Românii au cheltuit în 2014, pentru vacanţe în Malta, peste 6,5 milioane de euro

Românii au cheltuit în 2014, pentru vacanţe în Malta, peste 6,5 milioane de euro

Anul acesta, una dintre cele mai populare destinații pentru vacanță a fost Malta, un arhipeleag de 6 insule în mijlocul Mediteranei. Cei peste 6.000 de turiști români care și-au petrecut vacanța aici au lăsat în Țara Cavalerilor Ioaniți nu mai puțin de 6,5 milioane de euro, potrivit estimărilor agenției de turism Malta Travel, care asigură peste 70% din traficul de turiști din România către Malta.

În  2014, cursele directe Air Malta operate de agenția Malta Travel au dus în vacanță circa 3.700 de turiști în cele 6 luni ale sezonului turistic, aceștia cheltuind  4,7 milioane de euro pe sejur, a declarat agenţiei MEDIAFAX Mark Neville Faruggia, proprietarul agenţiei de turism Malta Travel.

“Pentru 2014 am observat o creștere a cererii pentru sejururile la hotelurile de 4* si 5* în rândul cuplurilor proaspăt căsătorite sau a celor care au mers însoțiți de copii, cheltuiala medie pe biletul de avion și pe cazare a unei persoane urcând astfel la 1.050 euro. În plus, fiecare turist își achiziționează din țară și excursiile opționale, ajungând astfel la o medie a bugetului de vacanță pentru shopping, vizite turistice și masă de aproximativ 700 de euro. Astfel spus, pentru o vacanță de 7 zile în Malta, la un hotel de 5*, un turist român alocă, în medie, 1.700 de euro, preț în care primește un All Inclusiv turistic – de la cazare și masă la distracția asigurată pentru timpul liber”, a declarat Mark Neville Faruggia.

Pentru pachetele turistice de 5* au optat vara acesta 35% dintre turiștii care au și-au plătit vacanța prin agenție, în timp ce o pondere de 50% a fost deținută de ofertele speciale și de programul de Seniori Travel, ale căror prețuri au pornit de la 299 euro/persoană, sejurul de 7 zile cu avion și cazare. Cât despre excursiile opționale, cele mai căutate au fost programele de 1 zi în capitala Valletta – preț 45 euro/persoană, turul insulei Gozo – preț 60 euro/persoană și excursia la Grota Albastră – preț 35 euro/persoană.

Ținând cont de aceste calcule, se poate estima că numărul de 3.700 de turiști români care au vizitat Malta prin agentia Malta Travel au cheltuit pentru vacanță aproximativ 6,2 milioane de euro. Majoritatea turiștilor a fost atrași de oferta culturală a acestei destinații, de istoria de 7.000 de ani a Maltei, dar și de peisajele pitorești și activitățile acvatice pe care claritatea Mării Mediterane le oferă. Printre opțiunile populare de petrecere a timpului liber se numără vizitele în capitala Valletta, croazierele în jurul insulelor, plaja în Laguna Albastră, dar și scuba diving sau snorkeling.

Pentru sărbătorile de iarnă, agentia Malta Travel  a lansat Revelion 2015 – o ofertă ce pornește de la 547 euro/persoană și include 5 nopți de cazare cu mic dejun la hotel de 5*, biletul de avion și transferurile către hotel. Mai mult, la ediția de toamnă a TTR 2014, Malta Travel vă așteaptă cu prețuri promoționale și oferte pentru sezonul estival 2015.

Agenția Malta Travela ocupat anul acesta locul 2 în Top Afaceri România 2014, la categoria Agenții de Turism și Tur-Operatori, în funcție de activitatea turistică, alte servicii de cazare și asistență turistică. Agenția Malta Travel are o experință de 15 ani pe piața din România, operând exclusiv destinația Malta.

 

 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Editorial 0 Comments

Administraţia Parcului Naţional Piatra Craiului trage un semnal de alarmă

Deschiderea unei cariere de grano-diorit pe Dealul Blidarului, de pe valea Bârsa Fierului, a fost subiectul celei mai recente întâlniri a Consiliului Ştiinţific al Parcului Naţional Piatra Craiului, împreună cu

Editorial 0 Comments

Aprobarea voucherelor de vacanţă, un pas important pentru turismul intern

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) salută decizia parlamentarilor de a aproba proiectul de lege privind voucherele de vacanţă, o măsură susţinută de asociaţie încă din 2009, şi mizează

Editorial 0 Comments

Superoferte pe litoral, în programul ZILE GRATUITE DE VACANŢĂ

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia de Promovare Litoral-Delta Dunării (ALDD) anunţă superoferte de vacanţă pentru turişti, pe litoralul românesc, în

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta