelica Marinescu, în căutarea Nirvanei: lăcaşuri budiste indiene

Mereu în căutarea lăcașurilor budiste indiene, Angelica Marinescu, lector asociat la Universitatea din București, organizatoare a Festivalului culturii indiene Namaste India  și autoare a cărții ”India. Etnografie subiectivă sau pseudo-ghid de

Turist in Romania 0 Comments

Vedetele se distrează vara aceasta la Eforie Aqua Park

Unicul parc de distracţii din sudul litoralului a atras atenţia vedetelor ce au fost prezente la show-ul oferit de Eforie Aqua Park la Târgul de turism ce a avut loc

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Petrecere-surpriză pentru Elena Merișoreanu și Claudia Ghițulescu, la Malta Travel

Cântărețele Elena Merișoreanu și Claudia Ghițulescu au vrut să profite de prima zi a Târgului de Turism pentru a-și alege următoarea destinație de vacanță și s-au ales cu o petrecere-surpriză,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta