La târgul din Blaj va curge mierea

La târgul din Blaj va curge mierea

Încep festivalurile, spectacolele în aer liber, competițiile sportive. Și nu doar la noi, ci și pe la vecinii europeni. Acesta este motivul pentru care am adunat laolaltă, în cele ce urmează, tot felul de pretexte numai bune să te facă să te bucuri de restart-ul meritat, o dată cu venirea primăverii.

  • În țară

Transilvania serbează
Regina Albină

albinuta

Este cel mai mare târg de miere din an și la Blaj vin pe 19 și 20 martie expozanți din Slovacia, Grecia, Polonia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ukraina și Croația, dar și invitați din China, Israel, Spania sau Turcia. Festivalul cuprinde o expoziție de produse din miere, concerte în aer liber, program pentru copii, tombole și un concurs de Miss Albinuța. O ocazie minunată de a petrece două zile în natură și de a descoperi Blajul, un oraș din Transilvania cu o istorie fascinantă.

Cu bicicleta prin Avrig

bicicleteDuminică, pe 20 martie, de la ora 11.00, din piața orașului Avrig se pornește pe două roți spre… natura înconjurătoare. Nu e vorba de un concurs, ci de o plimbare de plăcere, care are un scop prietenos cu mediul și cu istoria orașului: susținerea realizării de piste de biciclete în zona turistică a Avrigului, una dintre cele mai frumoase din țară, dar prea puțin cunoscută. Există și o condiție: participanții trebuie să poarte bluze albe.

Festival de film, la București

Între 14 și 20 martie, are loc la București  a șasea ediție BIEFF, un festival internațional de film experimental, care va aduce în România cele mai provocatoare titluri de la Berlinale. Printre numele cunoscute ale festivalului se numără Pierre Huyghe, unul dintre cei mai mari artiști conceptuali moderni și Anton Vidokle, fondatorul celei mai mari platforme de artă contemporană – e-flux.

  • În Europa

Păpușile din lemn
ies în strada la Valencia

fallasDeși, teoretic, perioada festivalurilor s-a încheiat, în Spania fiesta continuă până pe 19 martie, urmând să înceapă sărbătoarea populară Fallas, de întâmpinare a primăverii. Între 15 și 19 martie vor avea loc principalele parade, concursurile și artificiile, care vor ține până dimineața. Și tot atunci, pentru turiști, întâlnirea cu uriașele păpuși caricaturale este prilejul perfect pentru selfie-uri superoriginale! Se înțelege că localnicii sunt foarte mândri de sărbătoarea lor, mai ales că aceasta datează din perioada medievală, când resturile de lemn nearse în iarnă erau folosite pentru crearea păpușilor ce caricaturizau diferite personaje și erau apoi arse în cinstea renașterii naturii.

Sfântului Patrik 
este serbat la Dublin

St_Patricks_Între 17 și 20 martie, la Dublin are loc celebrarea sfântului Patrik, patronul spiritual al irlandezilor. Sfântul Patrick este și personaj de legendă, ilustrat în cele mai multe ocazii ca un spiriduș hazliu, cu trifoi la joben și care deține secretul unor comori uriașe. Irlandezii din toată lumea celebrează această sărbătoare națională, cu multă bere. Anul acesta festivalul din Dublin împlinește 21 de ani și va avea ca temă “Imagine If”, o trilogie a trecutului, prezentului și viitorului.

Festivalul berii tari, 
la München

Știai că există un festival al berii mai vechi decât Oktoberfestul? Acesta ține până pe 19 martie și se cheamă Strarkbierzeit. Cunoscătorii spun că e cel mai bun prilej pentru a descoperi cultura bavareză, a bea o bere de calitate, cu adevărat mai tare și a petrece câteva zile în atmosferă de sărbătoare.

Petrece Paștele catolic
în Grecia

Dacă vrei să descoperi obiceiurile grecilor în perioada Paștelui catolic, poți merge în Elada, pe insula Chios, în perioada 26-27 martie. Aici are loc o sărbătoare populară mai aparte, în cadrul căreia, două biserici ”rivale” vor organiza focuri de artificii, într-un concurs traditional. Vei petrece apoi alături de gazde, cu cele mai bune rețete de primăvară, cu legume și carne de miel.

Începe Festivalul lalelelor,
 în Olanda

1024x768-Stijn tussen de bollen

Până pe 16 mai te poți bucura de frumusețea lalelelor în orășelul olandez Lisse, numit și grădina Europei. Dacă vrei să mergi cu copilul, e bine să faci rezervare din timp, pe site, pentru ca el să poată intra gratuit în parcul Keukenhof. Locul este perfect pentru familii, pentru că se organizează tot felul de activități, precum vânătoarea de comori ori plimbarea prin labirinturi. Tot aici are loc celebra paradă a florilor, care este însoțită de concerte în aer liber și de tot felul de evenimente culturale prin care se celebrează laleaua. Aici vei descoperi peste 800 de varietăți de lalele și peste 7 milioane de bulbi, pe cele 32 de hectare ale parcului. Tema acestui an este The Golden Age, așa că imaginează-ți câtă strălucire va fi! «

Autor: Silvia Mirea

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Toto Cutugno, 27 februarie, București

Toto Cutugno, cel mai îndrăgit italian al tuturor timpurilor revine în capitală! L’italiano vero va concerta la Sala Palatului, pe 27 februarie și, timp de două ore, își va delecta

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Rona Hartner, pe 5 iunie, La Historia

Zuralia și Rona Hartner vin să cânte și să ne încânte joi, 5 iunie, de la ora 19.00, La Historia, în Centrul Vechi.

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

LACUL LEBEDELOR PE GHEAȚĂ

Ocupat sau în concediu, în primele luni ale iernii mergi să vezi Ansamblul de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg. Acesta ne fascinează cu un spectacol feeric, pe

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta