Ţări ce-ţi dăruiesc ineditul –  Namibia, Mozambic, Botswana

Ţări ce-ţi dăruiesc ineditul – Namibia, Mozambic, Botswana

Atunci când posibiliatatea de a pleca o perioadă mai lungă de timp îţi este la îndemână, profită şi porneşte către ţări ce te poartă în lumi extraordinare. Vorbim de parcuri naturale care îţi taie respiraţia, de călătorii în mijlocul naturii sălbatice, de experienţe pe care nu le uiţi întreaga viaţă. Sunt multe locurile din aceste ţări în care poţi rămâne cu săptămânile, sunt şi mai multe lucrurile pe care le ai de învăţat despre Africa. Am luat 3 ţări de pe acest continent şi am alcătuit o scurtă listă cu ceea ce se poate face într-o vacanţă aici.

Namibia – pentru pasionaţii de fotografie

Localizare: sud-vestul Africii.

Capitala: Windhoek

Ziua naţională: 21 martie

Republica Namibia este organizată în 13 regiuni: Omusati ; Oshana; Okavango; Ohangwena; Oshikoto; Caprivi’; Kunene; Otjozondjupa; Erongo; Omaheke; Khomas; Hardap; Karas

Cele mai frumoase locuri de vizitat:

Cascada Victoria Falls; Râul Zambezi;   Lacul Kariba; Lacul Tanganyika; Sanctuarul Chimp;
Shiwa NganduLacul Bangweulu; Livingstone Memorial; Lacul Mweru;
Deşertul Kalahari

Namibia este ţara naturii, a peisajelor în care munţii abrupţi se alătură deşerturilor solitare, vastelor deschideri de teren sau oraşelor coloniale. Se spune despre Namibia că sunt atât de multe lucruri de văzut aici încât este perfectă ca locaţie pentru turistul care doreşte să trăiască aventura pe cont propriu sau cu prietenii. Şi printre cele mai populare metode de a descoperi ţinutul se numără nelipsitul safari, cazarea putând fi aleasă fie la cabanele ce se înşiră de-a lungul ţărmului, fie la cele care sunt localizate în deşertul Namib.Cel mai bun timp pentru o vizită aici: sezonul uscat de iarnă (Mai – Octombrie).

Ştiaţi că….

* numele statului este derivat din numele deşertului Namib, care-i ocupă întregul ţărm

* Câmpia litorală a Namibiei se întinde pe o lungime de aproape 1.500 de kilometri de-a lungul Atlanticului

* în nordul ţării se află Owambo – podiş în care trăiesc peste jumate dintre locuitorii Namibiei – şi unde se găseşte rezervaţia naturală Parcul Naţional Etosha.

Acces: principala linie aeriană este Air Namibia. Aeroport: Windhoek’s Chief Hosea Kutako International Airport, 42km est de capitală

Ce trebuie bifat pe listă?

1. O vizită în parcul naţional Etosha, rezervaţie naturală de 22.000 km2 . Vă aşteaptă aici dune de nisip, păduri şi câmpii pitoreşti iar în timpul sezonului uscat puteţi fotografia cirezi întregi de animale sălbatice ce vin pentru a se adăpa din ochiurile de apă

2. Oraşele Swakopmund şi Walvis Bay, acolo unde briza oceanului te îmbie la relaxare iar cafenelele, restaurantele, magazinele de shopping şi galeriile de artă îţi aduc un zâmbet permanent pe buze

3. O plimbare în Sossusvlei, acolo unde se găsesc cele mai înalte dune de nisip din lume. Cele mei indicate momente de vizită sunt orele de apus şi răsărit, atunci când dunele capătă culori de roşu, mov şi portocaliu

4. Aventura la Skeleton Coast, pe ţărmul de nord al Namibiei, acolo unde rămăşiţele diverselor nave aflate pe ţărm şi peisajul înconjurător reeditează parcă întâmplările din Robinson Crusoe

5. Sky diving – sărituri cu paraşuta

*******

Republica Mozambic – un paradis idilic

Localiare: sud-estul Africii

Capitala: Maputo

Principalul râu: Zambezi

Mozambicul este o ţară situată la ţărmul Oceanului Indian, ce oferă turiştilor o climă blândă şi nenumărate posibilităţi de distracţie – plaje frumoase, un mediu excelent pentru scufundări şi insule micuţe pe care să le descoperi în linişte. Majoritatea celor care vin aici aleg să-şi petreacă luna de miere în această ţără, relaxându-se în hamac la apusul soarelui după o zi petrecută descoperind Africa de Sud.

Cel mai bun timp pentru o vizită aici: din Mai până în Noiembrie atunci când precipitaţiile şi temperaturile sunt perfecte pentru vacanţe.

Acces: Pemba şi insulele Bazaruto şi Benguerra sunt cele mai vizitate destinaţii în Mozambic. Astfel la Pemba se ajunge cu Air Mozambique via Maputo sau cu SA Airlink iar la celelalte 2 insule se ajunge doar cu Federal Air pe aeroportul Vilanculous.

Ce trebuie bifat pe listă?

1. Joaca cu delfinii la Ponta do Ouro

2. Urmăritul păsărilor sălbatice pe insula Bazaruto. Casă a peste 180 de specii de păsării, inclusiv pelicani şi flamingo, insula este un paradis pentru pasionaţii de activităţi outdoor.

3. Pescuitul la adâncime. Mare parte a ofertelor sunt centralizate în jurul insulei Inhaca ( în sud) a arhipelagurilor Bazaruto şi Quirimbas.

4. Scufundări ( arhipelagurile Bazaruto şi Quirimbas) alături de rechinii balenă şi pisicile de mare

5. Plimbări cu caii pentru a descoperi împrejurimile

*******

Republica Botswana – teritoriul indiscutabil al naturii

Localizare: sudul Africii

Capitala: Gaborone

70% din teritoriu este acoperit de deşertul Kalahari

Botswana este cu adevărat un teritoriu al naturii, având mare parte din suprafaţă acoperită de dunele deşertului Kalahari. Numele ţării vine de la cel mai mare grup etnic Tswana iar economia locală se bazează în primul rând pe minerit (în special diamante) şi turism. Găsiţi aici Delta Okavango şi râul Chobe ce împreună asigură necesarul de apă pentru majoritatea speciilor de animale sălbatice.În prezent, Republica Botswana se confruntă cu 2 mari probleme: seceta şi deşertificarea astfel încât problema apei este una gravă. Turismul şi unităţile hoteliere nu sunt însă afectate astfel încât vacanţele aici sunt cât se poate de plăcute. Cel mai bun timp pentru o vizită aici: din Aprilie până în August

Acces: aeroportul Kasane şi aeroportul Maun

Ce trebuie bifat pe listă?

1. Delta Okavango este una dintre cele mai mari reţele de apă din lume iar cel mai bun mijloc de a o explora este Mokoro (canoe). Majoritatea cabanelor oferă în program această excursie ca bonus iar în plus puteţi alege un safari 4×4 sau plimbări în natură cu ghizi autorizaţi.

2. Parcul naţional Chobe. Are cea mai mare populaţie de animale sălbatice de pe continent fiind împărţit în 4 eco-sisteme diferite, fiecare în parte oferind posibilitatea de a observa animalele în mediul lor natural. Aşteptaţi-vă la păduri dense ( în partea de nord – est a râului) şi terenuri aride, la o lume cum nu mai găsiţi nicăieri în altă parte.

3. Rezervaţia Kalahari Game Reserve – a doua ca mărime din lume, rezervaţia este caracterizată de câmpii vaste, întinderi de sare sau alibi străvechi de râu. Vizita aici vă permite să cunoaşteţi tribul local San, oameni unili şi simpli ce vă vor arăta tradiţţile şi cultura africană.

Atenţie!

Fie că mergeţi pe cont propriu sau printr-o agenţie de turism nu uitaţi să întrebaţi ce vaccinuri trebuie făcute înainte de a pleca. Ţineţi cont de climă şi mediu, împachetaţi haine şi încălţăminte adecvate. Nu uitaţi loţiunea de soare şi neapărat cremele împotriva ţânţarilor. Nu plecaţi în safari neânsoţiţi şi nu deranjaţi animalele sălbatice!

Cristina Paun

Говорили, что шрам ""этот у него от кнута ""слишком часто приходилось им пользоваться, когда ""младшим офицером он ""вел допросы.

Но престарелый чародей только всхлипывал, ""а потом начал изрыгать проклятия.

Я даже склонен считать, что это "Gta 4 скачать без регистрации скачать"красивейшие птицы в мире.

И вы раскололи ""его грудь, как яйцо.

энергетическое состояние этой Вселенной.

Калитка оказалась не "Игра кто хочет стать миллионером?скачать"запертой, и я распахнул ее плечом.

А может, просто сама цивилизация "Скамья для жима чертеж"оказалась достаточно "скачать луизе хей"устойчивой.

Последние слова он произнес с убежденностью, показавшейся мне "скачать альбомы эльдара далгатова"даже несколько странной.

Вопли раненого слона звенели "скачать игру гарри поттер лего"в ушах Реджи подобно "игра что одеть сегодня"музыке, которую он услышал однажды в Танжере, когда ему дали "скачать такси игры"попробовать лучший "книга знаки судьбы"в стране гашиш.

Сейчас он снова в него опустился "скачать песню половинка танцы минус"и начал обмахиваться ручкой.

Леса "артёмов лубченков история скачать"можно срубить, но ни на одной лужайке, даже перед "скачать программу для создания кроссворды"царским дворцом, нельзя избавиться от всех одуванчиков.

Потом хлопнул выстрел, другой, застрекотал автомат.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Vacanță nostalgică în lumea burgheziei franceze: muzeul mătăsii lioneze ṣi casa de la Cossieux

Mi s-a întâmplat ca în vara blândă ṣi senină a lui 2012 să-mi petrec luna august într-o familie franceză din regiunea Ron-Alpi, moṣtenitoare a unui mod de viaţă pe care

Vacante active 0 Comments

Ce trebuie să ştiţi despre bucătăria Sami

Ce altceva este mai potrivit iarna decât o vacanţă în ţara lui Moş Crăciun? Şi dacă în fiecare din noi mai există încă visul copilăriei, cu peisaje albe de poveste,

Vacante active 0 Comments

Jurnal de vacanță. Ce poți face în Herculane în afară de băi termale

Poate că ai ridicat deja din sprânceană când ai văzut titlul și ți-ai zis, în gând: „Să te plimbi la braț cu bătrânii” sau „Să citești toată biblioteca pe care

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta