Ce stațiune alegi vara asta?
Costinesti – denumita si „Statiunea Tineretului” aceasta dispune de baze de agrement moderne, terase si cluburi pentru ore nesfarsite de petreceri, o plaja pe toate gusturile, o epava pentru amatorii de senzatii altfel, unitati de cazare pentru toate buzunarele. De ani intregi statiunea a devenit cunoascuta printre elevi si studenti datorita preturilor accesibile si forfotei pestrite ce anima strazile. Bazarul stradal din jurul lacului se intinde pe sute de metri fiind o sursa constanta in a te tine ocupat – te invarti prin magazine, savurezi produsele tonetelor stradale, beneficiezi de accesorii si suveniruri la alegere. In Costinesti au loc anual numeroase manifestari cultural-artistice si tot aici emite vara postul Radio Vacanta. An de an, zeci de mii de studenti vin aici sa petreaca pana dimineata prin cluburile din apropierea marii.
Mamaia – cea mai mare statiune din Romania, denumita si Perla Litoralului romanesc, are plaja presarata cu numeroase hoteluri, piscine in aer liber, discoteci, parcuri de agrement, terenuri de sport, precum si un teatru de vara. Statiunea Mamaia ofera turistilor posibilitatea practicarii sporturilor acvatice, pescuitului (lacul Mamaia) si, prin waterpark-ul Aqua Magic, posibilitatea de a fi un loc ideal pentru copii. Situata la N de Constanta * intre Marea Neagra si Lacul Siutghiol* statiunea are cea mai mare capacitate de cazare si numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber.
Eforie Nord – a doua statiune ca marime a litoralului romanesc – este renumita pentru tratamentele sale curative fiind preferata familiilor cu copii. Statiunea dispune de doua baze de tratament permanente, cu instalatii pentru bai calde cu apa sarata provenita din Lacul Techirghiol sau din Marea Neagra. Cele peste 30 ha de spații împădurite din stațiune dau prospetime zonei iar unitatile de cazare pot primi până la 19.000 de turiști.. În bazele de tratament din Eforie Nord se tratează afecțiuni reumatismale inflamatorii și degenerative, bolile sistemului nervos periferic, tulburări de circulație, afecțiuni respiratorii, neurastenie etc. Tot aici se fac tratamente de intreținere și infrumusețare.
Eforie Sud – statiune estivala integrata orasului Eforie *intre Marea Neagra la est si Lacul Techirghiol la vest* Eforie Sud este recomanda atat pentru curele heliomarine cat si pentru cele cu namol. Are mult spatiu verde comparat cu alte statiuni estivale si este printre cele mai ieftine zone de pe litoral. In statiune se afla un sanatoriu reumatologic permanent si altul pentru tratarea rahitismului si a debilitatii, ce functioneaza numai in sezonul estival, ambele pentru copii. Atractiile statiunii Eforie Sud sunt discotecile, teatrul in aer liber si mini targurile cu produse naturiste.
Mangalia – este singura statiune maritima ce detine izvoare minerale sulfuroase & mezotermale folosite inca din antichitate. Mangalia dispune de o baza de tratament cu sectii de recuperare medicala, bai calde cu apa sulfuroasa, impachetari cu namol, kinetoterapie, sali de gimnastica medicala si cabinete de geriatrie. Avem si un centru de echitatie, un port maritim inaugurat in 2011 si cateva restaurante si terase excelente pentru a savura peste proaspat.
Jupiter – este cea mai recenta statiune de pe litoralul romanesc. Atrage numerosi turisti veniti aici pentru plaja cu nisip fin, terenuri de sport, teatru si cinema in aer liber, piscine, discoteci, precum si pentru plimbarile cu ambarcatiuni pe Lacul Tismana. Statiunea Jupiter – Cap Aurora, situata intre Neptun si Venus, este micuta insa privilestea falezei si a lacului ii dau un aer pitoresc. Padurea Comorova te imbie la plimbare si constituie un prilej bun pentru picnicuri la amiaza.
Neptun-Olimp – o oaza de liniste in peisajul litoralului romanesc. Cele doua statiuni, foarte apropiate si asemanatoare au devenit practic una singura – Neptun-Olimp. Multi ani a fost considerata cea mai frumoasa si scumpa dintre statiunile romanesti, un adevarat complex turistic modern. Statiunea dispune de hoteluri si vile deosebite, terenuri de tenis, centru de echitatie, debarcader pentru o plimbare pe lac precum si numeroase cluburi si parcuri de distractie. In statiune se mai afla deasemeni si o baza de tratament ce ofera electroterapie, impachetari cu namol, hidroterapie, sali de gimnastica medicala, sauna.
Venus – statiune balneoclimaterica estivala ( 5 km de Mangalia) poarta numele zeitei frumusetii. In prezent staţiunea Venus este un amestec ciudat de hoteluri elegante şi clădiri lăsate în paragină, linistita insa cu avantajul de netagaduit al preturilor ce iti asigura un sejur linistit. Dezvoltata ca statiune balneara, aici se pot urma tratamente bazate pe factori naturali specifici litoralului: apa de mare, namol, aerosol, ape minerale sulfuroase.
Saturn – este o statiune climaterica estivala, situata la 1 km de Mangalia. Beneficiaza de soare in majoritatea zilelor, apa marii atingand o temperatura medie in timpul verii de circa 25 grade C. Pe langa posibilitatile de agrement si plaja, punctul forte al statiunii il reprezinta existenta izvoarelor mezotermale sulfuroase si a namolului cu valoare terapeutica. Hotelurile, cu o capacitate de 13 000 de locuri, cu o panorama minunata asupra marii. Pe langa acestea, Saturn mai dispune de doua sate de vacanta, Dunarea si Delta, un camping, restaurante, baruri, numeroase piscine, gradini de vara, terenuri de sport (minigolf, tenis), cinematograf in aer liber, parc de distractii, baruri de zi si de noapte. Nu lipsesc sporturile nautice si echitatia.
Techirghiol – la 15 km de Constanta, orasul este faimos datorita lacului cu acelasi nume, Sanatoriul Balnear și Mănăstirea Sfânta Maria. Principalele caracteristici ale statiunii sunt apa sarata si namolul sapropelic al lacului, aici aflandu-se cinci baze de tratament cu bai calde cu apa sarata provenita din lac, impachetari cu namol, pentru aerosoli si hidroterapie.
Vama Veche – este un sat în partea de sud a județului Constanța, aproape de granița cu Bulgaria. Atrage turistii care vin aici pentru camping, pentru preturi ieftine si petreceri pe plaja. Vama Veche a devenit un punct de referinta pentru turistii nonconformisti, cu tarife reduse la cazare si masa. Ultimii 2 ani si numar neasteptat de mare de turisti popositi la Vama Veche au transformat localitatea intr-unul din cele mai ,,sic” locuri de petrecere a vacantei. La Vama Veche se ajunge de la Mangalia – punctul terminus al caii ferate – cu ajutorul microbuzelor care se pot lua din gara sau cu masina proprie pe drumul national E 87. Distanta este de aproximativ 12 km.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Egiptul surprinde din nou
Staţiunea El Gouna pune la dispoziţia turiştilor unul dintre cele mai mari parcuri cu cabluri din lume, unicul din Africa de Nord, ideal pentru practicarea sporturilor pe apă – Sliders
Prețuri mici garantate pentru zborurile către Berlin
Vibranta capitală a Germaniei oferă motive de vizitare pe tot parcursul anului. Cel mai puternic argument pe care îl oferă orașul este varietatea unică de atracții culturale. În Berlin se
Numărul turiștilor străini a crescut în primele 10 luni din 2012
Sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au fost în perioada ianuarie-octombrie 2012 de 6,898 milioane, în creștere cu 5, 3% față de perioada similară a anului
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!