Liber la distracție! E plin de evenimente în toată Europa

Liber la distracție! E plin de evenimente în toată Europa

 

E lună de primăvară, așa că e rost de muzică, de flori și de întreceri la aer curat! Mai mult, s-a dus și astenia de primăvară, o dată cu zilele reci și ne-a lăsat cu poftă de viață și de petrecere, așa că e păcat să nu profităm de situație pentru a ieși mai des la concerte, la parade de flori și la pedalat pe mountain bike. 

  • In țară

Austria dedică
o săptămână muzicii

O mulțime de formații, trupe și DJ-i veniți din lumea întreagă vor cânta la înălțimea culmilor alpine din Austria, la Mayrhofen, între 4 și 9 aprilie. De vină este Snowbombing Festival, un eveniment de o săptămână dedicat muzicii. Acest festival, celebru printre cunoscători,  a câștigat în 2010 premiul Best Overeseas Festival, în Anglia.

SONY DSC

Spania iese la paradă

La Feria de Abril este unul din momentele de sărbătoare în care toată Spania petrece, se bucură de pomii în floare, de zilele lungi și calde. Feria de Abril ce are loc la Sevilia, între 12 și 17 aprilie, este considerată cea mai bună petrecere de primăvară. Ai ocazia să admiri rochile tradiționale ale dansatoarelor spaniole, paradele pline de flori și să participi la concursuri de dans popular. Ole!

Ungaria se bucură
de  primăvara

Între 8 și 24 aprilie, la Budapesta, în Ungaria, are loc Spring Music Festival, unul dintre cele mai frumoase festivaluri europene dedicate primăverii. Ai parte aici atât de muzică, cât și de spectacole de balet, de dans sau de teatru. Poezia, pictura și programele destinate copiilor fac și mai frumos acest festival.

olanda ziua regeluiOlanda serbează ziua regelui

Pe 27 aprilie, olandezii dau petrecere de ziua regelui. În frumosul Amsterdam, Koningsdag face legea în aprilie. Toată lumea se distrează la această sărbătoare națională a Olandei, care celebrează în fiecare an, ziua respectatului suveran. Momentul coincide și cu Orange Festival, sărbătoarea culorii naționale: portocaliu!

Ca să rețineți mai bine, notați pe scurt: Amsterdam, bere, petrecere… și accesorii portocalii! «

  • In Europa

jazz-in-church-festival-2016Jazz in Church Festival, la București

A avut trei ediții până acum, toate sold out. Festivalul despre care vorbim are loc între 31 martie și 3 aprilie, la Biserica Luterană din București, iar anul acesta va aduna la București legende ale jazzului European precum John Surman sau Palle Mikkelborg. Ca noutate pentru 2016, sunt invitate și două trio-uri de pe scena new-yorkeză. În plus, spectatorii vor avea parte și de un recital Edouard Ferlet, drept omagiu adus lui JS Bach. Biletele pentru o zi costă 100 de lei, iar abonamentul, 300 de lei.

Dracula pe… gheață, la București

Mitul lui Dracula i-a impresionat și pe ruși, iar aceștia l-au transpus  – cum altfel?! –  într-un spectacol pe gheață, pe care îl vor aduce, pe 6 aprilie, la Sala Palatului, din București. Re-pre-zentația pe gheață va fi susținută de artiști internaționali, printre care patinatorii campioni olimpici Tomas Verner, Surya Bonali și Philippe Candeloro. Talentatul compozitor Alexey Galinsky a creat muzica, iar decorurile, costumele și efectele speciale vor completa premiera acestui mare spectacol, programat în Capitală.  Biletele costă între 90 de lei și 330 de lei.

afis-stelele-rockului-romanesc-II-arenele-romane-2016Rock la Arenele Romane

Pe 16 aprilie începe Festivalul Stelele Rockului Românesc, partea a II-a, la Arenele Romane din Bu-curești, du-pă doi ani de la prima ediție. Show-ul va fi prezentat de Cristian Hrubaru și de invitatul său special, Nicu Covaci. Ca să vă facem poftă de rock vă mai spunem câteva detalii: Altar, Luna Amară, Bucovina, Negur Bunget, Trooper și multe surprize…  Biletul pentru acces general costă 60 de lei.

Simfonia lalelelor animă Piteștiulimagecredit simfonialalelelorpitesti.ro

Orașul lalelelor din România este, fără niciun dubiu, Piteștiul. Anul acesta este cel de-al 39-lea în care orașul se umple de flori de primăvară, dar în primul rând de mii și mii de lalele. Între 22 și 24 aprilie, hai la Pitești să te bucuri de flori, muzică și frumusețe și să fii alături de toți cei care vor promovarea unei tradiții a cărei vârstă va schimba prefixul, anul viitor .

Iubitorii pedalatului pe munte, la start!

Probikers Maraton începe pe 17 aprilie, la Ineu, în Bihor. Aici se dă startul competiției anuale de MTB. Organizatorii spun că, în principiu, traseele vor avea doar mici modificări. Locul de întâlnire rămâne același. La acest concurs vin concurenți din toată țara, dar și din Ungaria, care vor să promoveze dragostea pentru natură și mersul pe bicicletă. Cele mai multe trasee vor fi stabilite între Oradea, Ineu, Șușturogi și zona Uileacului. «

Autor: Silvia Mirea

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Mergem pe alt continent pentru ‘Back to Africa Festival’

Cea de-a doua ediţie a festivalului „Înapoi în Africa” organizat în Kombo South, locații: BatuKunku, Gambia – este programată pentru data de 25-27 ianuarie 2013 şi sprijinită de ARIWA si

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

„Lacul Lebedelor On Ice”, 4 aprilie

Pe acordurile muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovsky, zeci de campioni balerini-patinatori, toți componenti ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg te vor introduce, pe 4 aprilie,

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Colinde strămoșești la Țebea, pe 22 decembrie

Scriitorul Laurian Stănchescu, inițiatorul proiectului prin care i s-a conferit lui Avram Iancu, în Parlamentul României, titulatura nobilă de "Martir și Erou al Națiunii Române", organizează la Țebea, cu sprijinul

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta