Start EUROPAfest 2015

Start EUROPAfest 2015

Joi, 14 mai, EUROPAfest – jazz | blues | pop | clasicîși deschide larg porțile și invită lumea bună să i se alăture într-un maraton de evenimente pline de culoare și rafinament. Ca în fiecare an EUROPAfest vine cu ceva nou. În 2015 festivalul surprinde publicul cu un dublu Opening Concert – București și Sibiu. Două categorii de spectatori, una iubitoare de blues și jazz, cealaltă de clasic, se vor delecta cu un concert deosebit. Indiferent de oraș, seara promite emoții, trăiri intense și experiențe autentice alături de artiști de primă ligă.

Începând cu ora 19:00,scenaTeatrului Excelsior din București este animată de două band-uri inovatoare și sofisticate, caracterizate prin originalitate și expresivitate artistică: Turn On | Finlanda și Hot Club de Bucharest | România.

Finlandezii de laTurn On reușesc să facă din fiecare concert o adevărată manifestare de forță, sunet și optimism. Tot ceea ce creează pe scenă e live, fără compromisuri, doar trăire și bucurie reală. Misiunea celor 6 artiști este conectarea cu publicul bucureștean pe acorduri de blues, rock și soul și oferirea unui spectacol memorabil. Hemppa Sihvonen–chitară, Jarppa Makinen–bas, Mara Paavilainen–tobe, Seppo Wahl–pian, Make Salminen–saxofon și Jukka Salmi–voce încep povestea pe scenă și aduc încetul cu încetul publicul în propriul univers.

Hot Club de Bucharestadoptă un stil de jazz distinct și energic, originar din suburbiile Parisului anilor’30 – „jazz-ul français” sau „manouche”. Ritmurile și refrenele acelor vremuri devin palpabile și, pentru o seară, atmosfera anilor ’30 este readusă la viață. Sub conducerea chitaristului Malin Cristache și având-o ca solistă pe Raluca Stoica, o vocalistă desăvârșită care a evoluat și în turneul european PROMS – Jazz & Classic derulat în 8 țări, Alex Man – chitară, Cornel Bucsa – vioară și Pavel Zurka – contrabas trimit ascultatorul direct în perioada interbelică, creează o stare specială, pe care publicul o va păstra mult timp după încheierea concertului.

În inima țării, publicul din Sibiu se va bucura la EUROPAfest – Opening Concert de un spectacol de exceptie. Pianista japoneza Momoka Masuda, laureata Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, va evolua pe scena Sălii Thalia, alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu, sub bagheta dirijorului Francois Robert Girolami | Franța. Seara promite un concert simfonic caracterizat de emoție, sensibilitate și grație.

jmEvents anunță EUROPAfest 2015 ca o ediție spumoasă, electrizantă și rafinată, realizată cu dăruire și profesionalism – 10 zile de evenimente diverse și muzică bună. În perioada 14–23 mai Bucureștiul și Sibiul sunt invadate de voie bună, atât în spații formale, cât și neconvenționale. Publicul este invitat să urmăreasca și să aplaude la scenă deschisă execuțiile live surprinzatoare ale invitaților speciali din 45 de țări în cadrul Bucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, Caffe Festival Ibis, workshopuri și master-classes, Jam sessions. Evenimentul se încheie pe 23 mai cu Gala EUROPAfest laTeatrul Odeon cu cei mai buni artiști din festival. Agenda completă și informații despre bilete se găsesc pe www.jmevents.ro, www.europafest.roși www.jazzcompetition.ro

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Concurs cu SUPERpremii! Au început înscrierile la ”Love4Bike”, în Sectorul 4

Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, a început înscrierile pentru concursul de ciclism ”Love4Bike”, organizat sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 9.00, în Parcul Tineretului din București.

Util in vacanta 0 Comments

La Paris vor curge valuri de ciocolată

Evenimentele lunii octombrie sunt atât de dulci și de diferite! De aceea, dacă-ți place mișcarea trebuie să mergi la Amsterdam, dar dacă preferi ciocolata, fugi neapărat la Paris, unde cei mai buni

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

„Florile Dalbe”, 13-14 decembrie, la Muzeul Satului

Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” organizează în perioada 13-14 decembrie 2014, Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou “Florile Dalbe”. Frumusețea datinilor și obiceiurilor, a costumelor

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta