O zi în oraşul lui Bocelli

O zi în oraşul lui Bocelli

În Piaţa Miracolelor, dimineaţa este totdeauna linişte. Ne plimbăm pe aceleaşi alei pe care a trecut cândva Galileo Galilei. Prin cafenelele în care Andreea Bocelli îşi serveşte uneori cafeaua. Suntem în Pisa. Un oraş mic cu o inimă mare. Un loc în care imaginaţia poate recrea cu uşurinţa trecutul.

Cum ajungi aici?

Aeroportul „Galileo Galilei” din Pisa este principalul aeroport ce deserveşte Toscana, cu sute de zboruri săptămânale către destinaţii naţionale şi internaţionale. Zborurile charter sunt destul de ieftine iar de aici ajungi în centrul oraşului în câteva minute(cu autobuzul, taxiul sau trenul).Poţi chiar merge pe jos, îţi ia cam 20 de minute. Cu trenul se ajunge cel mai repede, circula la fiecare 30 de minute, biletul costă circa € 1.10 iar călătoria va dura 5 minute. Autobuzul circulă la fiecare 15 minute şi tot în atâtea minute ajunge în centru, în Piazza dei Miracoli şi la gara centrală. Staţia de autobuze este exact în faţa aeroportului, un bilet costa circa € 1 însă dacă îl cumperi de la sofer plăteşti dublu.Taxiul costă în jur de 6-8 euro până în centru. În ceea ce priveşte trenurile, din Pisa se pleacă regulat către Florenta (de obicei 3 trenuri pe oră) dar şi către şi dinspre Lucca (din oră în oră).

Un prim popas: Piaţa Miracolelor

Odată ajuns în Toscana te îndrăgosteşti uşor de frumuseţea peisajelor, de ritmul calm al lucrurilor şi de mancarea absolut delicioasă.Aflat la gura de vărsare a râului Arno în Mediterană, oraşul a fost una dintre cele patru Republici Marine ale Italiei împreună cu Genova, Amalfi şi Veneţia. Azi majoritatea turiştilor se opresc in Piaţa Miracolelor(situată în nordul părţii vechi a oraşului). Vin aici pentru a vedea celebrul Turn Înclinat sau Catedrala din marmură (1064 – 1118). Grupul de clădiri se ridică austere şi încântătoare din mijlocul unui gazon perfect. Lumea se opreşte pentru a face poze. În poziţia corectă, apari în fotografii sprijinind turnul, cu un zâmbet sugubeţ pe faţa. Şi nimeni nu pare să reziste tentaţiei. Magia arhitecturală a clădirilor şi perfecţiunea marmurei lucrată cu cea mai mare fineţe crează decorul perfect pentru poze de excepţie. Aici nu te poţi grăbi. Sunt atât de multe detalii de notat, atâtea lucruri extraordinare de aflat. În curtea bisericii, sculpturi antice, monumente funerare sau opere de artă împrăştiate cândva prin oraş au fost adunate şi restaurate. Sarcofage ale unor personaje faimoase stau aliniate de pereţi, împodobite de fresce ale marilor artişti.”Camposanto Monumentale” (monumentala curtea a bisericii) a devenit treptat una dintre cele mai bogate galerii de opere medievale, cuprinzând între altele sculpturi şi tablouri, comori de nepreţuit adăpostite în capodopere arhitecturale ce încă uimesc lumea întreagă. Turnul înclinat (Torre Pendente) este însă doar una dintre clădirile importante din Piaţa Miracolelor. Tot aici se găsesc şi Piaţa Cavalerilor sau Biserica Santa Maria della Spina. Pisa este împărţită în 4 cartiere istorice, prin urmare sunt multe de vazut încă şi timpul trece într-o clipă.

Shopping & Leisure

Cum nu există excursie fără o partidă de shopping prin magazine atunci te îndrepţi glonţ către Corso Italia. Este zona centrală de shopping în Pisa, situată între gară şi podul central Ponte di Mezzo, precum şi Via Borgo Stretto, la nord de pod. Prin oraş sunt de asemenea răspândite o mulţime de magazine specializate iar în aproprierea Turnului Înclinat te învârţi nestingherit printre zecile de kioskuri cu suveniruri. Atenţie însă la vânzătorii ambulanţi! Sunt incredibil de insistenţi în încercarea de a-ţi vinde copii ale Turnului sau orice alt fel de suvenir. Totuşi, după o târguială bună poţi obţine un preţ extrem de avantajos. În plus, în Pisa, la fiecare 2 săptămâni are loc un bazaar de cărţi şi albume vechi, precum şi multe alte obiecte necesare casei.

Delicii…culinare

Din Pisa nimeni nu pleacă fără a gusta faimoşii Biscotti. Patiseriile din oraş vând o mulţime de varietăţi, la un preţ mic.Sunt delicioşi şi perfecţi pentru un snack între vizitele la muzee. Cât despre o masă bună, regula generală este aceea de a nu mânca în apropierea obiectivelor turistice, acolo unde preţul este mare iar calitatea lasă de dorit. Totuşi, dacă foamea este prea mare atunci se poate încerca Kinzica, un restaurant-pizzerie destul de calitativ. La 5-10 minute însă de Piazza dei Miracoli, în zona centrală situaţia se schimbă radical.Aici se găsesc o mulţime de restaurante ieftine unde se mănâncă extrem de bine. Aceeaşi situaţie este şi în Piazza delle Vettovaglie (încercaţi Vineria di Piazza sau La Stanzina pe Via Calvalca) sau pe Via San Martino, în partea de sud a râului Arno. Pe strada Roma se află un restaurant Indian ce te îmbie cu mâncăruri presărate cu mirodenii iar în Borgo Stretto o oprire obligatorie este Salza (preţurile sunt mari însă dulciurile şi ciocolata de aici sunt fabuloase). Pe Via Mercanti( strada principală) se găseşte Osteria di Culegna iar în apropriere de Piazza dei Cavalieri se poate mânca la Osteria dei Cavalieri (Via San Frediano). Pentru un drink lumea merge la Orzobruno, Via Case Dipinte 6/8. Este ceva mai dificil de găsit însă odată ajuns vei înţelege de ce este atât de popular: oferă bere şi mâncare organică la cele mai bune preţuri. Pisa Caffè dell’Ussero (Lungarno Pacinotti, 27) sau Babette (Lungarno Mediceo 15) sunt şi ele printre primele localuri de experimentat în acest mic oraş al Toscanei.

Ce poţi face seara?

Atunci când toată ziua vizitezi muzee şi alergi dintr-un loc în altul, seara îţi doreşti să petreci până spre miezul nopţii, cu muzică şi voie bună. Nu sunt prea multe cluburi în Pisa căci aici lumea iese pentru o cină tipică la restaurante. Totuşi, pentru o bere se merge în Borgo Stretto sau în Piazza delle Vettovaglie. În jur se găsesc câteva pub-uri drăguţe iar o plimbare în Piazza Garibaldi sau Lungarni îţi dezvăluie locul preferat de studenţi: „spallette”(zidurile joase de cărămidă din jurul râului). În centru descoperi şi câteva cluburi (hard rock, alternative, funky) precum Ex-Wide sau Borderline şi câteva baruri unde sa îţi petreci orele serii.

Torre Pendente

Turnul din Pisa (Torre pendente di Pisa) are o înălţime de 56 de metri şi o greutate de 14.453 tone. Construcţia a început în august 1173 sub îndrumarea lui Bonanno Pisano. Lucrările la turn au încetat după contrucţia celui de-al treilea etaj, datorită afundării în sol, rămânând astfel timp de 90 de ani. Înalt de 55,86 m, cu o grosime a zidului la bază de 4,09 m şi o greutate estimată la 14.500 tone, turnul a fost proiectat să stea vertical. Lucrările au fost finalizate de către Giovanni di Simone şi Tommano Simone ( fiul lui Andreo Pisano), clopotniţa fiind adăugată la jumătatea secolului 14. Poţi ajunge în vârf urcând cele 294 de trepte în formă de spirală, ceea ce reprezintă o experienţă cu siguranţă destul de…solicitantă. Pentru a urcat în turn îţi trebuie rezervare pentru un bilet de 15 Euro. Perioada de aşteptare este de 45 minute – 2 ore, însă poţi vedea altele între timp. Este de preferat să achiziţionezi biletul online pentru  €17. Atenţie totuşi! Biletele nu sunt returnabile şi sunt valabile doar pentru vizitarea Turnului. Panorama merită însă fiecare bănuţ!

Ce trebuie văzut:

-Turnul Înclinat

-Piaţa Miracolelor, inclusă în patrimonial UNESCO

– Domul di Pisa, Battistero

– Campo Santo Monumentale (Cimitirul)

– Muzeu del Opera del Duomo

– Muzeul delle Sinopie

-Muzeul San Matteo

-Piazza dei Cavalieri

-Palatul Carovana

– Palatul Ceasului-Palazzo dell’Orologio (sec. XIV)

– Biserica Sf. Stefan-Chiesa di Santo Stefano( proiectată de Giorgio Vasari în sec XVI).

– Biserica San Rocco, Palatul Carovana, Palatul-Palazzo dei Dodici

Simona Neata

 

 

Но по выражению его взгляда, обращенного на юношу, видно "Скачать песочный человек"было, что сердце честного моряка полно гордости и любви к юнге, к которому он давно уже питал почти отеческую привязанность.

Моментально сообразив со слов бывшего гарпунера, в чем дело, он понял, как важно, чтобы их услыхали.

Выхватил, вырвал руки из-под спинки стула кровь капала на рубаху, на "Игры ухаживать за людьми"свитер, на светлое покрывало.

С женской проницательностью она угадывала причину, но сама-то она слишком хорошо знала, "Скачать тесты по обществознанию егэ"что это лишь недоразумение.

Я получил назначение в патруль Шнелля.

Любой охотник, даже живущий в самой глуши, умеет читать.

Если есть какое-то будущее, конечно.

теперь лететь было сравнительно легко.

Встреча друзей "Королева наташа песни скачать"состоялась на дачной веранде за бутылкой настоящего скотча, привезенной Мартином, совсем как на пикнике где-нибудь в штате Мичиган, недалеко от Великих озер.

Гай, сказал лорду Филлистону один из "Секс игры 18"его друзей, в МИ-5 что-то подванивает.

Попробуешь, "Скачать игру академия джедая"если со вчерашнего вечера ничего не ел.

Вы из одного из бесчисленных федеральных агентств, которые пытаются вернуть пропавшее топливо.

Он говорит, "Облік доходів від реалізації товарів, робіт і послуг"что разобьется в лепешку, а все-таки поймает ее, ей-богу!

Если, например, кто-нибудь "Облік доходів від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг)"из них "Облік доходів та видатків загального та спеціального фондів бюджетних установ"хотел жениться, он пересылал их прошения в высшую "Облік доходів від фінансових операцій"инстанцию, не забывая приложить от себя "Облік доходу від операційної діяльності на підприємстві ДП ‘Закупнянський кар’єр’"самые скверные рекомендации.

Здесь не место для нее, тут он указал на "Облік доходів, витрат і фінансових результатів діяльності комерційних банків"Виргинию, и вам "Облік доходу від реалізації готової продукції та іншої операційної діяльності"нельзя медлить с отъездом.

А Швейк, не произнеся ни слова, ушел, оставив "Облік загальновиробничих витрат"унтер-офицеров, ошеломленных не "Облік запасів"меньше, чем взводный Фукс.

Я снова скрылся в толпе, и "Облік запасів"взгляд ее скользнул мимо.

Совсем другое дело, когда я думал о квартеронке!

У "скачать nero 9 через торрент" фигуры, ее фигуры, на пальце правой руки была Сомбризио, так "Репка. Веер сказок" что это, "скачать солдат удачи игру" наверное, Калла там стоит.

Внезапно между нами проплыл "лесков очарованный странник краткое содержание по главам" Знак Логруса.

Она ощутила движение воды в водовороте, когда "замыкая круг песню скачать" морской конь поплыл наперехват Морской Ведьме.

Поэтому я "скачать рпг игры через торрент" решил держаться ближе к нему, и "краткое содержание князь серебряный краткое содержание" даже почти "белое безмолвие краткое содержание" настиг его.

Давенпорт отвел взгляд первым и "игры бен 10 omniverse" посмотрел в окно, на утопавшие в черной грязи капустные грядки.

И "видео про секс в бане" еще, мама, ты знаешь обо всех его любимых местах.

Просто ткнешь им "иваново скачать карту города" старикану в живот, сказала она.

Римо слегка помассировал ему позвоночник, после чего тот "Математика — это интересно!" пришел в себя.

Может быть, если я "скачать армянски шрифт" соберу достаточно зеленых печатей судьбы, я смогу в следующий "скачать песни вою на луну" раз воплотиться в дельфина.

Их поили тухлой водой, кормили жестким "скачать программы для проектирования дома" хлебом.

Нет, я "гомер одиссея краткое содержание" говорю про старую добрую войну со знаменами и грохотом барабанов; мужчины в блестящей форме "Учим ребенка говорить и читать. II период обучения." строем идут к месту битвы "скачать дискографию мельницы" стяжать славу и создавать историю!

Вексрот достал из кармана пиджака кисет "пьесы островского краткое содержание" и трубку и стал медленно набивать ее "скачать приложение игровые автоматы" табаком, делая это с необычайной тщательностью и явно наслаждаясь процессом.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Plecari in doi 0 Comments

O vară în Malta & Gozo

Vara aceasta am revenit în Malta. Este una dintre acele ţări care nu încetează sa te surprindă chiar dacă îi cunoşti istoria, locurile şi oamenii. Zborul spre insulele malteze începe

Plecari in doi 0 Comments

Desculţ pe plajele din Hawaii

Pe nisipul alb al celor mai cunoscute insule din lume, ascultând valurile Pacificului, totul pare un basm. Hawaii este privit de majoritatea turiştilor drept un ideal al exoticului, cu plaje

Plecari in doi 0 Comments

O cină în Budapesta

Dacă se întâmplă să fii în Budapesta în sezonul rece atunci o cină delicioasă poate face diferenţa dintre o seară bună şi una grozavă. Pentru orice loc nou pe care

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta