SUVENIR DE BUCUREȘTI -ediția de iarnă

SUVENIR DE BUCUREȘTI -ediția de iarnă

Expoziție de pictură, grafică și artă decorativă

18 noiembrie 2014 – 10 ianuarie 2015

Din 2010 încoace, ELITE ART GALLERY a dezvoltat Proiectul Suvenir de București  în diverse maniere: concurs de creație, implicând studenți ai Universității de Arte București și tineri artiști, expoziții bianuale tematice denumite Suvenir de București, expoziții itinerante în București și Sibiu, organizând până în prezent 16 evenimente, ce au în comun același țel – promovarea valorilor cultural-estetice ale capitalei României.

Continuând tradiția, ELITE ART GALLERY deschide marți, 18 noiembrie 2014, SUVENIRUL DE BUCUREȘTI – ediția de iarnă, implicând și de această dată o pleiadă de artiști ce vor exprima înlimbajul plastic propriu atmosfera citadină a Bucureștiului, atmosfera sărbătorilor de iarnă și a poveștilor:

Suvenirul de București propune constant artiștilor o temă de introspecție și apoi de realizare a unor lucrări ce pot descrie în limbaj plastic personal Bucureștiul. Proiectul și expozițiile rezultate din acesta, reunesc pe simeze an de an, mărturii, aspecte figurative sau abstracte, impresii despre ceea ce înseamnă Bucureștiul pentru un artist.

Nu înseamnă că vom vedea neapărat Arcul de Triumf sau Ateneul, deși ele sunt repere importante ale Bucureștiului, ci tocmai unicitatea viziunii, a găsirii unor aspecte pe care numai un artist le-ar repera ca fiind de interes vizual pentru a fi dezvăluite într-o lucrare.

Astfel, pisicile devin subiectul lucrărilor semnate de Marilena Murariu, a uleiurilor și a desenelor de o „picturalitate saturată” cum spunea Virgil Mocanu, pe care le va expune în acest context, iar obiectele uzuale devin centru de interes în pastelurile lui Costin Neamțu. Acuarele realizate de Veronica Oancea te trimit cu gândul la un pitoresc rural, iar în aceeași tehnică, dar în cu totul altă abordare stilistică, lucrările semnate Cătălin C. Botezatu sunt temporale, iarna fiind descrisă în tonuri reci, grizate pe fundalul unui peisaj citadin. În aceeași categorie de gen, dar în cu totul altă manieră, Corneliu Drăgan Târgoviște expune o suită de acuarele ce descriu în stilul plastic, spontan și recognoscibil Bucureștiul. Mihail Gavril alege să transpună Bucureștiul în tehnici grafice, linia concurând cu pata de culoare, într-o armonie bine stăpânită de autor. Carmen Paraschivescu compune suprafețe prin suprapuneri consecutive ale diverselor materialități și texturi în lucrări realizate în tehnici picturale mixte, iar, în gravuri, linia descrie suav Bucureștiul. Mircea Nechita și Nicoleta Mitrache expun gravuri peste care intervin, transformându-le în lucrări grafice complexe, cu care ne introduc într-o lume de mit, într-un univers al tradițiilor seculare. Eliza Popa și Vasile Popa vor expune peisaje rafinate din București realizate în ulei pe pânză, Adriana Șeitănescu se alătură grupului cu tehnici mixte și ulei pe pânză în care Bucureștiul este surprins iarna. Vera Dan nuanțează specificul Bucureștiului prin compoziții cu personaje interbelice, denumite narativ „covrigari”.

În altă dimensiune și tehnică, lucrările din sticlă ale Cristinei Ilinca sunt create pentru a reflecta sau încastra lumina Bucureștiului în volumele lor, iar Ana Ponta abordează tehnici textile, creând obiecte tridimensionale ludice, ce vor încânta privitorul.

Expoziția va fi la dispoziția publicului în intervalul 18 noiembrie 2014 – 10 ianuarie 2015, în fiecare zi de luni până vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbăta în intervalul 11:00 – 17:00, la ELITE ART GALLERY din strada Academiei, nr.15, Sector 1, București.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

„Lacul Lebedelor On Ice”, 4 aprilie

Pe acordurile muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovsky, zeci de campioni balerini-patinatori, toți componenti ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg te vor introduce, pe 4 aprilie,

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Festivalul Oamenilor de Zăpadă – Straja

Sâmbătă, 14 februarie 2015, la Straja se va da startul unei noi ediții a Festivalului Oamenilor de Zăpadă, unul dintre cele mai frumoase şi originale festivaluri din țară. Acest festival

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Pictori care știu drumul spre suflet, reuniți în Munții Apuseni

Ca să spui dacă-ți place o pictură nu ai nevoie de studii de specialitate. E nevoie doar ca desenul respectiv să facă într-un fel și să-ți ajungă direct la suflet.

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta